fbpx

Εορτασμός των Ημερών Erasmus 2021!

Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και  δικαιούχοι του Προγράμματος διοργάνωσαν αρκετές εκδηλώσεις και πληθώρα πρωτοβουλιών στα πλαίσια  των Ημερών Erasmus 2021.

Οι «Ημέρες Erasmus» γιορτάζονται  ταυτόχρονα σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες της Ευρώπης και σκοπός είναι να αναδείξουν την επιτυχημένη πορεία του Προγράμματος Erasmus+ και να προβάλουν τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει.

Οι εκδηλώσεις επικεντρώθηκαν στην  προώθηση των οριζόντιων προτεραιοτήτων του «Erasmus+» για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027: την κοινωνική ενσωμάτωση, την πράσινη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημοκρατική συμμετοχή, με στόχο στην αύξηση των ευκαιριών που προσφέρονται σε συμμετέχοντες και οργανισμούς, ευαισθητοποιώντας τους ταυτόχρονα στα πιο πάνω.

Η Επίσημη τελετή έναρξης  έλαβε χώρα την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, με εκλεκτούς καλεσμένους. Η εκδήλωση, η οποία είχε ως θέμα την «Κοινωνική Ενσωμάτωση», στόχευε στην ανάδειξη των ίσων ευκαιριών και της προσβασιμότητας του Προγράμματος σε ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων, ενώ το κοινό που παρακολουθούσε ζωντανά την εκδήλωση από τα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των δύο Εθνικών Υπηρεσιών, είχε την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις και να στείλει τα δικά του σχόλια κατά την διάρκεια  της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης.

Το τριήμερο των εορτασμών πραγματοποιήθηκαν διάφορα εργαστήρια, εκδηλώσεις, διαδικτυακά σεμινάρια, διαδικτυακούς διαγωνισμούς, διαδικτυακή συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης. Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, έκλεισαν οι εορτασμοί των Erasmus Days με ένα δια δραστικό εργαστήρι με τίτλο “Γίνε η πράσινη αλλαγή που θέλεις να δεις”. Το εργαστήρι συντόνισε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εταίρος του EIT Climate-KIC Hub Cyprus  και ο στόχος ήταν η δημιουργία μίας κουλτούρας βιώσιμης ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότερα για όλες τις εκδηλώσεις μπορείτε να μάθετε εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending