fbpx

Μεγαλώνοντας το διακοινοτικό δέντρο της καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) ενισχύει τις προσπάθειες ανάδειξης της σημασίας της συνεργασίας νέων επιχειρηματιών για την ανάπτυξη καινοτόμων προσεγγίσεων αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες στο νησί, από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI), το CyprusInno και το NICO, έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις, ξεκινώντας με μια διαδικτυακή συζήτηση με επαγγελματίες καταξιωμένους στην καινοτομία και επιχειρηματίες από διάφορους τομείς.

Η UNFICYP εστιάζει στην ανάδειξη της σημασίας της καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή των νέων και των γυναικών. Η διακοινοτική κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αναπτυχθούν βιώσιμες συνεργασίες σε κοινότητες με κοινωνικοοικονομικές διαφορές. Θα ενδυναμώσει, μεταξύ άλλων, και την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, κτίζοντας εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου, από τις 18:00-19:30 (ώρα Κύπρου).

Οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρουν με τις εμπειρίες τους, να ακούσουν και να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές:

  • Hussein Chalayan, βραβευμένο σχεδιαστή μόδας και
  • Αργύρη Αργυρού, ιδρυτή των Ideas2life, Foody & AtYourService.

Η συζήτηση θα συντονίζεται από τον Εκπρόσωπο Τύπου της UNFICYP, Aleem Siddique.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνδεθούν στη συζήτηση μέσω του συνδέσμου: https://zoom.us/j/95503766021?pwd=SU1uQW9kWUtIVE40SE5OL3BqZXhyQT09

Σύνδεσμος εκδήλωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/488918985887826

Περισσότερες σχετικές δράσεις και εργαστήρια θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους από όλη την Κύπρο να αποκτήσουν και να μοιραστούν γνώση, δεξιότητες και πληροφορίες σχετικά με την καινοτομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Για ερωτήσεις/πληροφορίες, επικοινωνήστε στο
unficyp-public-information-office@un.org

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending