fbpx

Trap μουσική: Επιτέλους μάθαμε από πού προήλθε και ποια είναι η διαφορά της με τη Rap!

Τελικά υπάρχει trap μουσική; Σε τι διαφέρει από τη rap; Ή στην τελική είναι το ίδιο πράγμα; Ναι, υπάρχει trap μουσική και όχι δεν είναι (ακριβώς) το ίδιο πράγμα. Η βάση της trap μουσικής είναι όντως η rap, αλλά υπάρχουν μερικές μικρές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο ειδών μουσικής!

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό το είδος είναι ο «πάτος» της ελληνικής μουσικής, από την άλλη το fun club της trap είναι τόσο μεγάλο που ξεκάθαρα έχει «απειλήσει» έντονα την pop σκηνή (και όχι μόνο).

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Από πού προήλθε η trap, πότε άρχισε να αυξάνεται η δημοτικότητα της και ποια είναι τελικά η διαφορά της με τη rap;

Δες πιο κάτω όλη την ιστορία της trap μουσικής και τις διαφορές της με τη rap:

1
Η ιστορία της trap

CrunchNewz

Η trap μουσική έκανε την εμφάνιση της στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική και αποτελείτο από διάφορα beats σε συγκεκριμένο tempo. Είχε έντονα στοιχεία μπάσου και drums και τότε οι διάφορες της με τη hip-hop και τη rap ήταν εξαιρετικά μικρές!

Ως “trap” αναφέρονταν οι χώροι του φτωχού αμερικανικού νότου, στους οποίους γινόταν εμπόριο και χρήση ναρκωτικών. Παράλληλα, ως “trap” αναφερόταν και η «παγίδευση» σε ένα lifestyle φτώχειας, εξαθλίωσης, βίας, ναρκωτικών και τελικά θανάτου, χωρίς να υπάρχει διέξοδος.

2
Η πολυσυζητημένη θεματολογία της

Pinterest.com

Είναι γνωστό πως η μουσική της trap διχάζει το κοινό, εξαιτίας της θεματολογία της. Το περιεχόμενο των κομματιών της είναι κοινό παγκοσμίως: όπλα, ναρκωτικά, υπερτονισμένη σεξουαλικότητα, παραβατικότητα και πλούτος που προκύπτει από παράνομες ενέργειες.

Άρα, τα lyrics αυτών των τραγουδιών δεν είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται μόνο στην ελληνική μουσική βιομηχανία!

3
Η μεγάλη έκρηξη της trap

Η trap μουσική έκανε το μεγάλο της «μπαπ» το 2012, όταν κυκλοφόρησε το κομμάτι “Harlem Shake”, το οποίο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε viral! Ένα χρόνο αργότερα, η πλατφόρμα του YouTube «βομβαρδίζεται» με βίντεο, στα οποία μερικοί άνθρωποι χορεύουν, χωρίς ρυθμό και φορώντας παράξενες μάσκες…

Κάπως έτσι, η trap βρέθηκε στο προσκήνιο της mainstream dance μουσικής. Από τότε, η δημοτικότητα της άρχισε να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα πολλοί rappers να αρχίσουν να στρέφονται σιγα-σιγά προς την trap και να ρεμιξάρουν τα κομμάτια τους με τους ήχους της, κάνοντας τα δημοφιλέστερα!

4
Η διαφορά ανάμεσα σε rap και trap

NewsIT

Ουσιαστικά η trap είναι η εξέλιξη της rap, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το ίδιο πράγμα. Μπορεί στα αυτιά των περισσότερων να ακούγονται το ίδιο, όμως, πέρα από τη διαφορά στην ορολογία του κάθε είδους, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στον ηχό και τη θεματολογία των κομμάτιων.

Η θεματολογία της rap στις περισσότερες των περιπτώσεων ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τη trap που κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί. Το ζητούμενο στην trap είναι ο κόσμος να χορεύει με τα κομμάτια και οι trappers να βγάλουν προς τα έξω δικά τους βιώματα προσαρμοσμένα σε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή!

Εσύ ήξερες τις διαφορές ανάμεσα στη Rap και Trap μουσική;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
16,900FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending