fbpx

5+1 υπέροχα θεματικά πάρκα στην Κύπρο που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς αυτήν την εποχή!

Πόσες φορές σκέφτηκες να κάνεις μια εξόρμηση μαζί με τους φίλους ή την οικογένεια σου; Σίγουρα αρκετές, όμως -ίσως- να ξέμεινες από ιδέες. Η αλήθεια είναι πως στην Κύπρο έχουμε πολλά όμορφα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς!

Στο επόμενο σου #roadtrip, λοιπόν, κάνε μια στάση σε ένα από τα πολλά θεματικά πάρκα που έχουμε στο νησί για να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία, καθώς μπορείς να απολαύσεις από σαφάρι… μέχρι βόλτες με γαϊδουράκια ή πόνι, περιπάτους σε βοτανόκηπους… και άρμεγμα.

Πιο κάτω, μπορείς να δεις και να πάρεις πληροφορίες για 6 υπέροχα θεματικά πάρκα, που το καθένα έχει να σου προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία, άλλοτε συναρπαστική και άλλοτε χαλαρωτική!

Δες τα 5+1 θεματικά πάρκα της Κύπρου που αξίζει να ανακαλύψεις!

1
Marina’s Adventure Park (Κακοπετριά) 

Facebook.com/MarinasAdventurePark

Γνωστό και ως Marina’s Rope Park, βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Κακοπετριάς! Μέσα από τις δραστηριότητές του θα κάνεις την αδρεναλίνη σου να χτυπήσει κόκκινο!

Θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις αντοχές σου σε διαδρομές πάνω σε σχοινιά με διάφορα εμπόδια, τα οποία ανάλογα με το επίπεδο σου διαφοροποιούνται (εμπόδια 3 μέτρων για αρχάριους και εμπόδια μέχρι 7 μέτρων για πιο προχωρημένους).

Επίσης, πρόσφατα τοποθετήθηκε στο πάρκο και τοίχος αναρρίχησης που σε προκαλεί να…φτάσεις στην κορυφή! Τέλος, κάθε Κυριακή μπορείς να απολαύσεις κυπριακό φαγητό!

2
Riverland Bio Farm (Καμπιά)

riverlandbiofarm.com

Ένα υπέροχο βιολογικό αγρόκτημα, που βρίσκεται στα Καμπιά, λίγο έξω από τη Λευκωσία και τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει -δικαίως- τη συμπάθεια του κοινού!

Πρόκειται για μια τεράστια καταπράσινη έκταση, γι’ αυτό και αποτελεί την τέλεια απόδραση στη φύση! Τα βιολογικά προϊόντα της φάρμας, που είναι και ο βασικός λόγος για τη δημιουργία της, αποτελούν το “καμάρι” της και πολλοί την επισκέπτονται για αυτά.

Και από δραστηριότητες, άλλο τίποτα! Θα περιηγηθείς στη φάρμα, θα μάθεις να αρμέγεις, θα κάνεις τοξοβολία, ιππασία με πόνυ, αναρρίχηση, camping, kayak, κ.α. Τις Κυριακές μπορείς να μάθεις πώς παρασκευάζεται το χαλλούμι, η αναρή και το ψωμί. Και πριν φύγεις μπορείς να προμηθευτείς τα βιολογικά προϊόντα της φάρμας, όπως γάλα και γιαούρτι!

3
Golden Donkeys Farm (Σκαρίνου)

myguidecyprus.com

Πρόκειται για την μεγαλύτερη φάρμα εκτροφής γαϊδουριών στην Κύπρο, μια οικογενειακή επιχείρηση, με στόχο την ανάδειξη της κυπριακής παράδοσης. Αποτελεί επίσης έναν άκρως ψυχαγωγικό χώρο για μικρούς και μεγάλους!

Όπως θα έχεις καταλάβει, εκεί μπορείς να γνωρίσεις τα χαριτωμένα γαϊδουράκια, να ιππεύσεις και να μάθεις τα πάντα σχετικά με αυτά. Με μια σύντομη ξενάγηση στο αγρόκτημα θα δεις την αρχαιότερη ελιά στην Κύπρο, τον νερόμυλο και το ελαιοτριβείο και φυσικά θα επισκεφθείς το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, που απεικονίζουν τεχνίτες της παλιάς εποχής!

Τέλος, μπορείς να αγοράσεις βιολογικά προϊόντα με κύριο συστατικό το γάλα γαϊδούρας, όπως για παράδειγμα σοκολάτα, παγωτό, λικέρ, καλλυντικά κι άλλα!

4
Sayious Adventure Park (Ασγάτα)

Facebook.com/SayiousAdventurePark

Το Sayious Adventure Park “γεννήθηκε” από την επιθυμία των ιδιοκτητών να μοιραστούν με τον κόσμο το πάθος τους για αδρεναλίνη και περιπέτεια. Αν είσαι κι εσύ “adrenaline junkie”, δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να μην λατρέψεις αυτό το πάρκο!

Η αδρεναλίνη σου θα ανεβεί στα ύψη και θα δοκιμάσεις τις αντοχές σου με off-road buggies και drift go-karting, θα συναγωνιστείς με οικογένεια και φίλους σε έναν δυνατό αγώνα paintball και άλλα…

Επίσης, για μεγάλα σε αριθμό groups, προσφέρεται και ειδικός χώρος BBQ με μεγάλη ψησταριά για να κάνετε την εμπειρία σας… πιο νόστιμη!

5
Adventure Mountain Park (Κυπερούντα)

city.sigmalive.com

Είναι φημισμένο για την ποικιλία και την ποιότητα των εκπαιδευτικών αθλημάτων που προσφέρει, αλλά και για την τοποθεσία του. Το Adventure Mountain Park προσφέρει περιπέτεια και ξεκούραση!

Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, όπως paintball, laser tag, laser maze, woodland paintball game, forest puzzle, αναρρίχηση, πεζοπορία κ.α. και εννοείται πως γίνονται όλα υπό την επίβλεψη εκπαιδευτών. Επίσης μπορείς να απολαύσεις νόστιμο κυπριακό φαγητό, αλλά και να κάνεις τον περίπατό σου στον βοτανικό κήπο του πάρκου!

Άσε που αν σου αρέσει τόσο πολύ και δεν θες να φύγεις με τίποτα, μπορείς να…κατασκηνώσεις εκεί! Ο κατασκηνωτικός χώρος του έχει όλες τις παροχές, όπως ζεστό-κρύο νερό, ντους, ηλεκτρικό ρεύμα στην εξωτερική τραπεζαρία και χώρο ψησταριάς!

6
Sparti Adventure Park (Πλάτρες)

Facebook.com/parkSPARTI

Η ονομασία του είναι εμπνευσμένη από τους αρχαίους Σπαρτιάτες και βρίσκεται στην κυριολεξία μέσα στο δάσος! Πρόκειται, λοιπόν, για ένα πάρκο εναέριας δραστηριότητας με σχοινιά και αν σου αρέσει η περιπέτεια, τότε σίγουρα πρέπει να το επισκεφθείς!

Στο πάρκο έχεις την επιλογή να διαλέξεις μεταξύ 40+ εναέριων διαδρομών με εμπόδια, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας.

Μερικά από τα παιχνίδια που προσφέρονται στο πάρκο είναι το “speed zip-line” και το “quick jump feet first”, ενώ όσον αφορά την ασφάλειά σου δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς, μιας και το πάρκο έχει φροντίσει και παρέχει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας!

Εσύ ποιο θεματικό πάρκο θα επισκεφθείς στην επόμενη σου εκδρομή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending