fbpx

5 «παράδοξα τζιαι αστεία» πράματα που ξεχωρίσαμε σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία!

Όπως σε κάθε προεκλογική εκστρατεία, έτσι τζιαι φέτος είδαμε τζιαι ακούσαμε πολλά. Τωρά πόσα και ποιους επιστέψαμεν εν άλλη κουβέντα…

Είναι γεγονός ότι η απογοήτευση από τη δειιαφθορά και τα σκάνδαλα, που μας έγιναν συνήθεια το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλη… ειδικότερα σε εμάς τους νέους!

Καταλαβαίνουμε πώς νιώθεις τζιαι τι σκέφτεσαι… «είτε ψηφίσω είτε όι, το ίδιο είναι». Αν θέλεις όμως ως νέος να έχεις λόγο τζιαι να απαιτείς πράξεις και αλλαγές, δεν έχεις άλλη δύναμη εκτός από την ψήφο σου!

Πιο κάτω σχολιάζουμε 5 πράγματα που «κρατήσαμε» από τη φετινή προεκλογική εκστρατεία:

1
Κάθε γειτονιά τζιαι ένας υποψήφιος!

m.kathimerini.com.cy

Φέτος, ο αριθμός υποψήφιων βουλευτών (καθώς επίσης κομμάτων και κινημάτων) έσπασε κάθε ρεκόρ, αφού εφτάσαν τους 658 και πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων που έλαβαν ποτέ μέρος σε εκλογική διαδικασία στην Κύπρο.

Η έκφραση που λέμε «ως τζιαι η κουτσή Μαρία»… έβαλεν φέτος υποψηφιότητα για βουλευτής. Εκαταλήξαμε να έχουμε έναν υποψήφιο για κάθε γειτονιά. Όσον τζιαι εχώρεσεν τους το ψηφοδέλτιο!

2
Φάτσες παντού!

alphanews.live

Με τόσους υποψήφιους, λοιπόν, εν λογικό να εγεμώσαν οι δρόμοι με τες φάτσες τους… με billboards στα highway (για τους πιο «ππαραομένους») τζιαι ταπελλούες (για τους πιο “low budget”)!

Όπου γυρίσεις θωρείς τζιαι έναν/μια. Ακόμα τζιαι όταν ανοίεις το τηλέφωνο σου, πάλε πετάσσουνται μπροστά σου. Άσε που εκάμαν όλοι podcasts (το νέο τρεντ της εποχής)… Οκ κάποιοι είχαν κάτι να μας πουν, αλλά για κάποιους άλλους… εν καλές τζιαι οι ταπέλλες!

3
Εν ούλλοι «καθαροί» σσιόνι!

ant1.com.cy

Φέτος με τόσα σκάνδαλα που εφκήκαν στη φόρα τζιαι με τόση διαφθορά είπαν ούλλοι να «παίξουν» με το σύνθημα της καθαρότητας. Όπου βλέπεις τες φάτσες τους έσσιει τζιαι δίπλα ένα slogan με τη λέξη καθαρός/ καθαρή/ καθαρό και πάει λέγοντας.

Για παράδειγμα: «ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», «ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ», «ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ», «ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ»… γιατί ας μην ξεχνούμε ότι η «καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά»!

4
To viral video του «Μάκη»!

Σίουρα είδες το… τζιαι σίουρα εγέλασες πολλά με τη φωνή και το «αξάντ» του κύριου Μάκη (που μοιάζει με της Ματίνας Μανταρινάκη όταν έπαιζε την Κυπραία στη δίκη για το σπίτι). Αν έτυχε τζιαι είδες το χωρίς ήχο, τότε πρέπει να το ξαναδείς με #soundon!

Κρατούμε, λοιπόν, το συγκεκριμένο video από την προεκλογική εκστρατεία, όχι μόνο γιατί μας έκαμε να γελάσουμε και ήταν ό,τι πιο trash είδαμε σε πολιτική διαφήμιση, αλλά και επειδή ήταν μια υπενθύμιση (γελοία μεν) για τα όσα γίνονται τόσο τζιαιρό εις βάρος του κάθε «Μάκη» μέσα σε τούντη χώρα.

5
(Σχεδόν) κανένας εν απαντά στες δημοσκοπήσεις!

philenews.com

Για να γίνει μια δημοσκόπηση χρειάζεται ένα δείγμα του πληθυσμού για να απαντήσει. Έλα όμως που στην Κύπρο τζιείνοι οι 1000 που θα επιλεχθούν… απαντούν με το ζόρι! Όπως είπαν οι δημοσκόποι, 1 στους 10 απαντά! Άρα πιάνουν 10,000 τηλέφωνα τα πλάσματα για κάθε έρευνα!

Ο κόσμος είτε βαρκέται να απαντά σε 100 ερωτήσεις σαν εν στη δουλειά του ή πολλά απλά εν θέλει να πει ποιον εν να ψηφίσει. Άρα τζιαι τα αποτελέσματα που μας δείχνουν ίσως να μην είναι τζιαι τόσο ακριβή… αλλά τούτο θα το δείξει η «ττενέκκα»!


Οκ είπαμε τα αστεία μας… Αλλά στις Βουλευτικές Εκλογές, την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, σου δίνεται η ευκαιρία να αλλάξεις έστω και κάτι από αυτά που σε ενοχλούν. Εν να την «πετάξεις»;

Με την αποχή δεν τιμωρείς κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό σου, αφού έτσι συμβάλλεις στην παγίωση όλων όσων εβαρέθηκες να βλέπεις καθημερινά να συμβαίνουν γύρω σου. Μην κάνεις, λοιπόν, “skip voting” τζιαι «άρπαξε» την ευκαιρία σου για να ακουστεί η φωνή σου!

Εσύ τι κρατάς από όλα αυτά; Τι λες θα ψηφίσεις την Κυριακή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending