fbpx

Στήριξε κι εσύ την Εκστρατεία “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ”!

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) Ηλίας Δημητρίου απευθύνει έκκληση για στήριξη της Εκστρατείας με το σύνθημα «Είμαι Εθελοντής της εκστρατείας, εσείς;» 

Με αρκετά βιώματα και ως πρόσφυγας από το Βουνό της Κερύνειας ο κ. Ηλίας Δημητρίου αναφέρει ότι οι δυσκολίες της ζωής αλλά και κάθε περίοδος κρίσης πρέπει να συσπειρώνουν την κοινωνία.  Δεν έχει σημασία, αναφέρει, εάν αντιμετωπίζουμε οι ίδιοι δυσκολίες αφού πάντα μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη και από το υστέρημα μας.   Πάντοτε, ανεξαρτήτως των βεβαρημένων εργασιακών και άλλων μας υποχρεώσεων, πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για εθελοντισμό.  Ο κ. Ηλίας Δημητρίου, ο οποίος εργάζεται από το 1983 στη CYTA, αναφέρει ότι πρέπει να φροντίζουμε να βρίσκουμε και τον χρόνο και τον τρόπο για να προσφέρουμε χαμόγελα σε όσους μας χρειάζονται περισσότερο.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ και η Διοικούσα Επιτροπή, οι οποίοι εκπροσωπούν εθελοντικά οργανωμένα σύνολα και προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή, προτρέπουν τους πολίτες και όλους τους φορείς να στηρίξουν το έργο του ΠΣΣΕ.   Το ΠΣΣΕ ως θεσμός, ο οποίος  συστάθηκε το 1973, λειτουργεί με βάση ειδική νομοθεσία, ειδικά πρωτόκολλα και διαδικασίες για διασφάλιση της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.

Δύο από τους εθελοντές, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΣΣΕ σε δράση (αριστερά ο Ηλίας Δημητρίου Πρόεδρος του ΠΣΣΕ και δεξιά η Γιανούλλλα Κυριακίδου Γραμματέας του ΠΣΣΕ)

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, ο οποίος κατέχει και πτυχίο νομικής, αναφέρει ότι η διαφάνεια είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας. Ως εθελοντής Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Κερύνειας, ΜΚΟ οργάνωσης που εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και ενεργό μέλος σε αρκετές εθελοντικές οργανώσεις, ο Ηλίας Δημητρίου αναφέρει ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι ανάγκες στην κοινωνία αυξάνονται και έχουμε όλοι την υποχρέωση να βοηθήσουμε.  Πρέπει, αναφέρει, οι πολίτες να στηρίξουν το έργο του ΠΣΣΕ αλλά και των πέραν 400 οργανώσεων μελών του, που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους για εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων.

Η επόμενη εκστρατεία του ΠΣΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ θα προκηρυχθεί εντός των επόμενων ημερών.  Ο κάθε εθελοντής, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΣΣΕ, με το σύνθημα «Είμαι Εθελοντής της εκστρατείας, εσείς;»  ευελπιστεί στη συνένωση δυνάμεων για να αρχίσουν τα παιδιά την επόμενη σχολική χρονιά με χαμόγελο. 

Από το 1973, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού είναι ανεξάρτητος θεσμός, είναι το Ανώτατο Συντονιστικό Σώμα της Εθελοντικών Οργανώσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία και ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής είναι εθελοντές.  Το ΠΣΣΕ είναι ανεξάρτητο Συμβούλιο από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ.

Ηλίας Δημητρίου, Πρόεδρος Παγκύπριου Συντονιστικού  Συμβουλίου Εθελοντισμού

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending