fbpx

Εσύ ξέρεις πώς συνδέεται η γυναικεία γκρίνια με… το junk food;

«Γκρινιάζω; Εγώ; Ποτέ!», είναι -συνήθως- η ατάκα κάθε γυναίκας. Ας το αποδεχτούμε, όμως, όλες κάποια στιγμή γκρινιάξαμε (και θα συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε) για κάτι. Είτε γιατί κάποιος/α μας ενόχλησε, είτε γιατί πεινάμε (true story), είτε… χωρίς λόγο!

Η γκρίνια είναι στη φύση μας ή μάλλον όχι; Τι εννοώ; Σκέφτηκες ποτέ ότι η γυναικεία γκρίνια ίσως να οφείλεται σε κάτι άλλο; Ίσως να μην φταίμε εμείς και για τούτο!?

Έρευνες απέδειξαν πως η διατροφή μας (πάλι!) «παίζει» σημαντικό ρόλο στη διάθεση μας και κατ’ επέκταση στην γκρίνια μας!

Δες, λοιπόν, πώς και ποιες τροφές συνδέονται με τη γυναικεία γκρίνια:

pexels.com/Vera Arsic

Αρχικά, η ιδέα αυτή προέκυψε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το οποίο ξόδεψε μερικά χρήματα για να κάνει έρευνα σχετικά με τη γυναικεία γκρίνια. Σκοπός της έρευνας ήταν να αποδείξει εάν και πώς η γυναικεία γκρίνια συνδέεται με εξωτερικούς παράγοντες!

Στην έρευνα συμμετείχαν 945 γυναίκες και τα αποτελέσματα εξετάστηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, έδειξαν πως η γυναικεία γκρίνια συνδέεται με τη διατροφή και συγκεκριμένα με την κατανάλωση τροφών υψηλών σε trans λιπαρά.

pexels.com/ Polina Tankilevitch

Τα trans λιπαρά, που υπάρχουν είτε σε φυσικά τρόφιμα (σε μικρή ποσότητα) όπως στο κρέας και στα γαλακτοκομικά, είτε σε τεχνητά τρόφιμα, όπως στα junk food είναι αυτά που επηρεάζουν την υγεία του εγκεφάλου!

Με άλλα λόγια, η έρευνα απέδειξε πως τα trans λιπαρά που βρίσκονται κυρίως στα junk food αναστέλλουν την παραγωγή του DHA, ένα από τα σημαντικότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, προκαλώντας ευερεθιστικότητα, επιθετικότητα, τάση για καυγά… και συνεπώς γκρίνια.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα γκρινιάξεις χρησιμοποίησε την ατάκα: «Δεν φταίω εγώ, αλλά το junk food που έφαγα!»

Τι λες; Είναι αυτή ακόμα μια ευκαιρία για να «κόψεις» το junk food ή όχι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending