fbpx

Κύπριος στη λίστα με τα ανερχόμενα ταλέντα της Μ. Ανατολής!

Ο Δρ. Δημήτριος Ζάμπογλου ανάμεσα στους ‘GCC Young Achievers 2021’

Ανάμεσα στους νεαρούς που ξεχώρισαν για το ταλέντο και την καινοτομία στον τομέα τους καθώς και τους μελλοντικούς ηγέτες στις χώρες του Αραβικού Κόλπου βρίσκεται και ένας Κύπριος. Ο 39χρονος Δρ. Δημήτριος Ζάμπογλου με καταγωγή από τη Λεμεσό είναι ο πρώτος Κύπριος στη λίστα ‘GCC Young Achievers 2021’ του διεθνούς φήμης επιχειρηματικού περιοδικού “Arabian Business”.

Μέχρι πρότινος, το περιοδικό εξέδιδε κάθε χρόνο τη λίστα ‘40 under 40’ με τους 40 πιο υποσχόμενους νέους στο επιχειρείν της περιοχής κάτω των 40 ετών. Η νέα λίστα περιλαμβάνει 53 νεαρούς επιχειρηματίες, διευθυντικά στελέχη οργανισμών, καλλιτέχνες ακόμη και αστροναύτες από Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Μπαχρέιν και Ομάν. Τα κριτήρια επιλογής είναι πολύ αυστηρά και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πορεία της επαγγελματικής ανέλιξης, την ικανότητα επίτευξης θετικών αποτελεσμάτων καθώς και την αλτρουιστική προσέγγιση του επιχειρείν. Μάλιστα, η διαδικασία επιλογής διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Ζάμπογλου, η συμπερίληψή του στη λίστα είναι πραγματικά τιμή, καθώς αποτελεί μία σημαντική αναγνώριση από ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, τόσο για τον Όμιλο στον οποίο εργάζεται όσο και για τον ίδιο προσωπικά. «Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο, καταφέραμε να αναδιοργανώσουμε τον Όμιλο μας, δημιουργώντας νέα εργαλεία και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας. Η τιμητική αυτή διάκριση είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας. Νιώθω επίσης περήφανος ως Κύπριος που βρίσκομαι ανάμεσα σε σημαντικές προσωπικότητες του Αραβικού κόσμου», σημείωσε.

O Δημήτριος Ζάμπογλου ζει εδώ και ένα περίπου χρόνο στο Ντουμπάι. Εργάζεται στην CFI Financial ως Διευθυντής Επιχειρήσεων του Ομίλου (Group Chief Operating Officer). Ο Όμιλος παρέχει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για περισσότερο από 23 χρόνια με γραφεία σε Λονδίνο, Λάρνακα, Βηρυτό, Αμμάν, Ντουμπάι και Πορ-Λουί (Μαυρίκιος).

Οι επιτυχίες για τον νεαρό Κύπριο συνεχίζονται και σίγουρα θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες στο μέλλον, κάνοντας την Κύπρο περήφανη. Πέρα από την επιτυχημένη του πορεία στο εξωτερικό στη βιομηχανία των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των κρυπτονομισμάτων, ο Δρ. Δημήτριος Ζάμπογλου διαθέτει και σημαντική ακαδημαϊκή πορεία. Μάλιστα, έχει διοριστεί από το Rome Business School ως Καθηγητής Πρακτικής στα Χρηματοοικονομικά (Professor of Practice in Finance), παρέχοντας τη γνώση και εμπειρία του από τη βιομηχανία στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα ‘GCC Young Achievers 2021’ και τη συνέντευξη του Δημήτριου Ζάμπογλου στο Arabian Business εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending