fbpx

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου: Άμεση ένταξη των νέων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της Covid-19

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, ως η πλατφόρμα εκπροσώπησης όλων των οργανώσεων νεολαίας της Κύπρου, απέστειλε στις 27 Απριλίου 2021 επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ημερ. 22 Απριλίου 2021, αναφορικά με την χορήγηση από τους προσωπικούς ιατρούς του εμβολίου AstraZeneca σε δικαιούχους ηλικίας 30 ετών και άνω.

Στην επιστολή του, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (Σ.υ.Ν.Κ.) καλωσορίζει  την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και την απόφαση για ένταξη των νέων άνω των 30 στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της covid19. Το Σ.υ.Ν.Κ. παρακαλεί τον κ. Υπουργό όπως γίνουν όλες οι διευθετήσεις ώστε να δοθεί άμεσα στους νέους και στις νέες μας το δικαίωμα να λάβουν ένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια και να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των νέων του τόπου μας.

Στην επιστολή γίνεται επίσης παράκληση για άμεση ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και των νέων άνω των 20 ετών αλλά και πρόταση για μελέτη και άλλων τρόπων που θα οδηγήσουν στον άμεσο εμβολιασμό όλων των νέων, ώστε να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου εκφράζει στον κ. Ιωάννου την πρόθεσή του να συμμετέχει στην προσπάθεια εμβολιασμού των νέων της Κύπρου μας με στοχευμένες ενημερωτικές καμπάνιες καθώς επίσης μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου δηλώνουν έτοιμα να εμβολιαστούν άμεσα, ώστε να δοθεί η εικόνα της στήριξης του εμβολιαστικού προγράμματος από τη νεολαία και να προωθηθεί η εκστρατεία εμβολιασμού στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου καλεί επίσης τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο καθώς και τους προσωπικούς ιατρούς, να σταθούν και αυτοί με τη σειρά τους στο ύψος των περιστάσεων και να συνεργαστούν με το Υπουργείο Υγείας ώστε να δημιουργηθεί άμεσα ο μηχανισμός που θα οδηγήσει στον άμεσο εμβολιασμό των νέων από τους προσωπικούς ιατρούς. Αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο των ιατρών μας αυτές τις ώρες, σεβόμαστε την προσφορά τους στην κοινωνία και ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά θεωρούμε πως με καλή πίστη και συνεργασία, οι όποιες δυσκολίες πρέπει και μπορούν να ξεπεραστούν με στόχο τον άμεσο εμβολιασμό της νεολαίας μας.

Τέλος, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου απευθύνεται σε όλους τους νέους και τις νέες της Κύπρου μας και τους/τις καλεί, αφού λάβουν πρώτα την σύμφωνη γνώμη του/της προσωπικού/προσωπικής τους ιατρού, να εμπιστευθούν την επιστήμη και να ενταχθούν άμεσα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Η νεολαία μας ίσως να έχει πληγεί από την πανδημία περισσότερο από οποιανδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Όλο αυτό το διάστημα, η νεολαία  έχει στερηθεί την εκπαίδευση όπως αυτή πρέπει να είναι, την κοινωνικοποίηση και κυρίως την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της ως αυτάρκης και πλήρης, αφού πλέον τα ποσοστά ανεργίας στους νέους είναι εξαιρετικά υψηλά.  Ως εκ τούτου, οφείλουμε  και εμείς με τη σειρά μας να σταθούμε δίπλα στη νεολαία μας και να την ενισχύσουμε άμεσα, με το να της δοθεί το δικαίωμα άμεσης ένταξής της στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Αυτή είναι η μόνη επιλογή ασφαλούς εξόδου μας από την πανδημία.

Ήρθε πλέον η δική μας σειρά να αποδείξουμε πως η νεολαία αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending