fbpx

Η πορεία για την κλιματική κρίση που θα γίνει σε όλη την Ευρώπη έρχεται και στην Κύπρο!

Στις 9 Αυγούστου 2021, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) δημοσίευσε την πιο πρόσφατη και πιο ανησυχητική έκθεση: η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι εκτενής, συμβαίνει ταχύτερα και οι επιπτώσεις της γίνονται εντονότερες.

Σε ένα παράλληλο κόσμο, οι ηγεσίες και στις δύο πλευρές του διαχωρισμού στην Κύπρο, μαζί με τους γεωπολιτικούς τους συμμάχους, συνεχίζουν τον αγώνα δρόμου για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου μέσω της προώθησης των προγραμμάτων εξερεύνησης για φυσικό αέριο. Αγνοώντας τον ελέφαντα στο δωμάτιο (δηλαδή την άρνησή τους στο να δοθεί προτεραιότητα σε μια στρατηγική απανθρακοποίησης έναντι της συνέχισης των προγραμμάτων εξερεύνησης υδρογονανθράκων), παρακολουθούμε με δέος, ενώ οι θανατηφόρες πυρκαγιές και οι πλημμύρες εξαπλώνονται σε όλο το νησί.

Ταυτόχρονα, όσοι βρίσκονται στην εξουσία συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους ως συνήθως (business-as-usual) και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό αντί την προστασία της φύσης, την ποιοτική υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση. Αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη την περιοχή, όπου ξεπερασμένα γεωπολιτικά παιχνίδια για τον έλεγχο των αποθεμάτων υδρογονανθράκων αγνοούν τις αδιαμφισβήτητες επιπτώσεις δεκαετιών άντλησης αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, πορευόμαστε μαζί με ανθρώπους απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης για δράση ενάντια στην κλιματική κρίση – για ένα ασφαλές μέλλον για όλους!

1
Τα αιτήματά μας:

-Κλιματική δράση για καθαρή ενέργεια και ενεργειακή αυτονομία.
-Κλιματική δράση για κλιματική δικαιοσύνη.
-Κλιματική δράση για υγειονομική δικαιοσύνη.
-Κλιματική δράση για κοινωνική δικαιοσύνη.
-Κλιματική δράση για περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

Διοργανωτές:

Avli, Cyprus Natural Coastline – Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών, Save Akamas / Save Cyprus, Friends of the Earth Cyprus – Φίλοι της Γης Κύπρου, Mothers Rise Up – CyprusΑερικό.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending