fbpx

Έπεσε Facebook & Instagram και οι χρήστες «το γύρισαν» στο Twitter – Μάθε τι συνέβη!

Τη Δευτέρα, 4/10 τρία από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έμειναν εκτός λειτουργίας. Το «θρίλερ» διήρκεσε πάνω από 6 ώρες κι όπως σίγουρα παρατήρησες κι εσύ Facebook, Instagram και WhatsApp «έπεσαν», προκαλώντας παγκόσμια αναστάτωση.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 18:30 της Δευτέρας (ώρα Κύπρου) η ναυαρχίδα των social media – Facebook, κατέρρευσε «παρασύροντας» μαζί της το Instagram και το WhatsApp, αφού ανήκουν στην ίδια εταιρεία. Έτσι, εκατομμύρια χρήστες «το γύρισαν» στο Twitter για να μάθουν τι συνέβη και ποια ήταν η αιτία του “blackout”!

Οι τρεις πλατφόρμες άρχισαν να επανέρχονται σταδιακά περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ μετά την αποκατάσταση του προβλήματος, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, Mark Zuckerberg, θέλησε να απολογηθεί στους χρήστες για την πολύωρη ταλαιπωρία, γράφοντας: «Facebook, Instagram, Whatsapp και Messenger, επανέρχονται online τώρα. Συγγνώμη για την σημερινή αναστάτωση. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε».

1
Ποια ήταν τελικά η αιτία;

Οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας Facebook, αργά το βράδυ της Δευτέρας, απέδωσαν σε ανακοίνωσή τους, τη διακοπή της λειτουργίας σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους. Ενώ νωρίτερα, υπάλληλοι της εταιρείας, που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, εκμυστηρεύτηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως το blackout προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Τα σενάρια χακαρίσματος ή κακόβουλης ενέργειας, τα οποία είχαν αναφερθεί αρχικά από ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, αποκλείστηκαν από τους τεχνικούς της εταιρείας.

Δες πώς αντέδρασαν οι παραπονούμενοι χρήστες:

Εννοείται πως οι χρήστες δεν μπορούσαν να αφήσουν κάτι τέτοιο ασχολίαστο, οπόταν θυμήθηκαν την ύπαρξη του Twitter, του Viber, του TikTok… μέχρι και του Myspace για να «σκοτώσουν τον χρόνο τους»!

Εννοείται ότι «νικητής της βραδιάς» αναδείχθηκε το Twitter, το οποίο χαιρέτησε τους χρήστες με ένα χιουμοριστικό tweet… όλο νόημα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Plaka Exei (@plakaexei)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WanderOn (@wander.on)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Albert Martinez ?????? (@rivcoalb)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ankit Kumar (@minimalbanda)

Εσύ πώς αντέδρασες στο “blackout” των social media;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending