fbpx

5 «μυστικές» παραλίες που αξίζει να ανακαλύψεις το καλοκαίρι στον Πρωταρά & την Αγία Νάπα!

Θες να πας κάπου απόμερα για να κολυμπήσεις και να απολαύσεις τις βουτιές σου ή την ηλιοθεραπεία σου φέτος το καλοκαίρι;

Σου βρήκαμε μερικές παραλίες που δεν τις γνωρίζουν πολλοί και γι’ αυτό οι επισκέπτες τους είναι… λίγοι και καλοί!

Δες ποιες είναι οι 5 «μυστικές» παραλίες που αξίζει να ανακαλύψεις στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα:

1
Πεζουνόσπηλιοι (Φιλίας), Πρωταράς

Cyprus-Terrabook

Η παραλία βρίσκεται δεξιά από την παραλία Ασπρόκρεμμος, κρυμμένη κάτω από έναν γκρεμό και δεν προσφέρει καθόλου υπηρεσίες ή διευκολύνσεις για τους λουόμενους.

Μάλιστα, για να φτάσεις ως εκεί, θα πρέπει να κατηφορίσεις… κατεβαίνοντας πολλά απότομα σκαλοπάτια. Πάρε την ομπρέλα σου (αφού δεν διαθέτει ούτε ομπρέλες ή κρεβατάκια) και απόλαυσε ένα από τα πιο «άγρια τοπία» στην ελεύθερη Αμμόχωστο!

2
Αρμυροπήγαδο, Πρωταράς

cyprusalive.com/photo credits: Στέφανη Γεωργίου

Η μικρή, απομονωμένη παραλία Αρμυροπήγαδο βρίσκεται στην περιοχή Κάππαρης, στην πιο απόμερη γωνιά του Πρωταρά, αφού είναι η τελευταία παραλία πριν την νεκρή ζώνη και η κοντινότερη στην κατεχόμενη περιοχή.

Είναι εξοπλισμένη με κρεβατάκια και ομπρέλες και από πάνω θα βρεις τον κατασκηνωτικό χώρο των προσκόπων, γι’ αυτό και συχνά θα ακούσεις να αναφέρεται και ως η «Παραλία των Προσκόπων»!

3
Άμμος του Καμπούρη, Αγία Νάπα

Kathimerini.cy

Η συγκεκριμένη παραλία όταν λειτουργούσε με τα κλασσικά μπλε κρεβατάκια και ομπρέλες του Δήμου… σίγουρα ήταν πιο «κρυφή» και πιο «μυστική».

Από το 2019, όμως, άλλαξε πρόσωπο και έγινε πιο… chic. Παρ’ όλα αυτά σίγουρα εκεί μπορείς ακόμη να πας να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς μακριά από την πολλή βαβούρα και πολυκοσμία!

4
Παραλία Αγία Θέκλα

Cyprus Alive

Η μήκους 300 μέτρων παραλία της Αγίας Θέκλας, που βρίσκεται 6.5 χλμ. δυτικά του κέντρου της Αγίας Νάπας και είναι μια όμορφη παράκτια λωρίδα εντός της προστατευόμενης ζώνης του δικτύου NATURA 2000! Η πρόσβαση είναι εύκολη με τα πόδια, το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο και υπάρχει χώρος στάθμευσης.

Η αμμώδης, φυσική παραλία, έχει βραχώδη βυθό καλυμμένο με λεπτή, χρυσή άμμο, ενώ τα κρυστάλλινα νερά της είναι σχετικά ήρεμα. Πήρε το όνομα της από την Αγία Θέκλα, στην οποία είναι αφιερωμένος ο λαξευτός ναός και η καινούρια άσπρη εκκλησία που βρίσκονται εκεί κοντά!

5
Βαθειά Γωνία, Αγία Νάπα

Instagram.com/@mr_droner_cy

Η παραλία Βαθειά Γωνιά βρίσκεται 400 μέτρα ανατολικά του πιο πολυσύχναστου Κόλπου “Nissi Beach”.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ κοντά υπάρχουν τουριστικά καταλύματα και ποικιλία εστιατορίων! Παρ’ όλα αυτά δεν παύει να είναι μια από τις πιο ήσυχες επιλογές που έχεις στην περιοχή!

Γράψε μας σε σχόλιο ποια από τις πιο πάνω παραλίες έχεις σκοπό να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending