fbpx

5 Κύπριοι φοιτητές μας λένε την άποψή τους για το εμβόλιο και αν τελικά θα το κάνουν!

Αφού “σιγά – σιγά έφτασε και η σειρά μας” όπως λέμε, για να επιλέξουμε αν θα εμβολιαστούμε και με ποιο εμβόλιο, είπαμε να ρωτήσαμε 5 Κύπριους φοιτητές την άποψη τους για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.
Τα άτομα που ρωτήσαμε, μας εξέφρασαν τη γνώμη τους, τις ανησυχίες τους και τις αποφάσεις που έλαβαν σχετικά με αυτό το σημαντικό ζήτημα κι όπως ήταν αναμενόμενο λάβαμε διαφορετικές απόψεις!

Δες τι μας είπαν 5 Κύπριοι φοιτητές για το εμβόλιο:

1
Ελλάδα, 21 ετών

freepik.com/prostooleh

«Αναμφίβολα το εμβόλιο είναι κάτι καινούριο που όμως ελπίζουμε να βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό στην εξάλειψη του ιού και την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Στις αρχές, όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα εμβόλια, σίγουρα είχα ενδοιασμούς αν θα το έβαζα, αλλά πλέον σε όλες σχεδόν τις χώρες η πλειοψηφία έβαλε το εμβόλιο.

Ίσως οι νέοι να μην το χρειαζόμαστε τόσο πολύ όσο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, αλλά αν είναι για να σώσει δικούς μου ανθρώπους, τότε όλοι οι ενδοιασμοί αποχωρούν! Εύχομαι σύντομα να εξαλειφθεί η πανδημία και να μπορώ να αγκαλιάσω ξανά την οικογένεια μου… αφού οι αγκαλιές είναι κάτι που έχουν λείψει σε όλους μας!»

2
Στυλιάνα, 20 ετών

freepik.com/prostooleh

«Πριν καν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Κύπρο εγώ ήμουν πολλά σκεφτική και ήμουν εναντίον του εμβολίου, έτσι είπα ότι εν υπάρχει περίπτωση να το κάμω.

Όταν εξεκινήσαν τζιαι είδα πολλά δικά μου άτομα να το κάμνουν χωρίς να πάθουν κάποια σοβαρή παρενέργεια, τότε αποφάσισα ότι θα το κάμω για να μεν κυκλοφορώ με τον φόβο ότι μπορεί να νοσήσω σοβαρά αν κολλήσω.

Τωρά όμως που έφτασε η ώρα να αποφασίσω… ήρτα πίσω στην αρχική μου άποψη, διότι έκατσα τζιαι εσκέφτηκα ότι στην τελική εν μου εγγυάται κανένας ότι εν θα παρουσιάσω σοβαρή παρενέργεια τζιαι ότι στο μέλλον εν θα φανεί κάτι. Οπόταν προτιμώ να ζω προσέχοντας – όσο μπορώ – τζιαι με την πιθανότητα ότι μπορεί να κολλήσω. Φυσικά, όμως, ο καθένας επιλέγει ότι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του!»

3
Χρήστος, 25 ετών

Freepik.com

«Εγώ προσωπικά θα κάμω το εμβόλιο γιατί είναι ελεγμένο και εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τζιαι άτομα σε ούλλες τις χώρες εβάλαν τζιαι ήταν ελάχιστα τα ποσοστά ατόμων που είχαν παρενέργειες.

Με τούτον τον τρόπο εν να νιώθω τζιαι εγώ πιο καλά με τον εαυτό μου, τζιαι εν να μπορώ να κάμνω άνετα σχέδια για να ταξιδέψω, χωρίς να έχω την έννοια ότι εν να νοσήσω σοβαρά, αφού με το εμβόλιο εν πολλά πιο ήπια τα συμπτώματα. Έτσι αλλάζω λίγο το γνωστό τραγούδι του Γιώργου Γιαννιά που λαλεί ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου… τζιαι τραγουδώ το συνέχεια με μια μικρή παραλλαγή “ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη ΜΟΥ!”

Ανυπομονώ να έρτει το καλοτζιαίρι να πκιάσω το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου, τη βαλιτσούα μου τζιαι ούλλα τα απαραίτητα, να ταξιδέψω -επιτέλους- αφού νομίζω εν κάτι που έλειψε πολλά σε ούλλους!»

4
Μικαέλλα, 24 ετών

Freepik.com
«Η πιο διαδεδομένη ερώτηση της τελευταίας εβδομάδας, θα βάλεις το εμβόλιο; Η απάντηση μου είναι όχι. Είμαι ένα υγιές άτομο, χωρίς προβλήματα υγείας, μόλις 24 ετών. Έχω ένα δυνατό οργανισμό και προτιμώ να βασιστώ σ’ αυτόν ως σύμμαχο μου για να πολεμήσω τον ιό εάν τον κολλήσω.
Θεωρώ ανούσιο να βομβαρδίσω τον υγιή οργανισμό μου με ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί εις βάθος χρόνων. Αλλά δεν είμαι σε καμία περίπτωση απόλυτη, αφού θα δείξει με τον καιρό πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα!
Αφού τηρώ όλα τα μέτρα προστασίας, προς το παρόν προτιμώ να μην εμβολιαστώ. Η απόσταση των 2 μέτρων από τους γύρω μου, η -σωστή- χρήση της μάσκας, το καλό πλύσιμο των χεριών καθώς και η συχνή χρήση αντισηπτικού, όχι μόνο στα χέρια αλλά και σε επιφάνειες που ακουμπάς συχνά (π.χ. κινητό), πιστεύω ότι είναι αποτελεσματικά έτσι ώστε να μην κολλήσω και να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία!»

5
Μαριάννα, 20 ετών

Business- Insider

«Eγώ προσωπικά θα πάω να κάμω το εμβόλιο γιατί θέλω η ζωή μου να αρχίσει να πιάνει κανονικούς ρυθμούς, να επιστρέψω σιγά – σιγά στην κανονικότητα τζιαι -επιτέλους- να πάω πίσω στο Πανεπιστήμιο!

Ναι καλά διαβάζεις… θέλω να πάω Πανεπιστήμιο! Εν επρόλαβα να ζήσω τζιαι πολλά αφού “έπιαεν μας ο κόρωνος”, τζιαι θέλω πολλά να πάω πέρκει προλάβω να ζήσω λλίη φοιτητική ζωή πριν αποφοιτήσω. Θέλω να ζήσω τα φοιτητικά μου χρόνια κανονικά τζιαι όχι να κάθουμαι μπροστά που μιαν οθόνη να κάμνω μάθημα. Θέλω να φκαίνω έξω με τους συμφοιτητές μου, να πηαίννω στις μπουάτ, να είναι η έννοια μου να θκιαλέξω σε ποιο welcome party θα πάω τζιαι όι αν θα με ξανακλείσουν καραντίνα!

Το θέμα είναι όταν έρθει με το καλό η σειρά μου να μας κάνει τη “χάρη” η Πύλη Εμβολιασμού! Τούτο που εύχομαι (εκτός από το να μας κάνει τη χάρη η Πύλη) είναι να καταφέρουμε όσο πιο σύντομα γίνεται να πετάξουμε τις μάσκες και να μπορούμε να έχουμε μια φυσιολογική ζωή, χωρίς να φοούμαστε ότι εν να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία μας ή την υγεία των γύρω μας!»


Από το μικρό δείγμα απόψεων που πήραμε φαίνεται ότι οι νέοι είναι θετικοί στο να εμβολιαστούν, ωστόσο κάποιοι παραμένουν διστακτικοί προς το παρόν.

Για να αποφασίσουμε σωστά, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε από αξιόπιστες πηγές και όχι από το τι γράφει ο καθένας στα social media! Καλό είναι επίσης να ρωτήσουμε την άποψη του προσωπικού μας γιατρού, αφού αυτός ξέρει το ιστορικό υγείας μας και μπορεί να μας συμβουλεύσει, αλλά και την άποψη άλλων ειδικών για το θέμα.

Εννοείται ότι σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις ακόμα κι αν διαφωνούμε. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του και την υγεία του. Όμως είναι επίσης σημαντικό να σκεφτεί ότι από τη δική του απόφαση επηρεάζονται και οι ζωές άλλων ανθρώπων!

Δες αυτό το σύντομο βίντεο που εντοπίσαμε που εξηγεί με απλά λόγια πώς λειτουργούν τα εμβόλια:

Επίσης πιο κάτω μπορείς να δεις την αποτελεσματικότητα κάθε εμβολίου:

Συνοπτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα κάθε δόσης ανά εμβόλιο

Περισσότερες πληροφορίες ? https://bit.ly/3sXC3L4

Posted by Υπουργείο Υγείας Κυπριακή Δημοκρατία on Tuesday, 27 April 2021

Για να δούμε… θα εμπιστευτούν οι νέοι την επιστήμη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending