fbpx

Body Shaming: 5+1 διάσημες που «κλείνουν στόματα» με τις απαντήσεις τους στα social media!

Τα τελευταία χρόνια οι όροι “bullying” και “body shaming” έχουν γίνει -δυστυχώς- ευρέως γνωστοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι παλαιότερα δεν υπήρχαν, απλά στην εποχή που ζούμε, όπου όλα είναι digital, ο κάθε ένας έχει το «μέσο» για να κρίνει τους ανθρώπους γύρω του.

Όμως, πρέπει -επιτέλους- να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει «πρότυπο ομορφιάς» και ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε όμορφοι! Ακόμα κι αν διαφωνείς δεν έχεις το δικαίωμα να προσβάλεις κάποιον, απλά και μόνο επειδή δεν αρέσει σε εσένα. Η ομορφιά είναι υποκειμενική… Και άλλο είναι να εκφράζεις την άποψή σου και άλλο να βγάζεις την κακία σου.

Όχι μόνο εμείς οι «κοινοί θνητοί», αλλά και οι αγαπημένοι μας διάσημοι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με “haters”, που η φαντασία τους οργιάζει όταν πρόκειται να πουν κάτι άσχημο για την εμφάνιση των άλλων!

Πιο κάτω, όμως, σου μαζέψαμε 6 διάσημες που δεν έκλεισαν το στόμα τους, μίλησαν, υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους (κι όχι μόνο), «κλείνοντας στόματα» με τις απαντήσεις τους ενάντια στους κριτές τους και μας υπενθυμίζουν γιατί πρέπει να αγαπάμε τα σώματά μας!

Δες πιο κάτω τις top απαντήσεις στο “body shaming”:

1
Selena Gomez

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Απίστευτο κι όμως αληθινό ήταν το σχόλιο που έκανε ένας hater σε μια φωτογραφία με μπικίνι που δημοσίευσε τον Μάρτιο του 2018 η νεαρή τραγουδίστρια Selena Gomez.

Αυτός, λοιπόν, δεν ντράπηκε να σχολιάσει με κακία τις ουλές της μετά από μεταμόσχευση νεφρού. Ωστόσο, αυτή προτίμησε να απαντήσει με ευγένεια με την πιο πάνω ανάρτηση και την εξής λεζάντα:

«Ο μύθος της ομορφιάς: μια εμμονή με τη φυσική τελειότητα που παγιδεύει τη σύγχρονη γυναίκα σε έναν ατελείωτο κύκλο απελπισίας, αυτογνωσίας και μίσους καθώς προσπαθεί να εκπληρώσει τον αδύνατο ορισμό της αψεγάδιαστης ομορφιάς της κοινωνίας. Επέλεξα να φροντίσω τον εαυτό μου γιατί θέλω να μην αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Άνεμος στα πανιά της».

2
Kim Kardashian

mirror.co.uk

Το 2013 η Kim σχολιάστηκε για το βάρος που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης. Σε συνέντευξή της, μάλιστα ανέφερε ότι αρχικά είχε κλάψει με τα memes που έβλεπε για την πιο πάνω εμφάνιση που έκανε.

Ανταποκρινόμενη, λοιπόν, στους “bullies” του σώματός της, έγραψε στο Twitter: «Όποιος έχει μωρό ξέρει πόσο δύσκολο είναι να χάσεις το βάρος της εγκυμοσύνης… το σώμα σου αλλάζει εντελώς! Κάνεις πλάκα με εμένα έγκυο και με την προσπάθειά μου να χάσω βάρος τώρα, ντροπή σου. Δεν είμαι τέλεια, αλλά δεν θα συμμορφωθώ ποτέ με τα κοκαλιάρικα σας πρότυπα λυπάμαι!»

3
Ashley Graham

Το διάσημο plus size μοντέλο, Ashley Graham, δεν δέχεται κουβέντα για τη σωματική διάπλαση των γυναικών και όχι μόνο, αφού υπερασπίζεται κάθε σωματότυπο, τις ραγάδες, τα σημάδια, κλπ.

Το 2017, όταν δημοσίευσε το πιο πάνω βίντεο, έλαβε το εξής σχόλιο από έναν χρήστη: “still fat tho”. Το μοντέλο όμως δεν δίστασε να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει γιατί γυμνάζεται!

«Κάθε φορά που δημοσιεύω ένα βίντεο προπόνησης, λαμβάνω σχόλια όπως, “Δεν θα γίνεις ποτέ skinny, οπότε σταμάτα να προσπαθείς”, “Γιατί να θέλεις να χάσεις αυτό που σε έκανε διάσημη;” Just for the record, γυμνάζομαι για: να είμαι υγιής, να νιώθω καλά, να απαλλάσσομαι από το jet lag, να καθαρίζω το κεφάλι μου, να αποδείξω ότι και τα μεγάλα κορίτσια μπορούμε να κινηθούμε όπως τα υπόλοιπα, να παραμείνουν ευέλικτα και δυνατά, να έχω περισσότερη ενέργεια. Δεν γυμνάζομαι για να χάσω βάρος ή τις καμπύλες μου, γιατί λατρεύω το σώμα στο οποίο βρίσκομαι

4
Demi Lovato

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)

Ο αγαπημένη τραγουδίστρια αγαπάει τις καμπύλες της και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Πολλές φορές, μάλιστα, προσπαθεί να δώσει στους fans της ένα μάθημα για τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχουν τα «κομπλιμέντα» σχετικά με το βάρος, στην ψυχική υγεία κάποιου.

Ανάμεσα σε όσα κατά καιρούς έγραψε κρατάμε τα πιο σημαντικά: «Αν δεν γνωρίζετε την ιστορία κάποιου με το φαγητό, μην σχολιάζετε το σώμα του. Επειδή ακόμα κι αν η πρόθεσή σας είναι καθαρή, μπορεί να αφήσει το άτομο ξύπνιο μέχρι τις 2 π.μ.»

«Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: Είμαι κάτι περισσότερο από το κέλυφος της ψυχής μου, που είναι το σώμα μου και κάθε μέρα αγωνίζομαι για να το θυμιθώ (και να το θυμίσω) αυτό, οπότε σας παρακαλώ να μην μου θυμίζετε ότι αυτό είναι το μόνο που βλέπουν όλοι οι άνθρωποι μερικές φορές.»

5
Billie Eilish

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, η Billie δεν γουστάρει body shamers, καθώς έχει δεχτεί άπειρα σχόλια για το σώμα της. Μάλιστα, όταν ακόμα δεν είχε κλείσει καν τα 18, αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίαζαν το μεγάλο της στήθος, κάνοντάς την τότε μικρή Billie να «κρύβει» το σώμα της, φορώντας συνεχώς hoodies.

Αλλά πλέον η Billie μεγάλωσε! Και ευτυχώς επέλεξε τον καλύτερο τρόπο για να «κλείσει το στόμα» όλων αυτών, κάνοντάς τους να μετανιώνουν για τα σχόλιά τους. Με το τέλειο look της στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, έκανε ξεκάθαρο ότι θα παρουσιάζει το σώμα της όπως θέλει, είτε με φάρδια ρούχα, είτε με εσώρουχα, αφήνοντας ξανά τους πάντες άφωνους. Και όπως λέει και η ίδια: “It’ s all about what makes you feel good”!

6
Rihanna

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που η αγαπημένη “Riri” απαντάει σε haters το απολαμβάνουμε, αφού θα μπορούσε να πέρνει το βραβείο «ατάκα της χρονιάς»!

Στα Grammy Awards 2018, λοιπόν, αρκετοί κακοπροαίρετοι σχολίασαν στα social media ότι η Rihanna πάχυνε τόσο, που φαίνεται σαν έγκυος.

Όμως, η Riri δεν έμεινε έτσι. Απάντησε φυσικά με το πιο πάνω meme στο Instagram, που δείχνει τον rapper Gucci Mane με το τέλειο σχόλιο: «Εάν δεν μπορείτε να με δεχτείτε στο Gucci Mane 2007 μου, δεν σας αξίζει το Gucci Mane 2017 μου»!


Είτε είσαι αδύνατος, είτε έχεις παραπάνω κιλά από το «επιτρεπτό» που ορίζει η κοινωνία, είτε έχεις σημάδια, κυτταρίτιδα, ουλές, ραγάδες, μαύρους κύκλους, κλπ… ο κόσμος πάντα θα είναι με τον κακό λόγο στο στόμα.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι εσύ είναι ένα – Μην ακούς κανένα! Αγάπησε το σώμα σου ανεξάρτητα από το μέγεθος, το σχήμα ή την όψη του και «αγκάλιασε» όλες τις «ατέλειές» του!

Ας ξεχάσουμε το “body shaming” και ας εστιάσουμε στο “body positivity”!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending