fbpx

Βρίσκεσαι ακόμα σε mood διακοπών; Δες πώς να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα!

«Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», λέμε και (από μέσα μας) κλαίμε! Οι πρώτες μέρες, όμως, είναι δύσκολες και -πάντα- μας βρίσκουν λίγο «μουδιασμένους».

Παρόλο που οι μέρες περνούν, τα πανεπιστήμια ανοίγουν, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στη δουλειά και οι υποχρεώσεις μας ξεκινούν, εμείς… ακόμα έχουμε στον νου μας τις διακοπές.

Αν θες να αλλάξεις (αναγκαστικά) αυτήν την κατάσταση, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τα πιο κάτω tips που θα σε βοηθήσουν να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα (ειδικά μετά τις γιορτές)!

Δες ποιοι τρόποι θα σε βοηθήσουν να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα:

1
Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα καλό πρωινό!

pexels.com/Daniela Constantini

Το ξεκίνημα της ημέρας χρειάζεται ενέργεια! Το πρωινό είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου!

Ένα καλό -πλούσιο σε υδατάνθρακες- πρόγευμα, λοιπόν, όπως η βρώμη, τα δημητριακά, ή το toast, θα αυξήσουν την ενέργειά σου, δίνοντάς σου δύναμη για την υπόλοιπη μέρα. Ταυτόχρονα θα αυξήσει τη συγκέντρωση σου, ενώ θα βοηθήσει τη μνήμη σου, κάνοντας σε πιο παραγωγικό/η.

Με λίγα λόγια αν το παραλείψεις, παραλείπεις τα πάντα, μιας και αυτό είναι που αποτελεί την αρχή του προγραμματός σου!

2
Να θέτεις μικρούς, καθημερινούς στόχους!

pexels.com/Ivan Samkov

Προσοχή! Μην παρασυρθείς βάζοντας στόχους που δεν θα μπορείς να υλοποιήσεις μέσα σε μόνο μια μέρα.

Για να μπεις σε πρόγραμμα, λοιπόν, θα πρέπει καθημερινά να θέτεις στον εαυτό σου μικρούς στόχους. Για παράδειγμα, έαν δεν έχεις σκοπό να ξεκινήσεις διατροφή και γυμναστήριο σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να το συμπεριλάβεις στους στόχους της ημέρας. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, ξεκαθαρίζοντας τι θέλεις να πετύχεις!

Μην ξεχνάς! Βάζε καθημερινά καινούριους στόχους – στόχους που θα σε κάνουν να «πετάγεσαι» από το κρεβάτι για να τους υλοποιήσεις.

3
Ανανέωσε την ντουλάπα σου (κι όχι μόνο)!

pexels.com/Ksenia Chernaya

Κάνε κάτι για τον εαυτό σου. Ανανεώσου! Αγόρασε καινούρια ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ για το πανεπιστήμιο ή (και) τη δουλεία.

Οι αγορές αυτές θα σου δώσουν κίνητρο και δύναμη για να ξεκινήσεις τη νέα πραγματικότητα μετά τις διακοπές. Μπορείς ακόμη να αλλάξεις look! Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο θα σε αναζωογονήσει.

4
Βρες ένα καινούριο hobby!

pexels.com/Steve Johnson

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσεις ένα καινούριο hobby! Βρες τι σε παθιάζει, τι σε κάνει να νιώθεις ωραία, τι σε χαλαρώνει… και βάλε το στο πρόγραμμα σου.

Με βάση αυτό το hobby θα δημιουργήσεις το δικό σου καθημερινό πρόγραμμα μιας και όλες σου υποχρεώσεις θα μπουν σε μια σειρά!

5
Ανανέωσε την playlist σου!

Freepik.com

Ξέχασε τα καλοκαιρινά hits που άκουγες! Ανανέωσε την playlist σου με καινούρια τραγούδια.

Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες για να ανακαλύψεις νέα είδη μουσικής και νέα τραγούδια. Μην κολλάς σε αυτά που άκουγες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μιας και έτσι δεν θα καταφέρεις ποτέ να αποδεχτείς πως το καλοκαίρι τελείωσε και οι υποχρεώσεις σε καλούν.

Extra tip: Βρες ή δημιούργησε τις δικές σου λίστες τραγουδιών που θα ακούς σε κάθε περίπτωση, π.χ. την ώρα του διαβάσματος, της γυμναστικής, της χαλάρωσης, κλπ. Αυτό θα κάνει την κάθε στιγμή (λίγο) πιο ευχάριστη.

6
Μείωσε τις βραδινές εξόδους!

pexels.com/Isabella Mendes

Ναι καλά διάβασες. Μείωσε τις βραδινές σου εξόδους! Δεν χρειάζεται να βγαίνεις καθημερινά.

Για να καταφέρεις να μπεις σε πρόγραμμα και να αποδώσεις καλύτερα, θα πρέπει να αλλάξεις τις καλοκαιρινές σου συνήθειες και το πρωινό ξύπνημα δύσκολα συνδυάζεται με το ξενύχτι. Για να είσαι ξεκούραστος/η, λοιπόν, την επόμενη μέρα περιόρισε τις εξόδους σου σε 2-3 φορές την εβδομάδα!

7
Προγραμμάτισε τον ύπνο σου!

pexels.com/Karolina Grabowska

Δεν θα μπεις ποτέ σε πρόγραμμα αν δεν προγραμματίσεις τον ύπνο σου! Ξεκίνα να πέφτεις στο κρεβάτι από νωρίς (βρες μια λογική ώρα) και ρύθμισε το ξυπνητήρι σου μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα που πρέπει να σηκωθείς.

Βάλε σε εφαρμογή αυτήν τη διαδικασία μια εβδομάδα νωρίτερα απ’ την μέρα που θα επιστρέψεις στην καθημερινότητα σου. Όσο οι μέρες περνούν, το πρωινό ξύπνημα θα γίνεται πιο εύκολο, μιας και το βιολογικό σου ρολόι θα έχει «ρυθμιστεί»! Θα ξυπνάς και θα κοιμάσαι με ευκολία, αφού και το σώμα σου θα έχει ήδη συνηθίσει.

Τι λες; Θα τα καταφέρεις να μπεις σε πρόγραμμα; Ποιον από τους πιο πάνω τρόπους θα ακολουθήσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending