fbpx

Διεθνές Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο: «Κύπρος και Κοινοπολιτεία (1961-2021)»!

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Ινστιτούτο Κοινοπολιτειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με την αρωγή του Royal Commonwealth Society Cyprus Branch συνδιοργανώνουν διεθνές διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Κύπρος και Κοινοπολιτεία (1961-2021)» [Cyprus and the Commonwealth (1961-2021)], επ’ ευκαιρία της εξηκοστής επετείου από την εισδοχή της Κύπρου στην Κοινοπολιτεία.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 20-21 Μαΐου 2021, ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή, και οι εργασίες του θα μεταδοθούν ζωντανά από τη Σελίδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook και το κανάλι της στο YouTube. Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Το παρόν συνέδριο επισφραγίζει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα η Νομική Σχολή και το Ινστιτούτο Κοινοπολιτειακών Σπουδών, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα διεπιστημονικό forum προώθησης της έρευνας αναφορικά με τις ιστορικές, πολιτικές, νομικές και πολιτιστικές πτυχές της συμμετοχής της Κύπρου στην Κοινοπολιτεία.

Κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, χαιρετισμό θα απευθύνει η Γενική Γραμματέας της Κοινοπολιτείας Patricia Scotland και ο αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Ben Rawlings, ενώ ο Ομότιμος Καθηγητής Robert Holland θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία με θέμα “The Anglo-Cypriot Relationship: Some Reflections”.

Για προεγγραφές και το πρόγραμμα του συνεδρίου δείτε εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending