fbpx

Κάμερες στους δρόμους: Ρωτήσαμε 5 Κύπριους να μας πουν την άποψή τους!

Από τη Δευτέρα 25/10, τέθηκαν σε εφαρμογή οι συσκευές φωτo-επισήμανσης, ή κοινώς γνωστές και ως κάμερες στους δρόμους, οι οποίες καταγράφουν παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα χρήση κινητού τηλεφώνου, υπερβολική ταχύτητα, κλπ…

Από την 1η Ιανουαρίου η “περίοδος χάριτος” τελείωσε και πλέον όσοι προβούν σε κάποια παραβίαση, θα λαμβάνουν εξώδικο πρόστιμο με συστημένη επιστολή και συγκεκριμένο κωδικό, με τον οποίο θα έχουν πρόσβαση σε φωτογραφία που θα απεικονίζει την παρανομία που διέπραξαν!

Στόχος, είναι να μειωθούν οι οδικές συγκρούσεις κατά 50%, αλλά και οι θάνατοι από τροχαία. Με την αφορμή, λοιπόν, της έναρξης της λειτουργίας τους, ρωτήσαμε 5 Κύπριους να μας πουν την άποψή τους!

Δες πιο κάτω τι μας είπαν οι Κύπριοι για τις κάμερες στους δρόμους:

1
Σωτήρης, 20 ετών

Freepik.com

«Σίγουρα η εγκατάσταση καμερών στους δρόμους της χώρας θα αποφέρει μεγάλη μείωση των ατυχημάτων, καθώς θα υπάρχει 24ωρος έλεγχος και οι οδηγοί θα αναγκάζονται να ακολουθούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ωστόσο, όλα τα κέρματα έχουν δύο όψεις, έτσι σίγουρα θα υπάρξουν και αρκετές αντιδράσεις από τον λαό για τον συνεχή έλεγχο!»

2
Παυλίνα, 22 ετών

Freepik.com

«Κοίταξε που τη μια εν καλό, που την άλλη εν τζιαι λλίο κακό. Το γιατί εν καλό, νομίζω μπορούμε όλοι να καταλάβουμε, αφού, κατά πάσα πιθανότητα οι παραπάνω οδηγοί θέλοντας να αποφύγουν το πρόστιμο εν θα οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα (ας ελπίσουμε δηλαδή)!

Που την άλλη εν τζιαι κακό, γιατί αν είμαι μες τον δρόμο τζιαι ο μπροστινός μου πάει κυριολεκτικά όπως τη χελώνα, εε γ@@@@. Εν θα μπορώ να τον προσπεράσω, επειδή εν να φοούμαι να μεν με καταγράψουν οι κάμερες τζιαι στο τέλος για να πάω κάπου εν να λύσουν τα νεύρα μου!»

3
Στυλιάνα, 20 ετών

Freepik.com

«Προσωπικά πιστεύω είναι μια πολύ σωστή κίνηση από πλευράς αστυνομίας και κράτους, γιατί λίγο-πολύ, όλοι γνωρίζουμε ότι σαν λαός δεν είμαστε και τόσο νομοταγείς. Σίγουρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, μιας και οι ασυνείδητοι οδηγοί -δυστυχώς- είναι πολλοί, όμως, είναι μια καλή αρχή για να οδηγούμε όλοι με λίγη περισσότερη προσοχή.

Μακάρι να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα τροχαία ατυχήματα και ειδικά τα θανατηφόρα, διότι τον τελευταίο καιρό τα περισσότερα θύματα είναι νέοι και είναι πραγματικά πολύ κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές τόσο άδικα, μόνο και μόνο, επειδή κάποιοι είναι ασυνείδητοι!»

4
Ονισήφορος, 20 ετών

Freepik.com

«Λοιπόν, από τη μια συμφωνώ, διότι έτσι θα μειωθούν τα ατυχήματα και τα θανατηφόρα, θα υπάρχει μια πιο ομαλή κυκλοφορία και αυτό θα οδηγήσει στο να ζούμε γενικότερα σε μια πιο ασφαλή κοινωνία…

Από την άλλη, θα είναι τζιαι λλίο σπαστικό, διότι θα πρέπει να προσέχεις το κάθε σου χιλιόμετρο. Επίσης, όταν βιάζεσαι εν να είναι ακόμα πιο άσχημο να υπάρχουν οι κάμερες, γιατί θα σε γράφουν και θα πληρώνεις αρκετά. Οπόταν ας ελπίσουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις εν θα μας κάμει το πορτραίτο μας η αστυνομία Κύπρου, μιας τζιαι οι κάμερες εν να σε φκάλλουν φώτο (χαχα)!»

5
Ελπίδα, 25 ετών

Freepik.com

«Είναι πολύ καλό να υπάρχουν κάμερες στους δρόμου, γιατί λογικά δεν θα υπάρχουν πλέον τόσα πολλά τροχαία. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, ελπίζω το φλας από τις κάμερες να μην δημιουργεί περισσότερα ατυχήματα στο τέλος. 

Οπόταν ναι, αν εφαρμοστούν και αξιοποιηθούν σωστά, τότε θα ωφελέσουν πολύ ως προς τη μείωση των τροχαίων. Αν βάλουν και λίγο μυαλό οι Κύπριοι γενικότερα, ακόμη καλύτερα!»

Εσένα ποια είναι η γνώμη σου για τις κάμερες στους δρόμους; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending