fbpx

Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να φυλάξεις λεφτά «στην άκρη» αν είσαι φοιτητής!

Είσαι φοιτητής και θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα, αλλά δεν τα καταφέρνεις; Η επιτυχία  κρύβεται στο λεγόμενο Saving Challenge!

Το concept είναι απλό: Κάθε μέρα που περνά θα βάζεις στην άκρη 1 σέντ (0.01€ δηλαδή) παραπάνω από την προηγούμενη μέρα! Την πρώτη μέρα δηλαδή θα βάλεις 0.01€, τη δεύτερη 0.02€, την τρίτη 0.03€ και την 365η μέρα του έτους, θα βάλεις 365 σεντ στην άκρη, ή αλλιώς 3 ευρώ και 65 σεντ. Εύκολο δεν φαίνεται;

Έτσι, στο τέλος του χρόνου θα έχεις εξοικονομήσει συνολικά 667€ και 95 σεντς, χωρίς να νιώσεις ποτέ ότι έκανες αποταμίευση!

Δες τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχει το challenge:

1
Πάρε το απόφαση!

exoikonomisi xrimaton
Freepik.com

Αν δεν το πάρεις απόφαση και δεν το βάλεις στόχο, τότε είναι χαμένη υπόθεση! Για να πετύχεις αυτή την πρόκληση να εξοικονομήσεις χρήματα πρέπει να είσαι αποφασισμένος/η να πειθαρχήσεις και να ακολουθήσεις σωστά το challenge, έτσι ώστε να το τηρήσεις μέχρι και την τελευταία μέρα!

2
Κράτα σημειώσεις

exoikonomisi xrimaton
Freepik.com

Αν είσαι ξεχασιάρης/α μπορείς να κρατάς ένα ημερολόγιο και να σημειώνεις πόσα λεφτά βάζεις κάθε μέρα στην άκρη για να μην ξεχνάς ποτέ! Θα σε βοηθήσει να κρατάς σημειώσεις -ειδικά- σε περίπτωση που κάποια μέρα για τον οποιοδήποτε λόγο την αφήσεις κενή, θα ξέρεις ποια είναι αυτή και τι ποσό της αναλογεί ώστε να το συμπληρώσεις την επόμενη φορά!

3
Πρόσθεσε και κάτι extra

exoikonomisi xrimaton
Freepik.com

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεσαι στην 40η μέρα της πρόκλησης και πρέπει να βάλεις στην άκρη 40 σεντς. Η γιαγιά σου, σου έδωσε χαρτζιλίκι 20€. Αυτό το ποσό ή ένα μέρος του μπορείς να το προσθέσεις έξτρα στον κουμπαρά σου. Ένα πεντάευρο από εδώ ένα απ’ εκεί, κοίτα να δεις που τα 668€ μπορεί να γίνουν πολλά περισσότερα στο τέλος του χρόνου!

4
Τροποποίησε το challenge

exoikonomisi xrimaton
Freepik.com

Αν θεωρείς το να βάζεις τόσο λίγα σε καθημερινή βάση σου φαίνεται βαρετό και υπερβολικά εύκολο, τροποποίησε το challenge. Κάν’ το εβδομαδιαίο κι αύξησε το ποσό. Την πρώτη εβδομάδα βάλε στην άκρη 1€, τη δεύτερη 2€ και πάει λέγοντας! Έτσι, οι αρχές του επόμενου χρόνου θα σε βρουν με σχεδόν 1400€!

5
Φτου κι απ’ την αρχή

exoikonomisi xrimaton
Freepik.com

Όταν επιτέλους φτάσεις στην τελευταία μέρα του χρόνου, είτε κατάφερες να εξοικονομήσεις 668€, είτε 1400€, πρέπει να νιώθεις περηφάνεια και να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή!

Επιτέλους θα μπορείς να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία εξοικονόμησες τα χρήματα όλο αυτό το διάστημα… όπως να κάνεις ταξίδια, ψώνια, να αγοράσεις καινούριες συσκευές για να είσαι ένα με την τεχνολογία κ.ο.κ. Όμως μην ξεχνάς ότι πρέπει να αρχίσεις ξανά από την αρχή για να εκπληρώσεις τους καινούριους σου στόχους.

Υ.Γ Πρόσεξε να μην γίνεις σαν τον Σκρουτζ… Όλα θέλουν μέτρο!

Δοκίμασε αυτόν τον τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων και γράψε μας σε σχόλιο αν κατάφερες να ολοκληρώσεις το challenge!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending