fbpx

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το YOUTH UPSkill Festival!

Μεταμορφώνοντας το κάτω διάζωμα της πλατείας Ελευθερίας σε ένα κόμβο ενημέρωσης για τους νέους που αναζητούν στήριξη, συμβουλές και ευκαιρίες εργοδότησης, εκπαίδευσης και εθελοντισμού το YOUTH UPSkill Festival από το CARDET στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Μέσα σε ένα χαλαρό κλίμα και με καλή διάθεση, εκατοντάδες νέοι είχαν την ευκαιρία το Σάββατο 25.09 να γνωρίσουν από κοντά οργανισμούς και φορείς, που προσφέρουν ευκαιρίες και στήριξη για την προώθηση της νεανικής απασχόλησης, της ενεργής συμμετοχής και του εθελοντισμού. Επιπρόσθετα, τους δόθηκε η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για τη συγγραφή βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη και τη δικτύωση.

Σκοπός του Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώθηκε από το έργο YOUTHShare, ήταν να συμβάλει στην ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης και την προώθηση ευκαιριών για τους νέους, προσφέροντας παράλληλα μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης και δικτύωσης.

Bασικοί συντελεστές της επιτυχίας της εκδήλωσης ήταν 8 οργανισμοί που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ οι οποίοι προσέφεραν συμβουλές και πληροφορίες στους παρευρισκόμενους καθώς και οι μουσικοί παραγωγοί του MIX FM οι οποίοι έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα στο Φεστιβάλ. Επιπρόσθετα, εξαιρετικά υποβοηθητικές και χρήσιμες κρίθηκαν από τους νέους οι εξειδικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση από τους συμβούλους καθοδήγησης Κυριάκος Στούπας, Νατάσα Λαμπίτση και Μαρίνα Νικολάου.

Με τη σημαντική τους παρουσία τίμησαν την εκδήλωση ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, Citizens in Power (CIP), Cyprus Refugee Council, Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, MiHub, YEU και το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, που ενημέρωσαν τους νέους για διαθέσιμες ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, εθελοντισμού καθώς και για τα διάφορα έργα που τρέχουν με επιτυχία.

Το ερευνητικό κέντρο CARDET ευχαριστεί θερμά όλους του τους συνεργάτες και τον κόσμο για την υποστήριξη και τη σημαντική τους συμβολή στην επιτυχία του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου YOUTHShare που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω του Ταμείου για τη Νεανική Απασχόληση των Χορηγιών του ΕΟΧ και της Νορβηγίας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending