fbpx

Τελικά υπάρχει ενσυναίσθηση: Το μήνυμα 14χρονου στην Ιωάννα για την επίθεση με βιτριόλι!

Η ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της κοπέλας που τον Μάρτιο του 2020 δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, είναι πλέον γνωστή -αν όχι σε όλους- στους περισσότερους από εμάς.

Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου είναι τεράστια, πράγμα που αποδεικνύει ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχουμε χάσει (όλοι) την ανθρωπιά μας!

Πρόσφατα, άρχισε η δίκη που θα καθορίσει την ποινή που θα επιβληθεί στη γυναίκα που κατέστρεψε τη ζωή της Ιωάννας. Το τραγικό είναι ότι η κατηγορούμενη με τη στάση της, ακόμη και σήμερα, δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας για το κακό που προξένησε. Αντιθέτως, ειδικοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ευχαριστιέται βλέποντας την Ιωάννα σ’ αυτήν την κατάσταση. Συγκεκριμένα, στο πρώτο δικαστήριο που παρεβρέθηκε η δράστης απευθύνθηκε στην Ιωάννα, λέγοντάς της: «Εσύ Ιωάννα ξέρεις, γιατί έγινε όλο αυτό»!

newsit.gr

Βλέποντας και ακούγοντας την ιστορία που συγκλόνισε τους πάντες, πολλοί γονείς -δικαίως- αναρωτιούνται σε τι κόσμο μεγαλώνουν τα παιδία τους. Από την άλλη, ένας 14χρονος μας αποδεικνύει ότι τα παιδιά έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση από τους ενήλικες και παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι σε θέση να αντιληφθεί και να κατανοήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί, όπως επίσης και να καταδικάσει την απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά.

Πιο κάτω το μήνυμα αγάπης από ένα 14χρονο προς την Ιωάννα:

Ανάμεσα, λοιπόν, στα χιλιάδες μηνύματα που λαμβάνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου τον τελευταίο καιρό είναι και το μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης ενός 14χρονου παιδιού, το οποίο φαίνεται να συγκίνησε αρκετά τη νεαρή κοπέλα, μιας και θέλησε να το μοιραστεί με τον κόσμο σε Instagram story, γράφοντας: «Τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση από κάποιους ενήλικες… Γιατί τα πράγματα είναι απλά»!

cyprustimes.com

Τελικά, ένα παιδί μπορεί να έχει σωστότερη κρίση από έναν μεγάλο και να μπορεί να μπει πιο εύκολα «στα παπούτσια» κάποιου άλλου και να νιώσει τον πόνο του. Όσο για το αν η Ιωάννα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση… δεν χωράει καμία αμφιβολία!

Παρά τα χειρουργεία, τον πόνο, τη μάσκα που είναι αναγκασμένη να φοράει όλη μέρα, τη συναισθηματική φόρτιση που είναι λογικό να προκύπτει… έχει τη δύναμη να βρίσκεται εκεί, σε κάθε δικαστήριο, κοιτάζοντας κατάματα την κατηγορούμενη και να ρωτήσει «γιατί», χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση!

newsitamea.gr

Ως νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να στηρίζουμε, να θαυμάζουμε και να παραδειγματιζόμαστε από ανθρώπους σαν την Ιωάννα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε να μηδενιστούν τέτοιου είδους πράξεις. Ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να συμβάλει με τον τρόπο του ώστε να ζούμε ΟΛΟΙ σε μια καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο υγιή κοινωνία! 

Ευχόμαστε η Ιωάννα να πάρει σύντομα τη δικαίωση που της αξίζει και να παραμείνει δυνατή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending