fbpx

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: Κανένας νέος να μην μείνει πίσω!

Η 12η Αυγούστου αποτελεί μία ημερομηνία ορόσημο για τη νεολαία, αφού έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) υπενθυμίζει σε όλους ότι βρίσκεται δίπλα στους νέους, παρέχοντάς τους όλα τα εφόδια και το βήμα που χρειάζονται για φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές προκλήσεις και ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε ό,τι αφορά την απασχόληση, το περιβάλλον και την πανδημία που ταλαιπωρεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, ο ΟΝΕΚ συνεχίζει να επιδιώκει τη συνεχή εμπλοκή των νέων στον σχεδιασμό αλλά και τη διαδικασία υλοποίησης αποφάσεων για θέματα που αφορούν τη νέα γενιά και ολόκληρη την κοινωνία. Και αυτό, επειδή οι ίδιοι οι νέοι έχουν τη θέληση να επενδύσουν στην επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά τους, παρόλες τις αντιξοότητες που βιώνουν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και αναλογιζόμενοι ότι η σημερινή νεολαία είναι η πιο καταρτισμένη και εξοικειωμένη με νέες τεχνολογίες γενιά που είχαμε ποτέ, ο ΟΝΕΚ δίνει κίνητρα στους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να κάνουν πράξη τις ιδέες τους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και υπηρεσιών, έτσι ώστε κανένας νέος να μην μείνει πίσω.

Συγκεκριμένα, ο ΟΝΕΚ στηρίζει τους νέους μέσα από τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες που παρέχουν τα προγράμματα «Erasmus+ Youth» και «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης», καθώς και μέσα από δεξιότητες τεχνολογίας και δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρουν τα προγράμματα «Youth Makerspace» και «The STEAMers». Ταυτόχρονα, διοργανώνονται ενημερωτικές ημερίδες για θέματα που ενδιαφέρουν τους νέους, υλοποιούνται εργαστήρια που βοηθούν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους, εργαστήρια ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων (soft skills), ενώ συγχρηματοδοτούνται ομάδες νέων για να υλοποιήσουν τις δικές τους ιδέες και δράσεις.

Τέλος, σε περιόδους έντονων κρίσεων, κατά τις οποίες βασικές έννοιες, όπως η ελευθερία της έκφρασης, ο αλληλοσεβασμός και η συμμετοχή στα κοινά αμφισβητούνται, ο ΟΝΕΚ εμμένει στη δέσμευσή του ότι θα συνεχίσει να πιστεύει στη δύναμη των νέων ανθρώπων. Γιατί είναι αυτοί που μπορούν να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας, βασισμένης στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Για την κατάσταση των νέων σήμερα, τις απόψεις και τις ανησυχίες τους, επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Τμήματος Πολιτικής: youthpolicy.onek.org.cy και δείτε τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών καθώς και τις πολιτικές που αναπτύσσει ο ΟΝΕΚ για στήριξη και ενδυνάμωση των νέων.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending