fbpx

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στηρίζει τους Κύπριους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020!

Η 32η Ολυμπιάδα – έπειτα από ένα χρόνο αναβολής – θα διεξαχθεί στο Τόκιο, Ιαπωνία, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου 2021. Μερικοί Κύπριοι αθλητές έχουν ήδη πάρει κάρτα πρόκρισης για του Ολυμπιακούς και αρκετοί τη διεκδικούν τους επομένους μήνες.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εργαστήριο Άσκησης Υγείας και Ανθρώπινης Απόδοσης δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την υποστήριξη των Κυπρίων αθλητών σε αυτή τη προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό, οι αθλητές Ανδρέας Καριόλου (ιστιοπλοΐα), Νατάσα Λάππα (ιστιοσανίδα), οι οποίοι έχουν ήδη πάρει κάρτα πρόκρισης, και ο Τότης Ιορδάνους (ιστιοπλοΐα) ο οποίος τη διεκδικεί, συνεργάζονται με το Εργαστήριο για την επιστημονική υποστήριξη τους (εργομετρική αξιολόγηση και συμβουλευτική προετοιμασίας μέχρι τους Ολυμπιακούς).

Το Εργαστήριο Άσκησης Υγείας και Ανθρώπινης Απόδοσης, ιδρύθηκε το 2005 με αρχικό στόχο την υποστήριξη ερευνητικών δράσεων στον αθλητισμό. Στη διάρκεια των δεκαέξι χρόνων λειτουργίας του, το Εργαστήριο δικτυώθηκε με ερευνητικές ομάδες και άτομα εντός και εκτός Κύπρου και έλαβε μέρος σε πληθώρα Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων, κυρίως γύρω από την επίδραση της άσκησης στην προαγωγή της υγείας στο γενικό πληθυσμό και σε χρόνιους ασθενείς, καθώς επίσης και σε θέματα υψηλής αγωνιστικής απόδοσης.

Σε αυτό το χώρο, υλοποιούνται επίσης οι πλείστες ερευνητικές εργασίες των φοιτητών του προγράμματος της Αθλητικής Επιστήμης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό και μεταδιδακτορικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, στο Εργαστήριο υλοποιείται το εφαρμοσμένο μέρος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων της Εργοφυσιολογίας, Εργομετρίας, Βιομηχανικής, Προπονητικής, Άσκησης και Μυϊκής Ενδυνάμωσης, Άσκησης και Χρόνιων Παθήσεων, Διατροφής και Αθλητικής Φυσικοθεραπείας.

Το Εργαστήριο παρέχει επίσης υπηρεσίες επιστημονικής υποστήριξης σε κορυφαίους αθλητές διεθνούς επιπέδου από διάφορα φάσματα του αθλητισμού όπως είναι τα ομαδικά αθλήματα του ποδοσφαίρου, της καλαθόσφαιρας, του ποδοσφαίρου σάλας και της χειροσφαίρισης, αλλά και ομαδικά αθλήματα στίβου, ποδηλασίας, πυγμαχίας, τρίαθλο και ναυταθλήματα.

#roadtotokyo #tokyo2021 #cyprusolympiccommitte #teamCYPRUS

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending