fbpx

Θα πας στο Λατσί φέτος το καλοκαίρι; Δες 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις!

Αυτό το καλοκαίρι σκέφτεσαι και εσύ να επισκεφθείς το Λατσί και τον Ακάμα, στην επαρχία Πάφου, είτε για τις διακοπές σου, είτε για κάποια μονοήμερη εκδρομή / roadtrip;

Αυτοί οι προορισμοί μπορεί να είναι γνωστοί για το camping τους, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις (και να δεις) αν έχεις σκοπό να κάνεις τις διακοπές σου στην περιοχή.

Γι’ αυτό κι εμείς σου βρήκαμε τις top επιλογές που σου προτείνουμε για αυτό το καλοκαίρι που -σίγουρα- καλύπτουν όλα τα γούστα. Έτσι θα απολαύσεις θάλασσα, φύση, cocktails, νόστιμο φαγητό, μουσική, μαγευτική θέα και όχι μόνο!

Δες τι σου προτείνουμε να κάνεις (κοντά) στο Λατσί φέτος:

1
Εκδρομή στο Blue Lagoon!

Cyprus Alive

Η περιοχή του Blue lagoon είναι δύσβατη, γι’ αυτό και η πρόσβαση γίνεται είτε με αυτοκίνητα που έχουν κίνηση και στους 4 τροχούς, είτε με τετράτροχες μηχανές (σαφάρι) ή ακόμη και με οργανωμένες εσωτερικές κρουαζιέρες με πλοία που ξεκινούν από το Λατσί, την Πόλη Χυσοχούς ή και το λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Αν επιλέξεις να κάνεις boat trip, λοιπόν, θα απολαύσεις και τις βουτιές σου σε μια παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα νερά. Σίγουρα το όνομα της παραλίας Blue Lagoon δεν είναι τυχαίο, αφού είναι ένας επίγειος παράδεισος που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς (ειδικότερα την ώρα του ηλιοβασιλέματος)!

2
Χαλάρωση σε εξωτικά beach bars!

Instagram.com/@carnagio_beach_bar

Μετά την εκδρομή σου στο Blue Lagoon μπορείς να πας σε διάφορα beach bars με την παρέα σου για να χαλαρώσεις (αφού σίγουρα θα κουραστείς αρκετά από τις βουτιές και το κολύμπι στη θάλασσα του Blue Lagoon) και να απολάυσεις το cocktail σου και όχι μόνο!

Υπάρχουν αρκετές επιλογές και γνωστά beach bars στην περιοχή, όπως: το Island Beach Bar και το Carnagio Beach Bar.

3
Πήγαινε roadtrip και εξερεύνησε κι άλλες περιοχές!

Cyprus Island

Όταν βρεθείς στην Πάφο μπορείς να πας και μικρά roadtrips και σε άλλες κοντινές περιοχές, όπως στον Ακάμα ή στην Αργάκα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Πόλης Χυσοχούς. Ακόμη, μπορείς να επισκεφθείς και τον Πωμό, όπου υπάρχει το μουσείο φυσικής ιστορίας ή το γραφικό χωριό Κάθηκας (όπου θα βρεις τέλεια ταβερνάκια)!

Photo Credits: Αντρέας Χαρής

Επίσης, στην περιοχή θα βρεις και υπέροχες “άγνωστες” παραλίες. Οι πιο πάνω βρίσκονται στην περιοχή “Λουτρά της Αφροδίτης” και παρόλο που δεν είναι οργανωμένες παραλίες, είναι σίγουρα ξεχωριστές και αξίζει να τις επισκεφθείς!

4
Επίσκεψη στα Λουτρά της Αφροδίτης!

Cyprus Alive

Τα «Λουτρά της Αφροδίτης» είναι μια περιοχή στον Ακάμα, μεταξύ της Πόλης και του ακρωτηρίου Αρναούτη. Ακόμα κι αν πήγες ξανά εκεί, σίγουρα μια επίσκεψη και αυτό το καλοκαίρι είναι must!

Και λίγες πληροφορίες, “έτσι για την ιστορία”… Το όνομά τους το πήραν από μια μικρή σπηλιά πίσω από μια συκιά, στα νερά της οποίας η θεά του Έρωτα, Αφροδίτη, σύμφωνα με τον θρύλο, συνήθιζε να λούζεται. Εκεί ήταν και το σημείο που συνάντησε τον Άδωνη, τον αγαπημένο της, όταν αυτός σταμάτησε για να πιει νερό ενώ κυνηγούσε. Ο Άδωνης την ερωτεύτηκε μόλις ήπιε το νερό από το σπήλαιο.

5
Απόλαυσε νόστιμο φαγητό στις ψαροταβέρνες της περιοχής!

Instagram.com/@porto_latchi

Και για το τέλος σου αφήσαμε το καλύτερο… Νόστιμο φαγητό φυσικά! Επειδή -σίγουρα- θα πεινάσεις μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες μπορείς να επισκεφθείς διάφορες ψαροταβέρνες για να απολαύσεις φρέσκο ψάρι, δίπλα στη θάλασσα!

Γνωστές ψαροταβέρνες της περιοχής είναι: η Ψαροταβέρνα Περιγιάλι, η Psaropoulos Fish Tavern, καθώς και το Porto Latchi Restaurant & Fish Tavern.


Όπου κι αν θα πας για διακοπές στην Κύπρο, μην ξεχάσεις να κάνεις και το #moresummercy challenge για να κερδίσεις μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες και δώρα SHARK!

Γράψε μας σε σχόλιο τι από τα πιο πάνω θα κάνεις μαζί με την παρέα σου φέτος στο Λατσί!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending