fbpx

Θερινή ώρα 2024: Μάθε πότε αλλάζει η ώρα!

Πολλά τα ερωτηματικά σχετικά με το αν τελικά θα εφαρμοστεί η κατάργηση της αλλαγής ώρας. Θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας φέτος ή όχι; Αυτή είναι ενδεχομένως η απορία των περισσότερων από εμάς!

Πέντε περίπου χρόνια μετά (Μάρτιο του 2019) την υπερψήφιση της κατάργησης των εποχικών αλλαγών της ώρας, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μπρος – πίσω στους δείκτες των ρολογιών μας παραμένουν μια «αγάπημενη» παράδοση… Αφού οι διαφωνίες στην ΕΕ, έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη να μην έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

1
Τι θα γίνει φέτος;

freepik.com/foxysgraphic

Κάπως έτσι και φέτος θα πρέπει να αλλάξουμε την ώρα και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή του Μάρτη, δηλαδή στις 31/3!

Έτσι, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής θα πρέπει να πάρουμε το ρολόι μία ώρα μπροστά.

2
Πότε ξεκίνησε η εφαρμογή της αλλαγής της ώρας;

blogs.loc.gov/The Washington times. [volume] (Washington [D.C.]), 30 March 1918. Chronicling America: Historic American Newspapers. Lib. of Congress.

Η αλλαγή της ώρας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν από ένα αιώνα κι αποσκοπούσε στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά από αυτό, συνεχίστηκε και επίσημα κι από τότε έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε συνολικά 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο!

Εσύ τι λες; Θα καταργηθεί ποτέ η αλλαγή της ώρας;! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending