fbpx

Εκδήλωση για την αστική βιωσιμότητα και κυκλικότητα διοργανώνουν το ΤΕΠΑΚ και το EIT Climate-KIC Hub στην Κύπρο!

“Cyprus talks green: The rise of the new urbanism”

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το EIT Climate-KIC Hub στην Κύπρο διοργανώνουν εκδήλωση για την αστική βιωσιμότητα και κυκλικότητα με τίτλο «Cyprus talks green: The rise of the new urbanism”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 από τις 09:30 έως τις 13:00 στο Royal Hall, στη Λευκωσία.

Η νέα αστικότητα (New Urbanism) αναφέρεται στο σχεδιασμό σύγχρονων πόλεων και γειτονιών που προωθούν φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες, με έμφαση σε καινοτόμες λύσεις για τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Η εν λόγω εκδήλωση είναι η τρίτη από τη σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνονται από κοινού από οργανώσεις από όλη την Κύπρο, οι οποίες προωθούν βιώσιμες πρακτικές και θα πραγματοποιείται την Παγκόσμια Μέρα Αστικότητας 2021 (#WordUrbanismDay), έτσι όλες οι παρουσιάσεις θα είναι γύρω από την αστική βιωσιμότητα και κυκλικότητα.

Στόχος των διαλέξεων “Cyprus talks green” είναι να ενισχυθεί η απήχηση των κοινών μας δράσεων και να εντοπιστούν τομείς πιθανών συνεργασιών.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το EIT Climate-KIC Hub στη Κύπρο, με τη στήριξη των Center of Social Innovation, Chrysalis LEAP, Cyprus Energy Agency, Friends of the Earth Cyprus, Sustainable Energy Laboratory, Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Electra Energy (Ελλάδα) και MCAST (Μάλτα).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Κύπρο, κ. Vladimír Němec και την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Κύπρο κ. Elke Merks-Schaapveld για την τιμή να παρουσιάσουν τις εναρκτήριες ομιλίες σε αυτή την εκδήλωση.

Για συμμετοχή, παρακαλώ εγγραφείτε εκ των προτέρων στο https://cyprustalksgreen.eventbrite.com και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ημερίδας στο Facebook: https://fb.me/e/e2JkuEFO5 ή να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο mariza@energylab.ac.cy.

Θα ακολουθήσει προαιρετικό δωρεάν γεύμα.

Ελάτε να μάθετε περισσότερα για τις πρόσφατες δραστηριότητές μας στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending