fbpx

Ο Λεύκος από το «Κάμπινγκ» μας μιλά για τον ξεχωριστό του ρόλο και τις viral ατάκες του!

Ο Βασίλης Χαραλάμπους είναι από τους ηθοποιούς που δύσκολα δεν θα σου τραβήξουν την προσοχή σε όποιον ρόλο κι αν τον δεις. Αγάπησε την υποκριτική από πολύ μικρή ηλικία, σπούδασε και κάπως έτσι κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα!

Το υποκριτικό του ταλέντο ξεχώρισε φέτος, μέσα από τον ιδιαίτερο του ρόλο στην κωμική σειρά του Alpha Κύπρου «Κάμπινγκ», όπου τον απολαμβάνουμε σαν «Λεύκο» και αρραβωνιαστικό της «κόρης του τζιαινούρκου».

Εμείς, μιλήσαμε μαζί του και μεταξύ άλλων μας είπε για τον ρόλο του, τα ευτράπελα περιστατικά με τους fans του, ενώ μας έδωσε και μια μικρή γεύση για το τι θα συμβεί στη δεύτερη σεζόν της αγαπημένης σειράς!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε ο Λεύκος από το «Κάμπινγκ»:

– Γεια σου Βασίλη, αρχικά θα θέλαμε να μας πεις πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της υποκριτικής;
Instagram.com/@camping_alphacyprus

Το «μικρόβιο» της υποκριτικής μπήκε μέσα μου όταν μου έκαναν δώρο ένα βιβλίο που μέσα είχε διάφορες ιστορίες σαν παραμύθια και ήταν χωρισμένο σε ρόλους. Είχα ενθουσιαστεί πάρα πολύ με αυτό το βιβλίο και έτσι άρχισα να μαθαίνω όλους τους ρόλους απ’ έξω…

Όταν ήμουν μόλις 5-6 χρονών, λοιπόν, πήγαινα στο δωμάτιο μου έκοβα τα σεντόνια και τα έκανα σαν κουρτίνες θεάτρου, δημιουργούσα σκηνικά μόνος μου δηλαδή και έπειτα έκοβα εισιτήριο στους γονείς και τα αδέλφια μου για να έρθουν να με δουν!

Από τότε ξεκίνησε να μου αρέσει πολύ αυτό το πράγμα και ξεκίνησα να «μιμούμαι», π.χ. όταν ήμουν έξω μπορεί να «μιμούμουν» το περπάτημα κάποιου ή κάτι που έβλεπα γύρω μου, κλπ.

Σιγά – σιγά, όταν μεγάλωνα πήγα σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες και έτσι με τα χρόνια αποφάσισα πως αυτό ήταν που ήθελα να κάνω. Έλεγα συνεχώς «θέλω να πάω να γίνω ηθοποιός». Έτσι, πήγα στη σχολή, δοκιμάστηκα, πέρασα και να τώρα που έγινα ηθοποιός και δουλεύω!

– Τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε να πρωταγωνιστείς σε κάποιες κωμικές σειρές στην τηλεόραση. Θεωρείς ότι οι κωμωδίες σου ταιριάζουν περισσότερο;
clubnewsonline.com

Κοίτα, δεν ξέρω να σου πω σίγουρα αν μου ταιριάζει και πιστεύω πως είναι και πιο δύσκολη η κωμωδία για έναν ηθοποιό.

Η αλήθεια να λέγεται μου δίνουν κωμικούς ρόλους, που όπως σου είπα σίγουρα δεν είναι εύκολο να παίξεις έναν κωμικό ρόλο, αλλά ίσως να έχω κι εγώ μια τάση να προσεγγίζω καλύτερα αυτούς τους ρόλους.

– Σε απολαμβάνουμε αυτή τη σεζόν στη σειρά «Κάμπινγκ». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
YouTube.com

Αυτή η συνεργασία προέκυψε μετά από ένα τηλεφώνημα του Φώτη Γεωργίδη στην πρώτη καραντίνα, όταν μου έκανε αυτήν την πρόταση. Μου είπε ότι πρόκειται για μια νέα τηλεοπτική σειρά και αυτόν το ρόλο.

Παρόλο που μου άρεσε η ιδέα δεν ήξερα τι να του απαντήσω, διότι δεν είχαμε ιδέα αν θα μπορούσαμε να δουλέψουμε από τη νέα σεζόν λόγω της πανδημίας. Του είπα λοιπόν να θεωρήσει πως είμαι εντάξει και βλέπουμε αναλόγως πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Όταν έληξε η καραντίνα και ξεκίνησαν να λειτουργούν ξανά και οι περισσότερες δουλειές, με πήρε τηλέφωνο και πάλι ο Φώτης, με ενημέρωσε πως αρχίζουμε γυρίσματα κανονικά και τότε συναντηθήκαμε μόνοι μας, μιλήσαμε, μου εξήγησε το σενάριο και τον ρόλο και εννοείται πως είπα ναι!

– Όταν πήρες το σενάριο στα χέρια σου ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση;
Instagram.com/@charalambous02

Η πρώτη μου αντίδραση δεν είχε καμία σχέση με αυτό που βιώνω σήμερα! Το πήρα λίγο πιο χαλαρά στην αρχή, γιατί δεν περίμενα ότι θα κάνει τόσο «μπαμ» ο ρόλος και ότι θα είχε τόση εξέλιξη μέσα από το σενάριο.

Αρχικά, είχαμε διαβάσει μόνο τα πρώτα 2-3 επεισόδια και προσπαθούσα ακόμη να καταλάβω τι «φάση» είναι ο Λεύκος!

– Ο ρόλος σου στη σειρά είναι πέραν από ξεχωριστός και λίγο «ιδιαίτερος». Ήταν δύσκολο για ‘σένα να τον προσεγγίσεις;

Καταρχάς, σ’ ευχαριστώ για το «ξεχωριστός»! Ο Λεύκος είναι μια ευχάριστη νότα και μια κωμική φιγούρα -αν μου επιτρέπετε να την ονομάσω έτσι- και όπως έχω δηλώσει για εμένα είναι ένα παιδί σε σώμα μεγάλου…

Άσχετα, όμως, με το γεγονός ότι γελούμε καμιά φορά με τον Λεύκο, θεωρώ ότι είναι ταυτόχρονα και ένας δραματικός ρόλος, διότι έχει πολύ πόνο μέσα του, άρα θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ένας κωμικοτραγικός χαρακτήρας.

Η δυσκολία αυτού του ρόλου είναι η ιδιαιτερότητα που έχει. Εμείς οι ηθοποιοί προσπαθούμε όταν παίρνουμε τέτοιους ρόλους να κινούμαστε σε μια γραμμή. Τι εννοώ; Αν ξεφύγεις έστω και λίγο μπορεί να φανεί ως κοροϊδία προς έναν τέτοιο χαρακτήρα. Υπάρχουν άνθρωποι με τις δικές τους ιδιαιτερότητες, οπόταν πρέπει να προσέχουμε να μην φαίνεται εντελώς αστείο.

Λες την ατάκα με βάση «την αλήθεια του χαρακτήρα» κι αν ο άλλος το πάρει σαν αστείο, το πήρε. Δεν πατάμε παραπάνω σ’ αυτές τις ατάκες δηλαδή και δεν τις τονίζουμε για να βγουν επίτηδες αστείες!

– Ως Βασίλης, υπάρχουν κάποια στοιχεία του Λεύκου που αγαπάς πιο πολύ και πιθανόν να ήθελες να τα υιοθετήσεις;

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω! Γενικά δεν βρίσκω κοινά με τον Λεύκο. Το μόνο που θα έλεγα είναι ο τρόπος που μιλά τόσο γρήγορα… Θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρός μιλούσα πάρα πολύ γρήγορα, σε σημείο που δεν καταλάβαινε κανένας τι έλεγα!

Τώρα αν θα ήθελα να υιοθετήσω κάτι, ίσως αυτό να ήταν η αφέλεια του, γιατί μερικές φορές στη ζωή μας δεν είναι κακό να είμαστε αφελείς.

– Στη σειρά ακούμε να λένε συχνά «μακάρι να ήταν όλοι σαν τον Λεύκο», μιλώντας για τον πραγματικό κόσμο. Πιστεύεις πως θα ήταν καλύτερα αν είχαν όλοι την ψυχή του Λεύκου;
YouTube.com

Πιστεύω πως ναι! Πολλές φορές ξεχνάμε πως τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας είναι τα απλά. Δεν χρειάζεται να αναζητούμε τα μεγαλεία για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Ειδικά όταν βλέπεις πως αυτό που κάνει πραγματικά χαρούμενο τον Λεύκο είναι να πάει να δει τους φίλους του στις κούνιες και νιώθει σαν να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο… αυτό λέει πολλά!

– Οι περισσότερες από τις ατάκες σου έχουν γίνει viral και πολλοί τις χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους! Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Νιώθω και περίεργα και ωραία ταυτόχρονα. Το ωραίο είναι επειδή βλέπεις πως η δουλειά που κάνεις έχει απήχηση στον κόσμο. Άρα αυτό για ‘μένα είναι και ένα ευχαριστώ! 

Πολλές φορές μπορεί να πάω να πάρω καφέ και να βρίσκομαι με κόσμο και να μην καταλάβουν ότι είμαι εγώ και να λένε διάφορες ατάκες του Λεύκου.

Συγκεκριμένα πρόσφατα που πήγα να πάρω καφέ είχε δύο μπαρίστες και ήπιε ο ένας νερό και γυρνάει και του λέει ο άλλος «κάφκει αλλά αρέσκει σου;» (Βλέπε video πιο πάνω 32:57 – 33:05) Χαχαχα!

– Υπάρχουν άλλες παρόμοιες αντιδράσεις που σου έτυχαν;
@a.re.pantela##camping ##καμπινγκ ##fyp♬ original sound – Georgia Stavrou

Φυσικά! Μια άλλη φορά περπατούσα στον δρόμο και περνάει ένα αυτοκίνητο, σταματάει, τραβάει το χειρόφρενο, βγάζει ένας το κεφάλι του έξω και φωνάζει: «Εεεεε Λεύκοοο, είσαι η πελλάρα μου ρεεεεε…» και φεύγει!?

Επίσης μια φορά κάποια παιδιά ήρθαν και ήθελαν να βγάλουν φωτογραφία μαζί με τον Λεύκο. Βγάλαμε τη φωτογραφία και έφυγαν… Μισή ώρα μετά περίπου με τρέχανε από πίσω με μια σακούλα μπίρες από το περίπτερο για να μου τις κάνουν δώρο!

– Πώς είναι η σχέση σου με τους συναδέλφους σου; Με ποιους έχετε έρθει πιο κοντά;
Instagram.com/@camping_alphacyprus

Με τους περισσότερους έχουμε δουλέψει ξανά, είτε σε θέατρο, είτε σε άλλες σειρές, έτσι οι σχέσεις μας είναι με όλους πάρα πολύ καλές!

Είναι ξεχωριστή η αγάπη που έχω για τον καθένα, λίγο πιο κοντά, όμως, έχω έρθει περισσότερο ίσως με τα παιδιά, τον Σάββα και τη Χριστίνα (ή αλλιώς Πέτρο και Ευανθία), επειδή έχουμε πάρα πολλές σκηνές μαζί και περνούμε πραγματικά πάρα πολύ ωραία!

– Αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπορείς να μας πεις πολλά, αλλά υπάρχει κάτι που θα μπορούσες να μας πεις για τον δεύτερο κύκλο της σειράς;
Instagram.com/@nikidragoumi/@kkoloscharis

Να σου πω την αλήθεια ούτε εμείς γνωρίζουμε! Το μόνο που ξέρω είναι ότι στο τελευταίο επεισόδιο της φετινής σεζόν θα δούμε να γίνεται μια αναποδιά και θα σταματήσει λίγο απότομα, οπόταν ο κόσμος θα πει «ώπα, τι γίνεται τώρα με τους χαρακτήρες;»

Με την έναρξη της νέας σεζόν, όμως, θα δούμε και νέα πρόσωπα στη σειρά. Δύο από αυτά είναι η Νίκη Δραγούμη και ο Χάρης Κκολός που θα είναι σε ρόλους αστυνομικών, οι οποίοι έρχονται στο Κάμπινγκ και δεν θα αφήσουν ήσυχους τους κατοίκους.

Θα υπάρξουν και διάφοροι guest στη νέα σεζόν που θα περάσουν από το Κάμπινγκ για να ακολουθήσουν… τον δρόμο της βαρκούας (κάποιοι από αυτούς)!

– Πες μας τώρα και λίγα λόγια για τη συμμετοχή σου στη θεατρική παράσταση ΕΣΜΕ, η οποία γίνεται εν όψη των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Instagram.com/@th.o.c

Είναι ένα έργο που έχει να κάνει με την Ελληνική Επανάσταση γι’ αυτό θα πάμε και στην Ελλάδα, στο Φεστιβάλ Αθηνών για δύο παραστάσεις.

Πρόκειται για δύο νέους, τον Δρόσο, που είναι Έλληνας και την Εσμέ, που είναι Τουρκοπούλα και ερωτεύονται λίγο πριν ξεσπάσει η Ελληνική Επανάσταση, γι’ αυτό και υπάρχει μια ρωγμή και όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα.

Εγώ συγκεκριμένα κάνω τον ρόλο του Πύρκου, του ακόλουθου της οικογένειας του Δρόσου και έχω κι εγώ αντίστοιχα το δικό μου ερωτικό κομμάτι με την ακόλουθο της Εσμέ, την Κάρμεν. Βλέπουμε άρα δύο διαφορετικούς έρωτες που θα καταλήξουν με διαφορετικό τέλος!

Πέραν του ότι το κείμενο μιλά για τον έρωτα και πιστεύω είναι πολύ δυνατό, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία για να συγκινηθεί κάποιος. Για παράδειγμα, το κείμενο είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο και είναι πολύ ωραίο να ακούς τον ποιητικό λόγο.

– Μιας και αναφερθήκαμε στο θέατρο, αν σου έλεγα να επιλέξεις μεταξύ τηλεόρασης και θεάτρου, τι θα διάλεγες;
clubnewsonline.com

Η αλήθεια είναι ότι εμένα μου αρέσει το θέατρο γιατί είναι διαφορετικό! Υπάρχει αμεσότητα με το κοινό, δηλαδή στην τηλεόραση αν κάνεις κάτι λάθος μπορείς να κάνεις cut και να το ξανά κάνεις, ενώ στο θέατρο δεν έχεις αυτήν τη δυνατότητα και έτσι η κάθε παράσταση είναι διαφορετική κάθε νύχτα!

Εξίσου το ίδιο, όμως, αγαπώ και την τηλεόραση και πιστεύω είναι καλό ένας ηθοποιός να κάνει και τα δύο. Δεν μπορώ να τα διαχωρίσω, είναι ξεχωριστό το καθένα για διαφορετικούς λόγους, άλλη χαρά έχει το ένα και άλλη το άλλο!

– Τέλος, μιας και είμαστε φοιτητικό site, ποια συμβουλή θα έδινες στους νέους που έχουν τα δικά τους όνειρα για το μέλλον;
philenews.com/Μιχάλης Κυπριανού

Δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος για να δώσω συμβουλή, αλλά αυτό που θα έλεγα σίγουρα είναι να μην σταματούν να κυνηγούν τα όνειρα τους! Δυστυχώς, βλέπουμε στην Κύπρο ότι κόβονται εύκολα τα φτερά των νέων ή μάλλον τους τα κόβουν…

Επειδή κι εγώ βρήκα δυσκολίες θέλοντας να ακολουθήσω αυτήν τη σπουδή, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πιστεύεις πάρα πολύ στο όνειρο σου και σ’ αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις!

Θέτοντας έναν γερό στόχο, λοιπόν, και πιστεύοντας πολύ στον εαυτό σου εγώ νομίζω μπορείς να καταφέρεις πάρα πολλά πράγματα!

Ευχαριστούμε πολύ Βασίλη για τον χρόνο σου και σου ευχόμαστε ακόμη περισσότερες επιτυχίες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending