fbpx

Είδες κι εσύ το “Squid Game” στο Netflix; Μάθε γιατί έγινε τόσο viral αυτή η σειρά!

Το Netflix δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, είτε ευχάριστα… είτε δυσάρεστα! Είναι, πλέον, γεγονός, πως κάθε χρόνο προσπαθεί (λιγάκι απεγνωσμένα σε κάποιες περιπτώσεις) να προβάλλει μια νέα σειρά που θα «σαρώσει» τα πάντα και όλοι θα μιλάνε γι’ αυτή!

Παρόλο που το Netflix δίνει ένα «σκασμό» λεφτά για την παραγωγή της σειράς, υπάρχουν φορές που το κοινό δεν ενθουσιάζεται τόσο όσο αυτό. Στην περίπτωση, όμως, του “Squid Game”, θα λέγαμε πως… ούτε το ίδιο το Netflix δεν περίμενε τόση επιτυχία!

Διεστραμμένη, έξυπνη, βίαιη, καθηλωτική, άρρωστη… Η καλύτερη και η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix αυτήν τη στιγμή! Έτσι χαρακτηρίστηκε από πολλούς η νέα νοτιοκορεάτικη σειρά του Netflix με τίτλο “Squid Game” που όλοι κόλλησαν μαζί της.

Δες σε τι αναφέρεται η σειρά “Squid Game” και γιατί έγινε τόσο viral:

1
Τι είναι το “Squid Game”;

unboxholics.com

Το “Squid Game”, αλλιώς το «Παιχνίδι του Καλαμαριού», όπως μεταφράζεται στα Ελληνικά, είναι ένα από τα πιο διάσημα παιδικά παιχνίδια που παιζόταν στις αλάνες (και δεν περιλαμβάνει κανένα καλαμάρι) κατά τη διάρκεια των 1970s και των ‘80s στη Νότια Κορέα.

Θυμάστε το «ένα, δύο, τρία, η καλύτερη φωτογραφία» και κάτι άλλα (χαζά) παιδικά παιχνίδια που παίζαμε μικροί στην αυλή του σχολείου; Ε, κάτι παρόμοιο είναι κ’ αυτό. Εμπνευσμένος, λοιπόν, από αυτά τα παιδικά παιχνίδια και τη νοτιοκορεάτικη κουλτούρα, ο Hwang Dong-hyuk έγραψε τη συγκεκριμένη σειρά 9 επεισοδίων.

Πώς, όμως, αυτά τα «φαινομενικά» αθώα παιχνίδια καταλήγουν σε απάνθρωπες συμπεριφορές… και στον θάνατο;

Ας πάρουμε την ιστορία απ’ την αρχή. Η σειρά ξεκινάει με τον Seong Gi-hun, έναν χωρισμένο πατέρα που απολύθηκε απ’ τη δουλειά του. Ενώ προσπαθεί να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, τελικά αποτυγχάνει και καταλήγει ένας άνεργος, τζογαδόρος, που μένει με τη μάνα του.

Κι εκεί που περιμένει απεγνωσμένος το τρένο, ένας καλοντυμένος άνδρας εμφανίζεται από το πουθενά και τον προκαλεί να παίξουν ένα παιδικό παιχνίδι. Αν κερδίσει, θα πάρει 100 χιλιάδες γουόν, αν χάσει, θα τιμωρηθεί. Ο Gi-hun αποδέχεται την πρόκληση και κερδίζει! Μαζί με τα λεφτά, όμως, θα πάρει και μια κάρτα με το τηλέφωνο μιας εταιρείας που διοργανώνει ένα μεγάλο ομαδικό παιχνίδι.

Στο παιχνίδι αυτό, συμμετέχουν άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Όλοι τους, όμως, έχουν ένα κοινό… αντιμετωπίζουν οικονομικά και προσωπικά προβλήματα. Στο τέλος, 456 παίχτες ναρκώνονται και μεταφέρονται ντυμένοι με πράσινες στολές (να και η επιρροή από το “La Casa de Papel”) στο νησί όπου θα ξεκινήσει το παιχνίδι.

lifo.gr

Ο κανόνας είναι ένας και απλός! Αν κερδίσουν, παίρνουν χρήματα και πηγαίνουν ένα βήμα πιο κοντά στο τελικό έπαθλο τα 45.6 δις γουόν… Όμως αν χάσουν, πεθαίνουν! Τι θα γίνει στο τέλος; Πόσο μακριά θα φτάσουν οι υποψήφιοι για να κερδίσουν το έπαθλο;!

2
Γιατί όλοι μιλάνε γι’ αυτήν τη σειρά;

harpersbazaar.gr

Ο λόγος είναι απλός! Η σειρά εμφανίστηκε στην πλατφόρμα του Netflix στις 17 Σεπτεμβρίου και μέσα σε 10 ημέρες κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή του top 10 σε 90 χώρες!

Σε μια από τις δηλώσεις του, ο Ted Sarandos, ο co-CEO του Netflix, ανέφερε πως το “Squid Game” πρόκειται να γίνει “the biggest non-English language show in the world”. Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, το “Squid Game” θα είναι πλέον, αυτό που λέμε “the new king”, ξεπερνώντας την επιτυχία άλλων non-English σειρών, όπως το “La Casa de Papel” και τον “Lupin”.

Η επιτυχία, όμως, δεν κρίνεται μόνο στα νούμερα. Έτσι δεν είναι; Επιτυχία είναι κι όταν κάτι γίνεται viral… στα social media!

Μια από τις δοκιμασίες που πρέπει να ολοκληρώσουν οι παίχτες, είναι να σπάσουν ένα μπισκότο στο σωστό σχήμα (σε ομπρέλα, τρίγωνο, αστέρι, ή κύκλο), χωρίς όμως να το καταστρέψουν. Αυτό το challenge αποδέχτηκαν και οι χρήστες του Tik Tok, οι οποίοι «έτρεξαν» να φτιάξουν το μπισκότο και να δουν… αν θα επιβίωναν σε ένα τέτοιο παιχνίδι.?

@giannakopoulos_officialΗ ζωή μου όλη ?#foryourpage #fypシ #4u #fyp #giannakopoulakia #cyprustiktok #greekcomedy #psixoules #funny #squidgame #squidgamechallenge #squidgamecookie♬ Pink Soldiers – 23

@saifshawafHow to make the perfect dalgona candy from the squid game♬ Squid Game – Carrot

@biteswithlilyLet’s see if I’d survive the dalgona candy challenge in Squid Game ??⭐️ #squidgame #squidgamenetflix #dalgona #squidgamecandy♬ Squid Game – Green Light Red Light – Yovinca Prafika

@marinosconHow to win the game… #fyp #squidgame #squidgamecandy #cyprus #greece #netflix #squidgamenetflix #foryoupage♬ Squid Game – Carrot

Εσύ είδες το “Squid Game” στο Netflix; Πώς σου φάνηκε η σειρά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending