fbpx

5+1 χωριά της Κύπρου για να κάνεις road trip αυτήν την περίοδο και να περάσεις τέλεια!

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να μπαίνουμε -για τα καλά- στο mood #backtoschool (uni), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εκδρομές και οι εξορμήσεις θα σταματήσουν!

Το φθινόπωρο άλλωστε δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά… non-stop road trips (ξέρω ότι εσκέφτηκες το φαΐ πρώτα).

Επειδή εμείς ξέρουμε την ιδιαίτερη αγάπη που έχετε για τα χωριά του τόπου μας, φροντίσαμε να σου προτείνουμε τα 5+1 χωριά που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς αυτό το διάστημα (και τι να κάνεις εκεί) για να περάσεις τέλεια!

Πάρε μολύβι & χαρτί και… πάμε να ετοιμάσουμε το πρόγραμμά σου:

1
Πόλη Χρυσοχούς / Λατσί

philenews.com

Η Πόλη Χρυσοχούς αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για ημερήσιες εκδρομές, αφού συνδυάζει βουνό και θάλασσα μαζί, σε πολύ κοντινές αποστάσεις.

Στην περιοχή μπορείς να επισκεφθείς τα Λουτρά της Αφροδίτης, τα διάφορα μονοπάτια της φύσης, να πας η κρουαζιέρα στον Ακάμα ή να περπατήσεις στον παραλιακό πεζόδρομο που σε οδηγεί στο Λιμάνι του Λατσιού.

Εννοείται πως στην πορεία σου προς την Πόλη, καλό θα ήταν να περάσεις και από το φαράγγι του Άβακα για πεζοπορία. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τις ταβέρνες της περιοχής για πεντανόστιμο φαγητό! 

2
Όμοδος

checkincyprus.com

Έλα τώρα! Ποιος έχει πάει στο Όμοδος και δεν το έχει ερωτευτεί;! Το μικρό αυτό χωριουδάκι, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού, θα σε μαγέψει μέσα από τα γραφικά σοκάκια και τα παραδοσιακά σπιτάκια του.

Αποτελεί τέλειο προορισμό για να απολαύσεις το μεσημεριανό σου σε κάποια από τις πολύ καλές ταβέρνες του χωριού ή για κυπριακό brunch – «μπούκωμα». Ακόμα μπορείς να πας για έναν απογευματινό καφέ ή παραδοσιακό γλυκό!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο, το Όμοδος “φορά τα γιορτινά του”, αφού στις 14 του μήνα είναι η μεγάλη γιορτή του Σταυρού! Αρκετοί πιστοί από όλη την Κύπρο επισκέπτονται το χωρίο για προσκύνημα στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού.

3
Παναγιά της Πάφου

visitcyprus.com

Το όμορφο αυτό χωριουδάκι βρίσκεται στην Πάφο, σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρων. Το όνομα του προέρχεται από τη μονή της Παναγίας της Χρυσορρογιάτισσας, η οποία βρίσεται στην περιοχή αυτή.

Στο χωρίο μπορείς να βρεις και δυο μουσεία αφιερωμένα στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όπως επίσης και διάφορα τοπικά οινοποιεία. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κεντρικός ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο και κτίστηκε γύρω στο 1929-1932!

Αν επισκεφθείς το χωρίο, καλό θα ήταν να επισκεφθείς επίσης την κορυφή το «Βουνί της Παναγιάς», η οποία αποτελεί έναν οικότοπο με μεγάλη περιβαλλοντική αξία, όπου και ζει το κυπριακό αγρινό. Στην περιοχή θα βρείς και αρκετά μονομάτια της φύσης που θα σου χαρίσουν μοναδικές πανοραμικές θέες!

4
Πισσούρι

chooseyourcyprus.com

Το αγαπημένο αυτό χωριό βρίσκεται στα μέσα της διαδρομής Λεμεσού-Πάφου, χτισμένο σε μια περιοχή που προσφέρει αξέχαστη θέα τόσο σε βουνό, όσο και σε θάλασσα.

Τα στενά γραφικά δρομάκια του χωριού γύρω από την πλατεία θα σε μαγέψουν, δίνοντας σου παράλληλα την ευκαιριά να επισκεφθείς τα διάφορα μαγαζάκια της περιοχής με τοπικά προϊόντα.

Παράλληλα, μπορείς να περπατήσεις στα διάφορα μονοπάτια της φύσης, όπως αυτό της Γένεσης της Αφροδίτης ή ακόμη να πας ποδηλασία σε έναν από τους πεζόδρομους του χωριού.

Τέλος, σου συστήνουμε να κάνεις τις βουτιές σου στον κόλπο Πισσουρίου, όπου και θα σε μαγέψουν τα καταγάλανα νερά! 

5
Λόφου

cyprusalive.com/Xanthos Athinodorou

Το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού, σε απόσταση 26 περίπου χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Περπατώντας κανείς στα σοκάκια της Λόφου, θα εντυπωσιαστεί από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.

Η πανέμορφη εκκλησία του χωριού, είναι κτισμένη τον 19ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Το χωριό αποτελεί top “Instagrammable” προορισμό, αφού τα εντυπωσιακά ξωπόρτια και η πυκνή διάταξη των σπιτιών κλέβουν τις εντυπώσεις.

Επιπρόσθετα, στο χωριό μπορείς να βρεις κι άλλα αξιοθέατα, όπως το Κοινοτικό Αγροτικό Μουσείο και το αρχαίο ελαιοτριβείο. Αν πάλι είσαι λάτρης της φύσης, μπορείς να περπατήσεις στο μονοπάτι της φύσης, το οποίο οδηγει προς την “βρύση της Ελίτζιης”.

6
Τόχνη

in-cyprus.philenews.com

Τελευταίο -αλλά εξίσου ωραίο- χωριό που πρέπει να επισκεφθείς αυτήν την περίοδο είναι η Τόχνη, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας και είναι ενα χωριό κτισμένο από πέτρα!

Σίγουρα τα όμορφα σπίτια της Τόχνης θα κλέψουν τις εντυπώσεις, τα οποία είναι κατασκευασμένα από “τόχνη” (δηλαδή πέτρα που εξορύσσεται στην περιοχή). Στην περιοχή μπορείς να επισκεφθείς το Βυζαντινό Μουσείο της Τόχνης, τη λατινική εκκλησία στο κέντρο του χωριού ή ακόμη και να περπατήσεις στο όμορφο μονοπάτι της φύσης που βρίσκεται εκεί.

Τι λες; Eίναι ώρα να πάρεις το τιμόνι για το επόμενο roadtrip; Περιμένουμε τις φωτογραφίες σου στο Instagram με το hashtag #studentlifecyprus!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending