fbpx

Παγκόσμια αναγνώριση για την Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου!

Παγκόσμια αναγνώριση της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου για την ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία.

Μια ακόμη σημαντική παγκόσμια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ιατρική Σχολή του Ιδρύματος. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται για πρώτη χρονιά, φέτος, ανάμεσα στα κορυφαία 201-250 πανεπιστήμια παγκοσμίως στον τομέα/αντικείμενο Κλινική Ιατρική και Επιστήμες Υγείας (???????? ??? ??????), σύμφωνα με τη διεθνή ετήσια κατάταξη των πανεπιστημίων Times Higher Education (ΤΗΕ) World University Rankings 2022 by subject: Clinical and Health, κυρίως λόγω των ψηλών επιδόσεων στον τομέα της έρευνας και των ετεροαναφορών σε επιστημονικό/ερευνητικό έργο (Citations).

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κύπρου τοποθετήθηκε στη θέση 201-250 στον τομέα/αντικείμενο “Clinical and Health”, μεταξύ 925 συνολικά Ιατρικών Σχολών ή Τμημάτων Πανεπιστημίων.

Η κατάταξη στην κατηγορία “Clinical and Health” χρησιμοποιεί τους ίδιους δείκτες απόδοσης με τους Times Higher Education World University Rankings 2022, αλλά η μεθοδολογία έχει προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στα επιμέρους επιστημονικά πεδία. Σε αυτήν την κατάταξη αναδεικνύονται τα κορυφαία πανεπιστήμια σε επιμέρους πεδία και συγκεκριμένα στον τομέα της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και σε άλλους τομείς Υγείας. Ο φετινός πίνακας περιλαμβάνει 925 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, συγκριτικά με 856 που περιελάβανε πέρυσι.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης αναφερόμενος στη σημαντική αυτή επιτυχία, σημείωσε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ακόμα μία ξεχωριστή επίδοση του Ιδρύματος και της Ιατρικής Σχολής και αναδεικνύει την αριστεία του Ιδρύματος σε διεθνές επίπεδο. «Δεν είναι τυχαίο ότι η Ιατρική Σχολή μας αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ιατρική Σχολή είναι προσηλωμένη στην πολυσχιδή αποστολή της για προσφορά ποιοτικής προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, την εκπόνηση διεθνούς εμβέλειας ερευνητικού έργου και τη συμβολή στη συνεχή και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο, προς όφελος των πολιτών», σημείωσε ο Πρύτανης.

Ο Προσωρινός Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης τόνισε ότι η εν λόγω κατάταξη στον τομέα ???????? ??? ?????? καταδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα ακαδημαϊκά μέλη για προσφορά υψηλού επιπέδου ιατρικής εκπαίδευσης και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Ευελπιστώ, τόνισε ο κ. Γιαπιντζάκης, ότι σύντομα θα προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα διέπει τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικών γεγονός που θα επιτρέψει στους ακαδημαϊκούς ιατρούς να προσφέρουν απρόσκοπτα υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους συμπατριώτες μας.

Ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Γεώργιος Χατζηγεωργίου συνεχάρη όλο το προσωπικό της Σχολής, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες καθώς και τους συνεργάτες της, για ακόμα μία ξεχωριστή επίδοση και σημαντική επιτυχία, που αποτελεί, όπως σημείωσε, τεκμηρίωση της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται διαχρονικά. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Ιατρική Σχολή με την αμέριστη βοήθεια του Πανεπιστημίου Κύπρου έφτασε σε ορόσημα που άλλες χώρες χρειάστηκε δεκαετίες να τα προσεγγίσουν.

Τα συνολικά αποτελέσματα και οι αναλυτικοί πίνακες για την συγκεκριμένη κατάταξη Times Higher Education World University Rankings 2022 by subject: clinical and health, είναι διαθέσιμοι εδώ και στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/subject-ranking/clinical-health

Σημειώνεται ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου ιδρύθηκε το 2013 ως η πρώτη δημόσια Ιατρική Σχολή στην Κύπρο και είναι η πρώτη Ιατρική Σχολή στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιατρικής Εκπαίδευσης (World Federation fοr Medical Education – WFME). Από την ίδρυσή της, είναι αφοσιωμένη στο όραμά της για υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης φοιτητών, ιατρική έρευνα αιχμής και παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending