fbpx

Ανδρέας Λέοντας: Ζει το όνειρό του μετά τη νίκη στο “X Factor”– Δες όσα μας είπε!

Ο Ανδρέας Λέοντας είναι από τους καλλιτέχνες που θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τους νέους, αφού όταν ήταν μόλις 20 ετών κατάφερε να αναδειχθεί νικητής του Ελληνικού talent show “X-Factor”!

Άλλωστε ήταν αναμενόμενο, αφού από την πρώτη κιόλας audition κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες, ερμηνεύοντας το τραγούδι του αγαπημένου μας Παντελή Παντελίδη, «Τα σχοινιά σου»! Σήμερα, 5 χρόνια μετά τη νίκη του, έχει κυκλοφορήσει δικά του τραγούδια, ενώ τον τελευταίο καιρό τον απολαμβάνουμε στο “Aperitivo Jetset”, στη Λευκωσία καθε Τρίτη!

Εμείς, μιλήσαμε μαζί του και μεταξύ άλλων μας είπε πότε άρχισε να ασχολείτε με τη μουσική, για τη νική στο “X-Factor”, αλλά και την εμπειρία του στις μουσικές σκηνές της Αθηνάς!

Δες πιο κάτω όλα όσα μας είπε ο Ανδρέας Λέοντας:

– Γεια σου Ανδρέα! Αρχικά θα θέλαμε να μας πεις από πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική και ποια ήταν η αφορμή!

Η σχέση με το τραγούδι ήταν κάτι που άργησε πολύ να έρθει στη ζωή μου. Αν με ρωτούσατε στην ηλικία των 8-9 χρονών τι θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω, σίγουρα η απάντηση δεν θα ήταν τραγουδιστής!

Στα 11 μου άρχισα μαθήματα κιθάρας, αλλά και πάλι, δεν τραγουδούσα… Γύρω στα 15-16 άρχισα λίγο με την κιθάρα μόνος μου στο σπίτι να σιγοψιθυρίζω τραγούδια για να μην με ακούει κανείς. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι γίνεται!

Έφτιαξα μια μπάντα κι αρχίσαμε να κάνουμε συναυλίες και να τραγουδάμε σε διάφορους χώρους. Μετά νομίζω… η κατάληξη ήταν μονόδρομος!

– Το 2016 σε γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από τη συμμετοχή σου στο “X Factor”. Πώς πήρες την απόφαση να δηλώσεις συμμετοχή;

Ήμουν στο δωμάτιο μου. Μόλις είχα ξύπνησει θυμάμαι και το πρώτο πράγμα που έπαιζε στην τηλεόραση ήταν η διαφήμιση για τις δηλώσεις συμμετοχής στο “X-Factor”. Λέω από μέσα μου «λες;»… Στα επόμενα 5 λεπτά είχα έτοιμη τη δήλωση!

– Όταν κατάφερες να περάσεις στα lives περίμενες ότι θα ήσουν ο νικητής και ποια ήταν τα συναισθήματά σου μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα;
Πρώτο Θέμα

Αρχικά δεν πίστευα πως θα ήμουν ο νικητής. Όταν όμως έβλεπα ότι περνούν οι εβδομάδες και παραμένω και με την αγάπη που εισέπραττα από τον κόσμο άρχισα να το πιστεύω πως θα ήμουν εγώ ο νικητής!

Μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα ήμουν σε φάση σοκ. Στην αρχή και δεν το είχα συνειδητοποιήσει, μετά όταν άρχισαν να τρέχουν όλοι πάνω μου το κατάλαβα (χαχα). Εκείνη τη στιγμή ένιωθα πολύ συγκινημένος και ταυτόχρονα ευγνώμων προς όλο τον κόσμο που με στήριξε για να φτάσω εκεί και να βγω εγώ νικητής!

– Ποια είναι η αγαπημένη σου εμφάνιση από τα lives του X-Factor;

Η αγαπημένη μου εμφάνιση ήταν στον τελικό, όταν είπα ξανά το «Θεός αν είναι». Είναι η αγαπημένη μου, επειδή όταν είδα πως το είχα πει στο πρώτο live και το σύγκρινα με τον τελικό, κατάλαβα πως κάναμε δουλειά! Γιατί -για όσους δεν το γνωρίζουν- στα φωνητικά είμαι εντελώς αυτοδίδακτος!

– Μέσα από το show απέκτησες ένα τεράστιο fan club. Πώς αντιμετώπισες την αγάπη του κόσμου ως ένας νέος καλλιτέχνης; Υπάρχει κάποιο περιστατικό με κάποια θαυμάστρια που να θυμάσαι ή που σε έφερε σε δύσκολη θέση;

Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και ως ένα 20χρονο παιδί αυτό δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστώ. Ευτυχώς, όμως, έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια με αρχές που μου έμαθε πώς να συμπεριφέρομαι και να πατάω πάντα τα πόδια μου στη γη! Δεν ήθελα να απογοητεύσω ποτέ κανένα που με στήριζε, που πλήρωνε να με δει, που ερχόταν από μακριά απλά για ‘μένα!

Μετά από κάθε μου εμφάνιση έμενα όσες ώρες χρειαζόταν για να βγάλω με όλους φωτογραφία, απαντούσα όσο μπορούσα στα μηνύματά μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον δρόμο όταν με σταματάνε δεν λέω ποτέ όχι!

Ένα περιστατικό που θυμάμαι ήταν μια φορά που εμφανιζόμουν σε μαγαζί στην Αθήνα και ήρθε ένα κορίτσι να βγάλουμε φωτογραφία. Με το που έφυγε με είχαν ειδοποιήσει πως είχε λιποθυμήσει. Έτσι πήγα κι εγώ να βοηθήσω, να δω αν χρειαζόταν κάτι… Με το που άρχισε να φέρνει τις αισθήσεις της και με είδε… λιποθύμησε ξανά. Εντάξει μετά έφυγα (χαχαχα).

– Με το τέλος του “X Factor” τραγουδούσες σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας. Τι αναμνήσεις έχεις από εκείνη την περίοδο; Σήμερα αν είχες την ευκαιρία θα ήθελες να επιστρέψεις πίσω σε κάποια σκηνή της Ελλάδας;

Γενικά από κάθε μου εμφάνιση έχω πολλές αναμνήσεις! Ο κάθε χώρος και το κάθε μαγαζί έχει κάτι ξεχωριστό. Εγώ με το που βγαίνω στην σκηνή ξεχνάω τα πάντα, θέλω ο κόσμος να ταξιδεύει μαζί μου και να γινόμαστε όλοι μια παρέα… Άλλωστε, αυτή είναι και η μαγεία της μουσικής!

Έχω στα σχέδια μου να επιστρέψω πίσω. Όχι, όμως, στο σύντομο μέλλον, αφού, όπως θα βλέπετε κι εσείς, τα πράγματα εκεί είναι πολύ δύσκολα, λόγω και της πανδημίας, αλλά και πολλών άλλων καταστάσεων γενικά (όπως και σε κάθε χώρα φυσικά). Βλέπουμε το τώρα, προχωράμε με τη βοήθεια του Θεού και -πάντα- με σταθερά βήματα!

– Ποιος είναι ο αγαπημένος σου τραγουδιστής που θα ήθελες να συνεργαστείτε κάποια στιγμή;

Δεν έχω κάποιον αγαπημένο τραγουδιστή. Ακούω όλων των ειδών τραγούδια (πάντα ελληνικά) φτάνει να μου αρέσει η μελωδία και γενικά το κομμάτι. Είμαι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία, αν ταιριάζουμε στην σκηνή και σαν άνθρωποι. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο άτομο, όμως, στο μυαλό μου!

– Στις εβδομαδιαίες σου live εμφανίσεις στη Λευκωσία επικρατεί πάντα μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Εσύ πώς νιώθεις κάθε φορά που τραγουδάς και πόσο σου είχε λείψει αυτό το συναίσθημα τις μέρες της καραντίνας;

Σε όλους τους καλλιτέχνες νομίζω αυτό ήταν που μας έλειψε πιο πολύ. Όχι τόσο το να τραγουδήσουμε, γιατί αυτό το κάναμε και από το σπίτι, όσο η ατμόσφαιρα που επικρατεί στα μαγαζιά σε κάθε εμφάνιση που γινόμαστε όλοι μια παρέα!

– Υπάρχει κάποιο τραγούδι που όταν το ακούς λες «πόσο θα ήθελα να είναι δικό μου»;

Ναι, υπάρχει! Το «Φώναξε με» του Ηλία Βρεττού, πάντα λέω πόσο θα ήθελα να ήταν δικό μου. Είμαι συναισθηματικά δεμένος με αυτό το κομμάτι, το αφιέρωνα στο βαφτιστήρι και στον γιο μου μόλις είχαν γεννηθεί!

– Σε βλέπουμε συχνά να τραγουδάς ντουέτο με τον μικρό σου γιο σε Instagram stories ή στο Tik-Tok. Θα ήθελες να τον δεις να ασχολείται κι αυτός με το τραγούδι στο μέλλον;

Από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε του τραγουδάω όλη μέρα στο σπίτι. Φαίνεται να του άρεσει και επίσης φαίνεται να «κατέχει το άθλημα»! Τώρα, ακόμη είναι σε πολύ μικρή ηλικία για να ξέρουμε…

Θέλω το καλύτερο για τον Αχιλλέα μου και ό,τι αποφασίσει αυτός! Ό,τι κι αν θελήσει να κάνει όταν μεγαλώσει, εγώ πάντα θα είμαι δίπλα του και πάντα θα τον στηρίζω και θα τον βοηθώ σε ό,τι χρειαστεί!

– Τέλος, θέλω να μας πεις τι συμβουλή θα έδινες στον φοιτητικό και νεανικό κόσμο της Κύπρου ως ένας νέος που έκανες το όνειρό σου πραγματικότητα!
reporter.com

Εγώ αυτό που λέω πάντα είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να ονειρεύονται! Όποιος δεν κάνει όνειρα πάει να πει πως δεν πιστεύει αρχικά στον εαυτό του και δεν έχει στόχους στη ζωή του.

Η συμβουλή μου είναι να μην τα παρατάνε ποτέ, όσες αποτυχίες και όσες δυσκολίες κι αν βρεθούν στον δρόμο προς την επιτυχία! Να θυμάστε πάνω απ’ όλα υγεία και όλα τα άλλα είναι… παιχνίδια!

Ευχαριστούμε πολύ Ανδρέα για τον χρόνο που μας αφιέρωσες και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending