fbpx

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας της πανεπιστημιακής κοινότητας!

To Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), με αίσθημα συλλογικής ευθύνης και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα των ευάλωτων συνανθρώπων μας, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοϊού covid-19.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου κατά τη σημερινή (22/07/2021) 10η Έκτακτη Συνεδρία της καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα (υποψήφιους και ενεργούς φοιτητές, διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό) να επιδείξει εμπιστοσύνη προς την επιστήμη και στους ειδικούς επιστήμονες και να επιλέξει τον εμβολιασμό έναντι της νόσου covid-19, με τα εγκεκριμένα εμβόλια, το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη, Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή, «έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε όχι μόνο την προσωπική μας υγεία, αλλά και την υγεία των συνανθρώπων και των οικογενειών μας, των ευπαθών ομάδων, των συναδέλφων μας και των μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας και κοινωνίας». Η συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές και η εμπιστοσύνη στους ειδικούς επιστήμονες είναι κρίσιμοι παράγοντες για την ατομική και συλλογική ευημερία. «Είναι στο χέρι μας να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την πανδημία χθες, με το να εμβολιαστούμε όλες και όλοι σήμερα», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στην ακαδημαϊκή ελευθερία, την οποία προασπίζεται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυτή συνίσταται στη δυνατότητα των καθηγητών, διδασκόντων και ερευνητών να ερευνούν, να μελετούν, να διαχέουν και να διδάσκουν τη σχετική με το επιστημονικό τους πεδίο γνώση χωρίς εμπόδια. Όμως, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, το προσωπικό του Πανεπιστημίου οφείλει να αναγνωρίζει τα όρια και τις υποχρεώσεις του και σίγουρα να διαχωρίζει τις προσωπικές του πεποιθήσεις από τις πανεπιστημιακές του δραστηριότητες, ώστε αυτές να μην επηρεάζουν αρνητικά την ομαλή λειτουργία, το έργο, την αποστολή και την έξωθεν καλή μαρτυρία του Ιδρύματος.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, οι προσωπικές απόψεις μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΚΥ εκφράζουν μόνο τους ίδιους και σε καμία περίπτωση το Πανεπιστήμιο στο σύνολό του. Άλλωστε, η επίσημη θέση του Πανεπιστημίου είναι αυτή, η οποία έχει εκφραστεί πιο πάνω και το ΑΠΚΥ είναι στο πλευρό της Πολιτείας στην προσπάθειά της για εμβολιασμό όλης της κοινότητας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending