fbpx

Επιτέλους… έτοιμο για «κανονικές» αποφοιτήσεις το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ!

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για να πραγματοποιηθούν φέτος οι τελετές αποφοίτησης -επιτέλους- με φυσική παρουσία, κάτι που δεν έγινε εφικτό το 2020, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν.

Με αυτήν την εξέλιξη το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση των τελετών αποφοίτησης –σε εξωτερικό χώρο– αλλά και υπό συγκεκριμένους όρους για διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας όλων των παρευρισκόμενων!

Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι θα τηρηθεί αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συμπεριλαμβανομένου και του SafePass!

Δες πιο κάτω όλες τις πληροφορίες:

1
Το πρόγραμμα αποφοιτήσεων και οι παρευρισκόμενοι

Freepik.com

Οι τελετές αποφοίτησης θα αρχίσουν από τις 22 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιουνίου, ούτως ώστε κάθε βράδυ να αποφοιτούν οι φοιτητές, ανά Σχολή και να τηρηθούν οι αριθμοί παρευρισκομένων, σύμφωνα με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Τη μέρα των τελετών αποφοίτησης, θα μπορούν να παρευρεθούν μέχρι δύο οικεία πρόσωπα για κάθε φοιτητή που θα λάβει το πτυχίο του.

ucy.ac.cy

Σε κάθε τελετή αποφοίτησης εκτός από τους φετινούς αποφοίτους, μπορούν να συμμετάσχουν όλες/οι οι φοιτήτριες/τες που αποφοίτησαν το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, οι οποίοι στερήθηκαν την «παραδοσιακή» αποφοίτηση, καθώς συμμετείχαν στη διαδικτυακή αποφοίτηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στις έκτακτες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της πανδημίας!

2
Τι θα ισχύει για το Safepass;

Freepik.com

– Επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων (Κάρτα Εμβολιασμού)

– Επίδειξη αποδεικτικού ότι έχουν νοσήσει από την ασθένεια Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες (sms αποδέσμευσης ή sms ανάρρωσης)

– Επίδειξη πιστοποιητικού αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών

3
Μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας!

Freepik.com

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας όλων των παρευρισκόμενων. Τα μέτρα που θα λάβει το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι τα ακόλουθα:

  • Τοποθέτηση σταθμών αντισηψίας και υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας μηδενός προσώπου εξαιρουμένου!
  • Τήρηση αποστάσεων δύο μέτρων για τα άτομα που θα βρίσκονται στον ίδιο εξωτερικό ανοικτό χώρο
  • Μέγιστος αριθμός προσκεκλημένων των οικείων προσώπων κάθε απόφοιτου/ης μέχρι δύο
  • Προηγούμενη ειδική σύσταση αναφορικά με τα τηρούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα
  • Ξεχωριστή τελετή αποφοίτησης ανά ημέρα για κάθε Σχολή, ώστε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο συνωστισμού! Πρόθεση του Πανεπιστημίου είναι η πραγματοποίηση των τελετών αποφοίτησης ανά Σχολή, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων στο τελετουργικό (π.χ. ακαδημαϊκοί, ομιλητές, επίσημοι, απόφοιτοι/ες), αριθμός που θα είναι στο πλαίσιο των διαταγμάτων που θα ισχύουν κατά την εν λόγω περίοδο.

4
Χωρίς δεξίωση για χάρη της δημόσιας υγείας!

Freepik.com

Για να εμποδιστεί η διασπορά του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί δεξίωση (κοκτέιλ) για να μην χρειαστεί οι παρευρισκόμενοι να αφαιρέσουν τη μάσκα τους και να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των παρευρισκόμενων!

5
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δείχνει τον δρόμο και σε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα:

Freepik.com

Η έγκριση που δόθηκε από τον Yπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης με φυσική παρουσία, ανοίγει τον δρόμο και για άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα που ενδεχομένως επιθυμούν να ακολουθήσουν φέτος κάτι αντίστοιχο!

6
Το ΤΕΠΑΚ ετοιμάζει τις δικές τους τελετές αποφοίτησης

cut.ac.cy

Με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου και στη βάση των καθορισμένων από την πολιτεία περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας covid, θα πραγματοποιηθούν φέτος 4 τελετές αποφοίτησης από την Τετάρτη 16 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021.

Οι φοιτητές πτυχίου και μεταπτυχιακού (επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού) που αναμένεται να αποφοιτήσουν, καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά τις σχετικές οδηγίες.

Στον πιο κάτω πίνακα φαίνεται η ημερομηνία που θα αποφοιτήσει η κάθε σχολή και τμήμα:

Γράψε μας σε σχόλιο αν χάρηκες κι εσύ με αυτό το νέο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending