fbpx

Αυτά τα 5 tips θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά χωρίς να έχεις προηγούμενη εμπειρία!

Ψάχνεις για δουλειά τώρα που αποφοίτησες (ή κοντεύεις να πάρεις πτυχίο); Αν ναι, τότε -ίσως- σου έτυχε κι εσένα να βρεις μια θέση που σε ενδιαφέρει και πεις «εδώ είμαστε», να στείλεις το βιογραφικό σου, αλλά… τίποτα.

Γιατί; Βασικό πρόβλημα είναι ότι στις προαπαιτήσεις για τη θέση χρειάζεται επαγγελματική εμπειρία μερικών χρόνων. Εσύ δεν την έχεις, όμως, εμείς βρήκαμε τη λύση στο πρόβλημα!

Δες τα 5 tips που σου προτείνουμε για να βρεις δουλειά χωρίς προηγούμενη εμπειρία:

1
Ξεκίνα από κάτι «μικρό»!

Freepik.com

Τι εννοούμε με αυτό; Ότι «όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε», άρα έτσι κι εσύ πρέπει να ξεκινήσεις έστω και σε κάτι «μικρό», ακόμα κι αν η συγκεκριμένη θέση δεν ήταν η θέση των προσδοκιών σου!

Μπορείς να ψάξεις θέσεις εργασίας σε εταιρείες οι οποίες προσλαμβάνουν άτομα για πρακτική άσκηση. Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας -έστω και αν το οικονομικό κομμάτι δεν είναι αυτό που φανταζόσουν- θα αποτελέσουν ένα καλό σημείο εκκίνησης για την καριέρα σου!

Ποτέ δεν ξέρεις… Ίσως αυτό το ξεκίνημα να σε οδηγήσει σε μια μόνιμη θέση, αν θεωρηθείς αντάξιος των προσδοκιών του εργοδότη μπορεί να προσληφθείς κανονικά! Και αν πάλι όχι θα έχεις αποκτήσει τουλάχιστον την επαγγελματική εμπειρία για να την προσθέσεις στο βιογραφικό σου, κάτι το οποίο θα θεωρηθεί προσόν σε άλλες πιθανές θέσεις εργασίας που θα σου παρουσιαστούν στο μέλλον. Άρα μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις από αυτό!

2
Στείλε το βιογραφικό σου (είτε υπάρχει αγγελία, είτε όχι)!

Freepik.com

Οι εταιρείες περιγράφουν τον ιδανικό υποψήφιο στις αγγελίες για προσφερόμενες θέσεις. Όμως, πολλές φορές καταλήγουν να προσλάβουν κάποιον/α που δεν πληροί όλες τις προδιαγραφές.

Ίσως επειδή ο υπεύθυνος πρόσληψης είδε κάτι στο βιογραφικό που να του έκανε εντύπωση, όπως για παράδειγμα ο βαθμός πτυχίου, ένα σεμινάριο που είχες παρακολουθήσει ή άλλα προσόντα που δεν είχαν άλλοι υποψήφιοι!

Συμπέρασμα… Ακόμη κι αν δεν έχεις όσα ζητά μια αγγελία, αυτό δεν πρέπει να σε σταματήσει. Στείλε το βιογραφικό σου κι ας μην «τους κάνεις»!

Το ίδιο ισχύει ακόμη κι αν δεν υπάρχει αγγελία. Τι εννοούμε; Ψάξε για εταιρείες σχετικές με το επάγγελμά σου κι αν σε ενδιαφέρουν, επικοινώνησε μαζί τους και στείλε το βιογραφικό σου. Ακόμα κι αν δεν ψάχνουν για άτομο αυτό το διάστημα, αν τους φανείς ενδιαφέρον θα κρατήσουν τα στοιχεία σου για κάποια μελλοντική θέση εργασίας.

3
Δημιούργησε το δικό σου portfolio!

Freepik.com

Από τον καιρό που είσαι ακόμη μαθητής ή φοιτητής μπορείς εθελοντικά να κάνεις πολλά πράγματα που θα εντάξεις στο portfolio σου!

Μπορείς να κάνεις δραστηριότητες που είναι εκτός των μαθητικών/φοιτητικών σου υποχρεώσεων, αλλά σχετίζονται με αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις στο μέλλον. Για παράδειγμα αν θες να ακολουθήσεις κάτι σχετικό με αρθρογραφία μπορείς να ξεκινήσεις να αρθρογραφείς σε μια ιστοσελίδα, όπως για παράδειγμα το Studentlife.com.cy ή ακόμη και να φτιάξεις το δικό σου blog!

Πρέπει να αποδείξεις στον μελλοντικό σου εργοδότη πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις, πόσο εργατικός είσαι αλλά και πόσα έχει να κερδίσει αν σε προσλάβει, έστω και αν δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία.

4
Δικτυώσου και δεν θα χάσεις!

Freepik.com

Ένα άλλο πολύ σημαντικό tip που σου προτείνουμε είναι να επιδιώξεις να γνωρίσεις άτομα που σχετίζονται με τις θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν.

Αυτό μπορείς να το καταφέρεις πολύ εύκολα μέσω ανοικτών εκδηλώσεων που κάνουν διάφορες εταιρείες, μέσω συνεδρίων και σεμιναριών ή ακόμη και διαδυκτιακά.

Δημιούργησε, για παράδειγμα, προφίλ στο LinkendIn, έτσι ώστε να καταφέρεις να γίνεις ορατός στον κόσμο της εργασίας και συγκεκριμένα στους υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών, που πολύ πιθανόν να ψάχνουν άτομα με τα προσόντα σου!

5
Βρες μια οποιαδήποτε δουλειά!

Freepik.com

Ναι καλά διάβασες, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται! Καλό θα ήταν να βρεις μια οποιαδήποτε δουλειά, που ίσως να είναι άσχετη με τα προσόντα ή το πτυχίο σου!

Το ομαδικό πνεύμα, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η έγκαιρη άφιξη στον χώρο εργασίας και πολλά άλλα, είναι εφόδια και δεξιότητες που αποκομίζεις μέσω οποιασδήποτε δουλειάς. Και οι εργοδότες -σίγουρα- θα δουν ως θετικά στο μέλλον!

Ωστόσο, 1-2 χρόνια εμπειρίας σε μια θέση εργασίας θα μπορούσε να είναι μια πολύτιμη εμπειρία για ‘σένα, αφού σε συνδυασμό με τα εφόδια και τις δεξιότητες που θα αποκτήσεις θα μπορείς να οδηγηθείς στην καριέρα που ονειρεύεσαι! 

Mην ξεχνάς ποτέ τους στόχους και τα όνειρά σου! Προσπάθησε να είσαι αισιόδοξος/η και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους!

Γράψε μας σε σχόλιο πώς σου φάνηκαν τα tips μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending