fbpx

Περισσότερα από 50 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα συναντήσουν χιλιάδες σπουδαστές διαδικτυακά!

Περισσότερα από 50 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα συναντήσουν χιλιάδες Ευρωπαίους σπουδαστές διαδικτυακά στην πρώτη Πανευρωπαϊκή έκθεση βρετανικής εκπαίδευσης του British Council.

Περισσότεροι από 8.000 σπουδαστές από χώρες της ΕΕ και του ΕΟΧ αναμένεται να συμμετέχουν στις διαδικτυακές εκδηλώσεις Study UK του British Council, καθώς οι εγγραφές
για το 2021-2 ξεκινούν σήμερα.

Πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με 51 πανεπιστήμια από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο – συμπεριλαμβανομένων πέντε από τα δέκα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και δύο της παγκόσμιας κατάταξης των 20 κορυφαίων πανεπιστημίων (Guardian’s University Ranking 2021, Times Higher Education World University Rankings 2021), καθώς και τα δύο τρίτα των καταξιωμένων ερευνητικών πανεπιστημίων του Russell Group.

Η πλατφόρμα αποτελεί μέρος της καμπάνιας Study UK του British Council στην Ευρώπη, που συνεργάζεται με πανεπιστημιακούς εταίρους για την προώθηση των σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρέχει στους σπουδαστές σαφείς, αξιόπιστες πληροφορίες και προσωπική επαφή με τα πανεπιστήμια.

Η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει δύο ζωντανές εκδηλώσεις – Study UK: The essentials από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2021, και Study UK: Meet the universities από τις 14 έως τις 25 Φεβρουαρίου – και στο διάστημα αυτό οι σπουδαστές θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα για να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τα πανεπιστήμια και τις υποτροφίες τους.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Ευρωπαίους σπουδαστές, με έμφαση στις αλλαγές μετά το Brexit, όπως τα δίδακτρα, τη βίζα και την ασφάλεια υγείας.

Πολλά από τα 51 πανεπιστήμια που συμμετέχουν θα ανακοινώσουν τις τελευταίες υποτροφίες τους που θα είναι διαθέσιμες σε Ευρωπαίους σπουδαστές. Έρευνα του British Council από τις αρχές του 2021 δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι σπουδαστές εκτιμούν ιδιαίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο για την ποιότητα της εκπαίδευσής του, αλλά βρίσκουν δύσκολο τον προγραμματισμό των σπουδών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της έλλειψης σαφήνειας σχετικά με τις αλλαγές μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση αυτή θα εξασφαλίσει στους σπουδαστές άμεση επαφή με κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία θεωρούν ως μία από τις πηγές με τη μεγαλύτερη επιρροή για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις σπουδές τους στο εξωτερικό.

Η Almut Caspary, Επικεφαλής του British Council για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ευρώπη, δήλωσε: Το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι σπουδαστές όταν ακούν “σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο” σκέφτονται “Οξφόρδη”, “Κέμπριτζ” ή “Λονδίνο” – και ναι, το Λονδίνο μόλις ψηφίστηκε ξανά ως η καλύτερη πόλη στον κόσμο για σπουδές. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας, σε περισσότερα από 400 πανεπιστήμια και ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

“Είμαι ενθουσιασμένη που 51 πανεπιστήμια της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Αγγλίας συμμετέχουν στην εκδήλωσή μας Study UK Europe. Μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους να μάθουν από τα ίδια τα πανεπιστήμια, τους συνομήλικούς τους και τους ειδικούς του British Council για την ποικιλία και το εύρος των σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, τα πακέτα υποστήριξης και τους νέους κανονισμούς για τα δίδακτρα και τη μετανάστευση. Οι σπουδαστές μπορούν να συνομιλήσουν με τα πανεπιστήμια και να δουν και οι ίδιοι πόσο προσιτά και ευχάριστα είναι τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου – τους περιμένει ένα θερμό καλωσόρισμα!

Εγγραφείτε εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending