fbpx

Youth Makerspace Larnaka: Συμμετοχή στη δημιουργία του καινοτόμου Application «PULSE – Public Speaking VR App»!

Έχεις άγχος όταν πρέπει να κάνεις μια παρουσίαση στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο ή στην εργασία σου; Δεν μπορείς να μιλήσεις δημόσια γιατί σε αγχώνει η παρουσία κοινού ή ακροατηρίου; Θα ήθελες να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου στην παρουσίαση;

Εάν ναι, τότε το καινοτόμο project του Youth Makerspace Larnaka του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που υλοποιεί σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και την Εταιρεία Silversky3D, σε ενδιαφέρει!

Δημιουργήσαμε το PULSE – Public Speaking VR App, ένα λογισμικό το οποίο φτιάχτηκε με σκοπό να βοηθήσει τους νέους να ενισχύσουν τις δεξιότητες δημόσιας ομιλίας τους, αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή τους και καταπολεμώντας το άγχος τους.

Το application λειτουργεί με εξοπλισμό Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality), ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον συμμετέχοντα να ζήσει την εμπειρία της δημόσιας ομιλίας σε έναν εικονικό κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να μιλήσουν μπροστά από κοινό, να μετακινηθούν στον εικονικό χώρο και να αλληλοεπιδράσουν με εικονικά αντικείμενα, δίνοντας την αίσθηση μιας πραγματικής δημόσιας ομιλίας. Στόχος είναι μέσω της σταδιακής, αλλά συστηματικής έκθεσης στα εικονικά περιβάλλοντα, το άγχος, ο φόβος και όλα τα υπόλοιπα σωματικά συμπτώματα που συχνά αναδύονται κατά τη δημόσια ομιλία, να μειωθούν και να γίνουν πιο διαχειρίσιμα.

Το Youth Makerspace, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του project PULSE – Public Speaking VR App, δείχνοντας πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην επίλυση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και προκλήσεων, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις μέσα από το πρίσμα της τεχνολογίας. Το app αυτό έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν μια προσωπική κατάσταση, όπως το άγχος δημόσιας ομιλίας. Το ίδιο το project αποτελεί έμπρακτη απόδειξη το πώς η τεχνολογία σε συνεργασία με άλλα επιστημονικά πεδία, στην προκειμένη με την ψυχολογία, μπορεί να δημιουργήσει νέες λύσεις σε υφιστάμενα προσωπικά προβλήματα.

Το Youth Makerspace Larnaka προσκαλεί λοιπόν το κοινό να δοκιμάσει την πιλοτική φάση της εν λόγω εφαρμογής, εκφράζοντας τη γνώμη του, δίνοντάς μας ανατροφοδότηση και συμβάλλοντας έτσι ενεργά στη διαμόρφωση του τελικού application. Η δοκιμαστική φάση θα διενεργείται όλον τον Ιούλιο και Αύγουστο, κάθε Τετάρτη 15:00- 18:00 και Σάββατο 10:00-13:00 στο Youth Makerspace Larnaka κατόπιν διευθέτησης ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο makerspace.onek.org.cy, ή καλώντας στον αριθμό 24201777 ή μέσω e-mail στο makerspacelarnaka@onek.org.cy. Βρείτε μας επίσης στο Facebook: “Youth Makerspace Larnaka” και στο Instagram: @makerspacelarnaka.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending