fbpx

Άνοιξαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα “Τhe STEAMers” του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου!

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στο πρόγραμμα “SΤΕΑΜers” του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Το πρόγραμμα “STEAMers” είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και νέους μέχρι 35 ετών το οποίο συνδυάζει τις Τέχνες με τις Επιστήμες και τη Τεχνολογία. Τα αρχικά STEAM αναφέρονται στους τομείς ‘Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics’ και αποτελούν τη βάση των προσφερόμενων θεματικών εργαστηρίων, τα οποία είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική, ο Προγραμματισμός, η Πληροφορική, η Φωτογραφία, το Graphic Design, η Δημιουργική Γραφή, η Μουσική, ο Χορός το Θέατρο, και η Ζωγραφική.

Χρησιμοποιώντας ένα άμεσο, πρωτοποριακό και βιωματικό σύστημα ανθρωποκεντρικής εκπαίδευσης που βασίζεται στην ομαδικότητα και την κριτική σκέψη όλα τα θεματικά εργαστήρια του προγράμματος “STEAMers” στόχο έχουν να εφοδιάσουν τους εκπαιδευόμενους με γνώσεις αλλά κυρίως δεξιότητες ζωής όπως είναι η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η εκφραστικότητα και η αυτοπεποίθηση.

Συγκεκριμένα, μέσα από τα προσφερόμενα εργαστήρια, οι εκπαιδευόμενοι θα καταφέρουν να εξοικειωθούν με τη τεχνολογία, να παίξουν, πειραματιστούν και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, αποσαφηνίζοντας παράλληλα τις έννοιες με πρακτικούς τρόπους.

Τα εργαστήρια αναλαμβάνουν προσοντούχοι εκπαιδευτές στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΟΝΕΚ στις επαρχίες Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο όπου και διεξάγονται τα μαθήματα, σ’ ένα νεανικό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον.

Διευκρινίζεται ότι, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε όσα εργαστήρια επιθυμεί, αναλόγως της διαθεσιμότητας. Ο συνολικός αριθμός των συναντήσεων ανά εργαστήριο, είναι 30 ετησίως. Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα, 1η Νοέμβριου 2021 και θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαΐου 2022.

Τα δίδακτρα είναι 60 ευρώ για όλη την περίοδο, ενώ ισχύουν εκπτώσεις για αδέρφια και λήπτες ΕΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στον παγκύπριο αριθμό 7777 7051 και για να υποβάλετε την αίτησή σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος:  www.thesteamers.onek.org.cy/.

Ελάτε στο The Steamers! Ελάτε στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending