fbpx

5+1 μικρά και «αθώα» ψέματα που σίγουρα λες κι εσύ καθημερινά (αλλά δεν το παραδέχεσαι)!

Η αλήθεια είναι μία: όλοι είμαστε ψεύτες! Άλλοι λίγο, άλλοι πολλά και άλλοι… ασχολίαστο! Η κάθε μέρα που περνά μας βρίσκει ακόμη πιο «πλούσιους» σε ψέματα, αφού θέλοντας -ή μη- όλοι μας λέμε μερικά για να αποφύγουμε την αλήθεια.

Πολλές φορές γινόμαστε τόσο «εξοικειωμένοι» με τα ψέματα που λέμε, σε σημείο που δεν αντιλαμβανόμαστε καν ότι το κάνουμε ή δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Είναι όμως αυτό κακό; Όχι και τόσο, αφού πίσω από κάθε μικρό ψέμα που λέμε, κρύβεται και μια αλήθεια (την οποία προφανώς ξέρουμε και αποφεύγουμε να αντικρίσουμε).

Δες τα 5+1 ψέματα που σίγουρα λες κι εσύ καθημερινά:

1
«Τέλεια φωτογραφία!»

Freepik.com

Σί-γου-ρα σου ήρθε τώρα στο μυαλό ένα τέτοιο περιστατικό! Μιλάμε για αυτές τις περιπτώσεις που οι φίλοι σου δείχνουν τη φωτογραφία που πόσταραν (ή θέλουν να ποστάρουν) στο Instagram και σε ρωτάνε «Είμαι καλός/ή;» Και εσύ -όντας καλός φίλος- πρέπει να απαντήσεις «ΝΑΙ», επειδή είτε ανέβασε ήδη τη φωτογραφία (και άρα δεν τη σβήνει), είτε επειδή δεν έχει άλλες καλύτερες!

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι πρέπει να δικαιολογήσεις το ψέμα σου (ότι δηλαδή είναι ωραία), λέγοντας και τι ακριβώς σου άρεσε. «OMG είναι τέλεια, πολύ σταθερό χέρι!» (βλέπε εικόνα παραπάνω για εξήγηση «σταθερότητας»…)

2
«Τώρα είδα το μήνυμά σου»

unread-messages
freepik.com/rawpixel.com

Μπλίνγκ, μπλίνγκ, μπλίνγκ. Έρχονται non-stop τα μηνύματα και εσύ τα ακούς. Τα βλέπεις. Μην σου πω πως μερικές φορές τυγχαίνει και να τα διαβάζεις, χωρίς όμως να τα ανοίξεις!

Οι ώρες περνούν και εσύ θυμάσαι να απαντήσεις (αν θυμηθείς δηλαδή) 7-8 ώρες μετά, λέγοντας πάντα την ίδια δικαιολογία… «Έλα ρε sorry, τωρά είδα τα μηνύματα που μου έστειλες, ήταν πολλά busy η μέρα μου.»

Εντομεταξύ σημείωσε ότι τις περασμένες 7-8 ώρες απλά εκάθεσουν τζιαι έβλεπες stories. Τι ειρωνεία!

3
«Σήμερα θα κοιμηθώ νωρίς»

Αχ και βαχ! Μερικές φορές σε όλους μας τυχαίνει να είμαστε τοοόσο κουρασμένοι, που το μόνο που θέλουμε είναι να «πεθάνουμε» πάνω στο κρεβάτι από τις 20:00 το βράδυ μέχρι το άλλο πρωί! 

Τουλάχιστον αυτήν την ψευδαίσθηση έχουμε, αφού φροντίζουμε να ενημερώσουμε τους πάντες ότι «σήμερα εν να πέσσω γλήορα». Και οι ώρες περνάνε… και εννοείται πως εσύ όχι μόνο δεν κοιμάσαι, αλλά περνάς όλο το βράδυ βλέποντας σειρές στο Netflix (ενώ ταυτόχρονα σκέφτεσαι «τελευταίο επεισόδιο τζιαι κανεί»…) ή βιντεάκια στο Tiktok!

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το επόμενο πρωί όχι μόνο δεν ξεκουράστηκες, αλλά είσαι περισσότερο κουρασμένος. Τι ωραία τι καλά!

4
«Μην παραγγείλεις για ‘μένα, δεν πεινώ»

Pexels.com/Katerina Holmes

Ε ναι! Επειδή σε ποιον δεν έχει τύχει να βρίσκεται σε συγγενείς ή φίλους και να μας ρωτάνε «Πεινάς;» ή «Τι να παραγγείλω;». Εννοείται πως η απάντηση πάντα είναι αρνητική, λέγοντας τις δικαιολογίες «όχι δεν πεινώ πολύ», «έφαγα σπίτι», «δεν έχω όρεξη».

Hello, μα ποιον περιπαίζεις;! Η αλήθεια είναι ότι όχι απλά πεινάς, αλλά άνετα καταβρόχθιζες 2 XL πίτσες μόνος σου! Πόσο παραπάνω ψεύτες μπορούμε να γίνουμε πλέον;

5
«Σε 5 λεπτά είμαι τζιαμέ»

Freepik.com

Τι 5 λεπτά, τι 5 ώρες… Το point είναι ότι σε κάποια στιγμή θα φτάσουμε! Αμάν πλέον ιδιοτροπία πάνω σας… Δηλαδή εξήγα μου λλίο τι έπρεπε να πω! «Έλα ρε, ακόμα είμαι σπίτι τζιαι πέφτω όπως το λέσσιη. Όταν δω ούλλα τα στόρυ της Τούνη, μπορεί να θυμηθώ να σηκωστώ να αλλάξω τζιαι να ξεκινήσω!» Προτιμάτε το τούτο; Όι!

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι οι φίλοι μας σιγά-σιγά συνηθίζουν τη δικαιολογία αυτή αλλά και την αργοπορία μας. Έτσι αυτοί έζησαν καλά και εμείς καλύτερα!

6
«Από Δευτέρα ξεκινώ διατροφή και γυμναστική»

pexels.com/LeonArdho

Μακάρι να ‘ξερα πότε θα έρτει αυτή η Δευτέρα! Φαντάζομαι σε αρκετούς από εμάς έτυχε η όλη φάση του «ξεκινώ άμεσα γυμναστήριο», η οποία προφανώς είναι το ψέμα που λέμε στον εαυτό μας για να φάμε αυτό το έξτρα American cookie…

Το θέμα εδώ είναι ότι όχι μόνο δεν ξεκινάμε γυμναστήριο, αλλά παχαίνουμε παράλληλα, αφού η μάσα… καλά κρατεί! Πρέπει επιτέλους σε κάποια φάση να απαγορεύσουν τα γυμναστήρια. Μα είναι κατάσταση τούτη κύριε μου, εσύ να με βασανίζεις τζιαι εγώ να σε πληρώνω;! Κύριε ελέησον πλέον!

Έχεις πιάσει κι εσύ τον εαυτό σου να λέει αυτά τα ψέματα; Ή μήπως εσύ λες άλλα; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending