fbpx

Διακοπές στον Πρωταρά: Τα top 10 αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι!

Επέλεξες να κάνεις κι εσύ τις διακοπές σου στον Πρωταρά ή έστω να περάσεις μερικά από τα καλοκαιρινά σου Σαββατοκυρίακα στις παραλίες της περιοχής; Φέτος, εκτός από τα αγαπημένα μας beach bars και άλλα “hot spots” της περιοχής έχουμε να σου προτείνουμε κι άλλα που αξίζει να ανακαλύψεις.

Ο Πρωταράς και γενικότερα η ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου φημίζεται για τις δημοφιλείς παραλίες, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και πολλά πανέμορφα αξιοθέατα που -ίσως- δεν γνώριζες και αν τα επισκεφθείς σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν!

Πιο κάτω, λοιπόν, σου μαζέψαμε 10 από αυτά που είναι (έτσι για να σου το κάνουμε και πιο ενδιαφέρον) ό,τι πρέπει για να κάνεις… photo shooting για το Insta σου! 😉

Δες πιο κάτω αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψεις αν θα πας διακοπές (κοντά) στον Πρωταρά:

1
Γέφυρα των ερωτευμένων

Freepik.com

Ας ξεκινήσουμε λίγο πιο ρομαντικά και αγαπησιάρικα! Αν σκοπεύεις να κάνεις διακοπές με το ταίρι σου, τότε το πιο πάνω τοπίο (που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πρωταρά και συγκεκριμένα στο Κάβο Γκρέκο, Αγία Νάπα) θα πρέπει σίγουρα να το βάλετε στην check list σας.

Ακόμη και μια μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή αξίζει τον κόπο για να περάσετε μια full ρομαντική ημέρα και φυσικά να βγάλετε τις πιο #inlove #couplegoals φωτογραφίες!

Extra Tip: Προτιμήστε να πάτε κατά τις απογευματινές ώρες, κοντά στη δύση του ήλιου, για να απολαύσετε ένα τέλειο ηλιοβασίλεμα!

2
Λαογραφικό Μουσείο Δερύνειας

Δήμος Δερύνειας

Οι διακοπές είναι ίσως μια ευκαιρία να θυμηθούμε ή/και να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα τον τόπο μας και την παράδοσή του!

Το Λαογραφικό Μουσείο, που βρίσκεται στο χωριό Δερύνεια, λίγα μόνο λεπτά μακριά από το κέντρο του Πρωταρά, αναπαριστά τα παραδοσιακά σπίτια της Κύπρου. Εκεί θα δεις πώς ήταν παλιά τα υπνοδωμάτια, οι κουζίνες και άλλοι χώροι των σπιτιών (των γιαγιάδων και προ-γιαγιάδων μας) και όχι μόνο.

3
Λιμανάκι Άγιου Νικόλα

Check In Cyprus

Το πιο πιθανόν είναι ότι έχεις επισκεφθεί το “Antamoma beach bar”, που βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από το λιμανάκι, άρα ίσως να το έχεις παρατηρήσει!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα περνάς απ’ εκεί για να πιεις τα cocktails σου δίπλα από την παραλία, σου προτείνουμε να κάνεις τον “κόπο” και να κατεβείς κάτω στο λιμάνι και να απολαύσεις το πανέμορφο τοπίο!

4
Πάρκο Γλυπτικής

Pixabay

Το πάρκο γλυπτικής βρίσκεται λίγο πιο έξω από τον Πρωταρά και συγκεκριμένα κοντά στη διασταύρωση των λεωφόρων Κάβο Γκρέκο και Κρυού Νερού, στην Αγία Νάπα. Αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο του Δήμου, αφού προάγει τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Αξίζει να το επισκεφθείς, αφού πρόκειται για έναν πραγματικά αξιοθαύμαστο χώρο, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν μοναδικά γλυπτά!

5
Protaras Ocean Aquarium

protarasaquarium.com

Για όσους αγαπούν τα ψάρια και γενικότερα τον θαλάσσιο κόσμο, το Ενυδρείο του Πρωταρά είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφθείς κατά τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να δουν σπάνια είδη ψαριών και όχι μόνο, αφού στον εξωτερικό χώρο του ενυδρείου φιλοξενούνται και άλλα ζώα, όπως μαϊμουδάκια, κροκόδειλοι… μέχρι και πιγκουίνοι!

6
Εξωκλήσι Προφήτη Ηλία

twitter.com/visitcyprus

Σίγουρα γνωρίζεις το πανέμορφο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πριν τον παραλιακό δρόμο του Πρωταρά!

Αν δεν το έχεις επισκεφθεί, σίγουρα το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να το κάνεις μια μέρα… λίγο πριν δύσει ο ήλιος, αφού από τον λόφο που είναι χτισμένο το εκκλησάκι μπορείς να απολαύσεις το πιο τέλειο ηλιοβασίλεμα με θέα όλη την πόλη!

7
MUSAN – Museum of Underwater Sculpture 

underwatersculpture.com

Αν δεν έμαθες ακόμη για το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Αγίας Νάπας, τότε μάλλον τώρα από μέσα σου θα λες «μα έχουμεν τζιαι που τούτο στην Κύπρο;»!

Ε λοιπόν ναι, έχουμε και προσωπικά πιστεύω πως είναι το πιο ξεχωριστό αξιοθέατο όλη της Κύπρου! Αν κάνεις μια βαθιά βουτιά στην παραλία Περνέρα θα δεις εντυπωσιακά αγάλματα και άλλα γλυπτά να “ζουν” στον βυθό της θάλασσας.

P.S: Σίγουρα αν το επισκεφθείς θα βγάλεις και πολλές underwater, Instagrammable φωτογραφίες!

8
CyHerbia Botanical Park & Labyrinth

TripAdvisor

Στο Βοτανικό Πάρκο που βρίσκεται στο χωριό Αυγόρου εκατοντάδες κυπαρίσσια σχηματίζουν το σχήμα της Κύπρου, ενώ εκεί θα δεις επίσης τον πρώτο και μοναδικό λαβύρινθο που υπάρχει στο νησί! Τι λες θα καταφέρεις άραγε να βγεις από μέσα;

Το πάρκο χωρίζεται σε 9 υπέροχους βοτανικούς κήπους και μεταξύ άλλων μπορείς να απολαύσεις ένα περίπατο στον μεγαλύτερο κήπο λεβάντας του νησιού μας.

9
Εξωκλήσι Άγιων Αναργύρων (Κάβο Γκρέκο)

Pixabay.com

Για όσους το γνωρίζουν είναι σταθερή αξία των καλοκαιρινών τους διακοπών. Είναι άλλη μια περιοχή από την οποία μπορείς να απολαύσεις ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα και οι λίγο πιο τολμηροί να κάνουν τις βουτιές τους από τους βράχους της περιοχής!

Κάτω από το εκκλησάκι θα βρεις και την «σπηλιά του Κύκλωπα» ή αλλιώς γνωστή και ως «σπηλιά των Αγίων Αναργύρων»! Αν σου αρέσουν αυτού του είδους αξιοθέατα, μπορείς να δεις και το σημείο 6 (εκκλησάκι – σπήλαιο των Αγίων Σαράντα) στο άρθρο με τα πιο Instagrammable spots του νησιού!

10
Πολιτιστικό Ίδρυμα Αμμοχώστου

Cyprus-Terrabook

Για το τέλος σου αφήσαμε -ίσως- ένα άγνωστο “view point”! Από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του χωριού Δερύνεια, λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις τη θέα που βλέπεις στην πιο πάνω φωτογραφία… δηλαδή την κατεχόμενη Αμμόχωστο!

Το κτήριο βρίσκεται σε ένα μικρό ύψωμα και απέναντι του μπορείς να δεις και το χωράφι που οι Τούρκοι σκότωσαν τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολομών Σολωμού – έτσι για να θυμόμαστε και την ιστορία / ήρωες του τόπου μας.

Εσύ ποιο από αυτά τα αξιοθέατα θα επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending