fbpx

Μεγάλη διεθνής διάκριση της κυπριακής ομάδας στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα!

Η Κύπρος με ένα Χρυσό, δύο Αργυρά και ένα Χάλκινο μετάλλιο στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών.

Η Κύπρος συμμετείχε στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών – JBMO 2021 (25th Junior Balkan Mathematical Olympiad) που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου 2021. Ο διαγωνισμός έγινε την 1η Ιουλίου 2021. Τη διοργάνωση της Βαλκανιάδας είχε αναλάβει η Μολδαβία.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 10 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Κροατία, η Γαλλία, η Ινδονησία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, οι Φιλιππίνες, η Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν.

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, και αποτελείτο από 6 μαθητές και 3 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι: Wang Qiyue YiFeng, Άσσου Κυριακή, Γιώρκας Παναγιώτης, Μαχτεσιάν Αρά, Ορφανού Θεοφάνης και Χατζηχριστοφή Φίλιππος Άθως. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Καραντάνος, υπαρχηγός ο Θεόκλητος Παραγυίου και παρατηρητής ο Σωτήρης Λοϊζιάς.

Η Εθνική Ομάδα της Κύπρου πέτυχε τη μεγαλύτερη στην ιστορία της διάκριση εξασφαλίζοντας:

  • ένα Χρυσό μετάλλιο με τον μαθητή Μαχτεσιάν Αρά,
  • δύο Aργυρά μετάλλια με τους μαθητές Ορφανού Θεοφάνη και Χατζηχριστοφή Φίλιππο-Άθω, και
  • ένα Xάλκινο μετάλλιο με τη μαθήτρια Άσσου Κυριακή.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους η οποία δημιουργεί ελπίδες για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους καθηγητές που προετοίμασαν την Εθνική ομάδα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending