fbpx
No menu items!
More

    Αυθεντικότητα αγροτικών προϊόντων – Oι τεχνολογικές καινοτομίες και το μέλλον της επιχειρηματικότητας!

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου το διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο Αυθεντικότητα αγροτικών προϊόντων: Oι τεχνολογικές καινοτομίες και το μέλλον της επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του έργου ΑΓΡΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ INTERREG Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

    Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, κος Πανάγος Κουφέλος, εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ συμμετείχαν με εισηγήσεις όλοι οι Εταίροι του Έργου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας – Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, Γενικό Χημείο του Κράτους και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων).

    Εισήγηση έγινε και από την εταιρεία MAP Innovation ως ανάδοχος της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για τη λειτουργία μονάδας υποστήριξης αγροτικής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο και η οποία παρουσιάστηκε. Το Συνέδριο περιελάμβανε επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με εκπροσώπους του κλάδου από Ελλάδα και Κύπρο.

    Οι ομιλητές συζήτησαν τεχνολογικές και επιχειρηματικές λύσεις οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν από επιχειρήσεις του τομέα αυτού ανεξαρτήτως μεγέθους, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες των γεωργικών προϊόντων διατροφής και τη σημασία της υιοθέτησης καινοτόμων πρακτικών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μαγνητοσκόπηση του Συνεδρίου εδώ.

    Follow Us

    45,341FansLike
    11,539FollowersFollow
    17,400FollowersFollow
    1,070SubscribersSubscribe

    Trending