fbpx

5 part time δουλειές για εσένα που είσαι φοιτητής & θέλεις να δουλεύεις καθώς σπουδάζεις!

Ό,τι και να λέμε, όσο καλά κι αν περνάμε… η αλήθεια είναι ότι η φοιτητική ζωή έχει και τις δυσκολίες της. Πόσο μάλλον για εμάς που χρειαζόμαστε ένα μικρό εισόδημα για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα έξοδα του μήνα. Καύσιμα, ψώνια, café, φωτοτυπίες, δίδακτρα, ενοίκια… Δεν αναφέρω άλλα επειδή θα αγχωθούμε!

Εννοείται πως η λύση δεν είναι ούτε να κόψεις πίσω από τις εξόδους σου, αλλά ούτε και να ζητάς συνεχώς από τους δικούς σου. Η πιο ιδανική «σωτηρία», λοιπόν, είναι να βρεις μια part time δουλειά παράλληλα με τις σπουδές σου, έτσι ώστε να παίρνεις ένα μικρό εισόδημα και να «βγάζεις» πιο εύκολα τον μήνα σου!

Αν αναρωτιέσαι ποιες είναι οι ιδανικότερες δουλειές για έναν φοιτητή (καθώς σπουδάζει), δες τις 5 part time δουλειές που σου προτείνουμε και άρχισε να ψάχνεις στις αγγελίες εργασίας.

Δες τις πιο κάτω:

1
Barista

barista-foititis
pexels.com/cottonbro

Είναι μια από τις πιο «διαδεδομένες» δουλειές στον φοιτητόκοσμο, για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ’ αρχάς ένας barista έχει την ευκαιρία να γνωρίζει αρκετά άτομα καθημερινά, άρα και να δημιουργεί νέες φιλίες και όχι μόνο!

Επιπλέον, τις πλείστες φορές οι καφετέριες έχουν αρκετά ευέλικτα ωράρια, δίνοντας σου την επιλογή να δουλεύεις πρωινά, απογεύματα ή ακόμη και βράδια, ανάλογα με το πρόγραμμα του πανεπιστημίου σου αλλά και τις δικές σου ανάγκες! Ο μισθός συνήθως κυμαίνεται γύρω στα 4.00 – 5.00€, την ώρα.

2
Πωλητής ή Ταμίας

tamias
freepik.com/drobotdean

Άλλη μια καλή ευκαιρία απασχόλησης για έναν φοιτητή είναι αυτή του πωλητή (π.χ. σε κατάστημα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρονικών ειδών, κλπ). Και η συγκεκριμένη δουλειά «απαιτεί» αρκετή αλληλεπίδραση με τον κόσμο, αφού καλείσαι να εξυπηρετήσεις τους πελάτες και να προωθήσεις τα προϊόντα του καταστήματος.

Παρόμοια είναι και η δουλειά του ταμία, με τη διαφορά ότι σ’ αυτήν την περίπτωση θα βρίσκεσαι την περισσότερη (αν όχι όλη) την ώρα πίσω από την ταμειακή μηχανή! 

3
Τηλεφωνικές έρευνες

call-center
freepik.com/pch.vector

Φαντάζομαι σου έχει ξανατύχει να σε πάρουν τηλέφωνο από κάποια εταιρία και να σε ρωτούν διάφορες ερωτήσεις για έρευνες, έτσι; Σκέφτηκες, όμως, ποτέ ποιοι «κρύβονται» πίσω από αυτές τις έρευνες; Ε λοιπόν, η δουλειά στα τηλεφωνικά κέντρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους φοιτητές (και όχι μόνο)!

Το καλό της συγκεκριμένης εργασίας είναι η ευελιξία που προσφέρει το ωράριο, καθώς τις πλείστες φορές οι εργοδότες είναι αρκετά ευέλικτοι με τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων. Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να σκεφτώ είναι η μονοτονία της δουλειάς, καθώς πρέπει να κάθεσαι συνεχώς πίσω από μια οθόνη και να κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους.

4
Εργασία στο πανεπιστήμιο 

vivliothikarios
freepik.com/Racool_studio

Αρκετές φορές το ίδιο το πανεπιστήμιο προσφέρει θέσεις εργασίας στους φοιτητές του, αναλόγως των αναγκών του κάθε χρόνο. Τέτοιες θέσεις εργασίας μπορεί να περιλαμβάνουν βιβλιοθηκάριο, γραμματιακά, “ambassador” κάποιου θεσμού, υποστήριξη τηλεφωνικού κέντρου, κ.α.

Ο μισθός μπορεί να είναι είτε χρηματική αμοιβή, είτε μείωση των διδάκτρων, αναλόγως βέβαια της φύσης του πτυχίου σου (καταβολή ή όχι διδάκτρων). Το καλό του να δουλεύεις στο ίδιο σου το πανεπιστήμιο είναι ότι δεν χρειάζεται να μετακινείσαι από τη μια περιοχή στην άλλη, αφού θα δουλεύεις και θα σπουδάζεις στον ίδιο χώρο!

5
Digital marketing

studentlifeacademy.com.cy

Τελευταίο και καλύτερο! Λαμβάνοντας υπόψη ότι στις μέρες μας -σχεδόν- όλοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και τα social media καθημερινά, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ο τομέας του Digital Marketing είναι αρκετά υποσχόμενος.

Συγκεκριμένα, ένας freelancer digital marketer μπορεί να χρεώνει από €150 μέχρι €500 (ίσως και περισσότερα) τον μήνα για να αναλάβει τη διαχείριση των social media ενός πελάτη. Δεν τα λες και λίγα λεφτά για “pocket money”, ετσι; Δες εδώ τι χρειάζεται να κάνεις για να ασχοληθείς και εσύ με τον συγκεκριμένο τομέα!

Τώρα που πήρες μερικές ιδέες, τι λες; Είναι καιρός να ξεκινήσεις να ψάχνεις για τη νέα σου δουλειά καθώς σπουδάζεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending