fbpx

«Αχ άνθρωπε»: Ένα συγκινητικό τραγούδι για τη φονική πυρκαγιά από τη Γεωργία Χατζηζαχαρία!

Η Κύπρος είναι συγκλονισμένη και μετράει πληγές από τη φονική πυρκαγιά, που ξέσπασε το Σάββατο 3/7 στο χωριό Αρακαπάς και επεκτάθηκε σε γειτονικές περιοχές καταστρέφοντας τα πάντα στο περασμά της, με τραγικότερο αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να χάσουν τις ζωές τους.

Συγκλονισμένη από αυτήν την τραγωδία είναι και η 23χρονη, Γεωργία Χατζηζαχαρία, από το Παραλίμνι, η οποία έγραψε ένα συγκινητικό τραγούδι για να εκφράσει αυτά που νιώθει.

Όπως μαε εξήγησε η ίδια, «το τραγούδι μου ήταν αποτέλεσμα της έκρηξης συναισθημάτων εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς. Μιας φωτιάς που στέρησε τη ζωή από 4 συνανθρώπους μας, μετέτρεψε τον φυσικό παράδεισο σε επίγεια κόλαση και σκόρπισε τον θρήνο. Ήταν ο δικός μου τρόπος να συμπαρασταθώ, να διαμαρτυρηθώ και να εκφράσω όλα αυτά που ένιωσα και συνεχίζω να νιώθω!»

Άκου πιο κάτω το συγκινητικό τραγούδι σε στίχους και μουσική της Γεωργίας Χατζηζαχαρία:

 

“…Κλαίνε τα χωριά,
η φύση δεν αντέχει πια…
Άνθρωπε εσύ με ξύπνησες
την πόρτα ήρθες χτύπησες…”

Μουσική/Στίχοι: Γ.Σ.Χ

Posted by Georgia Hadjizacharia on Sunday, 4 July 2021

Στο τραγούδι που έχει τον τίτλο «Αχ άνθρωπε», περιγράφεται ο ανθρώπινος πόνος για τις ζωές που «χάθηκαν» τόσο άδικα, τα σπίτια και τις περιουσίες που κάηκαν… και γενικότερα την καταστροφή που προκλήθηκε στη φύση.

Η Γεωργία Χατζηζαχαρία αποφοίητησε πρόσφατα από το τμήμα Επιστημών της Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Κύπρου και λατρεύει τη μουσική, αν και δεν ασχολείται πολύ καιρό.

Instagram.com/@_tzohadji_

Μικρότερη έπαιζε πιάνο και τον τελευταίο καιρό ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι, αφού παίζει κιθάρα και γράφει τραγούδια σε δικούς της στίχους και μουσική! Όπως μας είπε θα ήθελε να ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα, παρόλο που δεν είναι αυτό που σπούδασε.

«Θέλω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και να συνδυάσω τις σπουδές μου με τη μουσική!»

Γενικότερα, η Γεωργία φαίνεται να εμπνέεται από την επικαιρότητα και τα όσα «άσχημα» συμβαίνουν γύρω μας, αφού γράφει στίχους και μουσική που «μιλούν» για αυτά τα θέματα.

Τον Ιανουάριο, λοιπόν, δημοσίευσε στο YouTube το τραγούδι «Σημάδια που μιλούν», επηρεασμένη από τα γεγονότα που αφορούσαν τις κακοποιήσεις. Ήθελε με τον τρόπο της να προτρέψει κι άλλους να μιλήσουν, λέγοντάς τους… «Μίλησε, δείξε τα σημάδια. Πες τι κρύβουνε. Μη φοβάσαι, μίλησε, δείξε τα σημάδια… πες τι κρύβουνε»!

Εμείς θα πούμε στη Γεωργία να συνεχίσει να μας εμπνέει με τα τραγούδια της και ας ευχηθούμε η πηγή έμπνευσής της από εδώ και πέρα να είναι κάτι που δεν θα έχει προκαλέσει πόνο σε κανένα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending