fbpx

Μάθε πότε θα γίνουν οι φετινές τελετές αποφοίτησης των κυπριακών πανεπιστημίων!

Ο Ιούνιος εκτός από το ότι είναι ο μήνας που -επιτέλους- μπαίνει το καλοκαίρι και θα ξεκινήσεις τα μπάνια σου στις παραλίες, είναι και ο μήνας ο οποίος υποδηλώνει ότι έφτασε ο καιρός για τις αποφοιτήσεις των πανεπιστημίων και να πάρεις επιτέλους το πολυπόθητο πτυχίο!

Σου έχουμε βρει πότε θα πραγματοποιηθούν οι τελετές αποφοιτήσεων στα Πανεπιστήμια της Κύπρου το 2021 (κάποιες διαδικτυακά και άλλες δια ζώσης, τηρώντας τα κατάλληλα μέτρα κατά του κορωνοϊού)!

Δες πιο κάτω τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι φετινές αποφοιτήσεις:

1
Πανεπιστήμιο Κύπρου

ucy.ac.cy

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για να πραγματοποιηθούν φέτος οι τελετές αποφοίτησης -επιτέλους- με φυσική παρουσία, κάτι που δεν έγινε εφικτό το 2020, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν.

Με αυτήν την εξέλιξη το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση των τελετών αποφοίτησης –σε εξωτερικό χώρο– αλλά και υπό συγκεκριμένους όρους για διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας όλων των παρευρισκόμενων!

Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι θα τηρηθεί αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συμπεριλαμβανομένου και του SafePass!

  • Στις 22/6 είναι η μέρα αποφοίτησης για τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και τη Φιλοσοφική Σχολή.
  • Στις 23/6 είναι η μέρα αποφοίτησης για τη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.
  • Στις 24/6 είναι η μέρα αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής.
  • Στις 25/6 είναι η μέρα αποφοίτησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών & Επιστημών της Αγωγής.
  • Στις 28/6 είναι η μέρα αποφοίτησης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.
  • Στις 29/6 είναι η μέρα αποφοίτησης της Πολυτεχνικής Σχολής.
  • Στις 30/6 και την 1/7 θα πραγματοποιηθούν οι αποφοιτήσεις για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.
  • Στις 30/6 είναι η μέρα αποφοίτησης για τη Σχολή των Ανθρωπιστικών Επιστημών, τη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών & Επιστημών της Αγωγής.
  • Το Πανεπιστήμιο Κύπρου “κλείνει” τον κύκλο αποφοιτήσεων για το 2021 την 1η Ιουλίου με τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, την Πολυτεχνική Σχολή και τη Φιλοσοφική Σχολή.

Υ.Γ : Όλες οι αποφοιτήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πανεπιστημιούπολη, τηρώντας τα κατάλληλα μέτρα και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού!

2
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ)

cut.ac.cy

Οι αποφοιτήσεις του ΤΕ.ΠΑ.Κ θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου και στη βάση των καθορισμένων από την πολιτεία περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας covid-19.

Έτσι, φέτος, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις τελετές αποφοίτησης από την Τετάρτη 16 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021:

  • Συγκεκριμένα, στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι αποφοιτήσεις για τις Σχολές Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης περιβάλλοντος, Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και Καλών & Εφαρμοσμένων τεχνών.
  • Στις 17 Ιουνίου έχει σειρά η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας
  • Στις 18 Ιουνίου ακολουθεί η Σχολή Επιστημών Υγείας
  • Στις 19 Ιουνίου η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας

Όλες οι τελετές αποφοίτησης μεταδίδονται ζωντανά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Πανεπιστήμιου στον σύνδεσμο: www.cut.ac.cy/live

3
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποφάσισε ότι φέτος οι τελετές αποφοίτησης θα γίνουν με φυσική παρουσία, αλλά με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.

Οι αποφοιτήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του πανεπιστημίου από τις 23 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείς να το βρεις εδώ.

4
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Facebook.com/EuropeanUniversityCyprus

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει τους απόφοιτους του του 2021, αφού αντιμετώπισαν πρωτοφανείς προκλήσεις για να επιτύχουν αυτό το ιδιαίτερο ορόσημο στο εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικές περιστάσεις του προηγούμενου έτους και τις προφυλάξεις για τη δημόσια υγεία, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει με Εικονικές Τελετές Αποφοίτησης μέσω βίντεο ζωντανής ροής, όπου μπορείς να το δεις με την οικογένεια και τους φίλους σου!

Οι Τελετές Εικονικής Αποφοίτησης θα διεξαχθούν (διαδικτυακά) από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 22 Ιουλίου και ξεχωριστά για κάθε Σχολή ως εξής:

  • Στις 17/7 είναι η μέρα εικονικής αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής.
  • Στις 19/7 είναι η μέρα εικονικής αποφοίτησης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.
  • Στις 20/7 είναι η μέρα εικονικής αποφοίτησης της Σχολής Εκπαίδευσης, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.
  • Στις 21/7 είναι η μέρα εικονικής αποφοίτησης της Νομικής Σχολής.
  • Στις 22/7 είναι η μέρα εικονικής αποφοίτησης της Σχολής Επιστημών.

Υ.Γ: Η έναρξη για όλες τις τελετές αποφοίτησης θα είναι η ώρα 18:00.

5
Frederick University

 

Φέτος, ενόψει των χαλαρώσεων και των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, το Πανεπιστήμιο αξιολογεί τη δυνατότητα διοργάνωσης, μικρότερων, δια ζώσης τελετών, με φυσική παρουσία των ακαδημαϊκών και των φοιτητών και με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων ανά φοιτητή/τρια.

Στις τελετές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι απόφοιτοι της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020.

Οι τελετές αποφοίτησης αναμένεται να διεξαχθούν -εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες- μεταξύ 24 Ιουνίου και 4 Ιουλίου, με την εφαρμογή ειδικού πρωτοκόλλου ασφάλειας και υγείας που θα σχεδιαστεί για τον σκοπό αυτό.

6
Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus θα πραγματοποιήσει τις αποφοιτήσεις τουμε φυσική παρουσία, στις 12 Ιουλίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας για τις Σχολές Νομικής, τη Σχολή Διοίκησης και Επιχειρήσεων αλλά και για τη Σχολή Επιστημών!

Υ.Γ: Το Πανεπιστήμιο καλεί στην αποφοίτηση και τους περσινούς απόφοιτους του που δεν κατάφεραν να παραστούν στην αποφοίτηση με φυσική παρουσία, λόγω των έκτακτων μέτρων που ίσχυαν τότε για την πανδημία.

Τη μέρα της τελετής θα τηρούνται όλα τα μέτρα και ο κάθε απόφοιτος θα έχει το δικαίωμα να έχει ως προσκεκλημένους μέχρι δύο άτομα!

7
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

panepistimio-neapolis-university-paphos

To Πανεπιστήμιο Neapolis στην Πάφο θα πραγματοποιήσει την τελετή αποφοίτησής του στις 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Για τη μορφή της τελετής (δηλαδή αν θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης ή διαδικτυακά), όμως, δεν έχει παρθεί ακόμη η απόφαση, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε το πανεπιστήμιο, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα είναι η κατάσταση με την πανδημία και αν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.

8
Ακαδημαϊκό Ίδρυμα Alexander

Το Alexander College διοργανώνει φέτος την 30η Ετήσια Τελετή Αποφοίτησής του, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 20.00, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας.

Ευχόμαστε καλή αποφοίτηση και καλή σταδιοδρομία σε όσους αποφοιτούν!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending