fbpx

5+1 «σπαστικά» πράγματα που συμβαίνουν στην online εξεταστική & κάνουν τα νεύρα σου χάλια!

Ας παραδεχτούμε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει και τα καλά της εκτός από τα κακά της. Ένα από αυτά τα καλά, λοιπόν, είναι ότι η online εξεταστική «περνιέται» πολύ πιο εύκολα! 😉

Βέβαια, όπως το νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και η online εξεταστική, αφού μπορεί να σου συμβούν πολλά απρόοπτα και «σπαστικά» πράγματα κατά τη διάρκειά της.

Με αφορμή, λοιπόν, το ότι κοντεύει να ολοκληρωθεί και αυτό το εξάμηνο διαδικτυακά, πιο κάτω σου μαζέψαμε αυτά τα «σπαστικά» πράγματα που συμβαίνουν σε ‘σένα αλλά και σε όλους σε κάθε online (πλέον) εξεταστική!

Δες πιο κάτω ποια είναι αυτά και ταυτίσου ελεύθερα:

1
«Κολλάει» το Internet!

Freepik.com

Πριν την εξέταση ελέγχεις τζιαι εσύ τη σύνδεση του Internet σου 1000 φορές για να σιουρευτείς ότι εν ούλλα εντάξει; Έλα παραδέχτου το!

Όμως έρκεται η ώρα της εξέτασης τζιαι που την «καχτοσύνη» σου το Internet κολλά την πιο ακατάλληλη στιγμή! Έτσι οι παλμοί σου πηαίννουν στα ύψη, παθαίνεις μίνι καρδιακό, μίνι εγκεφαλικά τζιαι που το άγχος γίνεσαι παντζιάρι…

Το σσιειρότερο όμως ποιο ένι; Τζιαμέ που φτάνεις στο τέλος της εξέτασης, επέρασε η ώρα, λύεις τις ασκήσεις σου τζιαι ελέγχεις τις απαντήσεις σου, ξαφνικά «πετάσσει σε έξω» και δεν έχεις ιδέα αν έχει αποθηκευτεί τίποτα απ’ όλα αυτά. Τελικά όμως ποτζιεί ποδά κανονίζεις τα τζιαι ενώνεσαι μια χαρά (ας εν καλά τα 4g του κινητού)!

2
H camera δεν σου κάνει τη χάρη!

Freepik.com

“It’s showtime”! Αλλιώς, η ώρα της «ταυτοποίησης» που πρέπει να φαίνεσαι ολοκάθαρα για να σε αναγνωρίσει ο καθηγητής!

Μάντεψε, λοιπόν, ποιος παθαίνει ξαφνικά κρίση νοσταλγίας κι αναπολεί εποχές 00’s; Η κάμερα του laptop σου δυστυχώς εν λέει να σου κάμει τη χάρη να ενωθεί ή ζοφώνει με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να γίνει η ταυτοποίηση…

Extra tip: Μεν αγχωθείς, αφού μπορείς να τα κανονίσεις τζιαι να ενωθείς ταυτόχρονα που άλλη συσκευή (π.χ κινητό ή tablet).

3
Tο «κυκλάκι» του loading!

devsaran.com

Η εξέταση προγραμματίστηκε να ξεκινήσει ακριβώς, αλλά για τα επόμενα 10 με 15 λεπτά ακούγεται ο εξής διάλογος μεταξύ καθηγητή και φοιτητών: «Παιδιά, για κοιτάξτε τώρα, ανέβηκε;» «Όχι, κύριε». Κάπου στην 100η προσπάθεια αρχίζεις να νευριάζεις (και με το δίκιο σου).

Αφού ήσουν ψυχικά προετοιμασμένος/η τα δύσκολα να ξεκινήσουν εκείνην τη συγκεκριμένη ώρα και βρίσκεσαι να περνάς ένα δεκάλεπτο μέσα στην αγωνία -ειδικά- όταν βλέπεις το κυκλάκι του loading να γυρίζει τζιαι να γυρίζει

4
Οι φοιτητές «τουρίστες»!

Freepik.com

Από -καμία- διαδυκτιακή εξέταση δεν λείπουν οι κλασικοί «τουρίστες – φοιτητές» που μπαίνουν για να κάμουν τον χαβαλέ τους και την «πληρώνεις» εσύ που μπαίνεις για να περάσεις κανένα μάθημα!

Οι συγκεκριμένοι τύποι κάμνουν σαν να τζιαι εν υπάρχει κανένα άλλο μέσο να θυμηθούν τα παλιά, πρέπει να το κάνουν στο Microsoft Teams ή τέλοσπαντον στην πλατφόρμα που κάμνεις τζιείνη την ώρα την εξέταση.

5
Οι καθηγητές που πιάννουν την κουβέντα!

Freepik.com

Από τις διαδικτυακές εξετάσεις δεν λείπουν και οι καθηγητές που νομίζουν ότι βρίσκουν σωστό το timing να πιάσουν κουβεντούλα με φοιτητές εν μέσω εξέτασης!

Όμως είναι η πιο λάθος στιγμή, τόσο για τους λίγο λιγότερο άτυχους που πρέπει να συγκεντρωθούν ακούγοντας ταυτόχρονα τα νέα της ζωής σας, όσο και για τους περισσότερο άτυχους στους οποίους απευθύνονται οι καθηγητές… που αντί να αφιερώνουν τον ελάχιστο χρόνο στην επίλυση ασκήσεων απαντάνε σε άκυρες για τη δεδομένη στιγμή ερωτήσεις.

6
Οι «να ρωτήσω κάτι;» φοιτητές!

Freepik.com

Όπως τα μωρά του δημοτικού, έτσι τζιαι οι φοιτητές «αποριάκηδες» καταφέρνουν κάθε 5 λεπτά να σε αποσυγκεντρώνουν, αφού εν τζιείνοι που ρωτούν συνεχεία ως τζιαι το πιο απλό πράμα!

Εκτός που τη διάρκεια της εξέτασης συνεχίζουν να ρωτούν τον καθηγητή και αφότου τελειώσουν το γραπτό τους για το ποια πρέπει να είναι η επόμενη τους κίνηση και αποσπούν έτσι την προσοχή όλων όσων γράφουν ακόμα.

Extra tip: Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία φοιτητών να θυμάσαι να διαβάσεις τις οδηγίες που είναι γραμμένες σε -απλά ελληνικά- και να βγάλεις την άκρη μόνος/η σου, θα ήταν μια καλή απάντηση!

Όπως και να έχει -καταβάθος- γνωρίζεις και εσύ ότι πρέπει να «υποστείς» αυτά τα «σπαστικά» πράγματα γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή από το να περάσεις το μάθημα! Σου ευχόμαστε, λοιπόν, καλήν υπομονή και καλές επιτυχίες!

Γράψε μας και εσύ σε σχόλιο τι «σπαστικά» πράματα σου έτυχαν στην online εξεταστική σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending