fbpx

«Απλώστε χέρια για να βοηθήσουμε ανθρώπους»: Έστω και 1 ώρας εθελοντική προσφορά μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε ένα άνθρωπο, στο περιβάλλον, στην κοινωνία!

Διοργανώστε εθελοντικές δράσεις για την 28η Εβδομάδα Εθελοντισμού 2021

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) προσκαλεί κάθε φορέα/οργανωμένο σύνολο να διοργανώσει εθελοντικές δράσεις για την 28η Εβδομάδα Εθελοντισμού (1–8 Δεκεμβρίου), η οποία οργανώνεται και συντονίζεται από το ΠΣΣΕ και τελεί υπό την υψηλή προστασία της Επίτιμης Προέδρου του, κ. Άντρη Αναστασιάδου.

Σκοπός της Εβδομάδας Εθελοντισμού είναι να αναδείξουμε τη σημασία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών του ΟΗΕ (5η Δεκεμβρίου), να κινητοποιήσουμε το σύνολο της κοινωνίας για ανάληψη εθελοντικών δράσεων, να προωθήσουμε τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού και να αποδείξουμε έμπρακτα ότι με μία εθελοντική δράση μπορούμε να πετύχουμε ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

1
Πότε μπορείτε να διοργανώσετε εθελοντικές δράσεις:

Την Εβδομάδα Εθελοντισμού (1–8 Δεκεμβρίου) κορυφώνονται οι εθελοντικές δραστηριότητες αλλά οι εθελοντικές δράσεις μπορούν να διοργανωθούν πριν και μετά την Εβδομάδα και να επεκταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διότι ο εθελοντισμός δεν περιορίζεται από τον τόπο και τον χρόνο.

2
Προβολή της εθελοντικής σας δράσης:

Για να προβάλουμε την δράση σας στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Εθελοντισμού το οποίο δημοσιοποιείται στα ΜΜΕ μπορείτε να συμπληρώσετε και να υποβάλετε το έντυπο ‘Καταχώρηση Δραστηριοτήτων Εθελοντισμού’ μέσω της ιστοσελίδας του ΠΣΣΕ www.volunteerism-cc.org.cy το αργότερο μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2021.

3
Τι μπορείτε να κάνετε:

Η κοινωνική υπευθυνότητα, οι πράξεις βοήθειας και οι εθελοντικές δράσεις μπορούν να αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν ανθρώπους.  Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε όπως για παράδειγμα:

  • κοινωνική προσφορά σε εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, φορείς, στις κοινότητες
  • να βοηθήσετε ευάλωτες ομάδες που χρειάζονται τη βοήθεια μας
  • να αναλάβετε δράση συντήρησης κάποιου ιστορικού χώρου, προστασίας του περιβάλλοντος ή να προάγετε την πολιτιστική παράδοση
  • να οργανώσετε εθελοντική αθλητική δραστηριότητα για ενίσχυση κάποιου κοινωνικού σκοπού
  • να προσφέρετε επαγγελματικές υπηρεσίες σε κάποια οργάνωση, ομάδα ή οικογένεια
  • να οργανώσετε εκδήλωση αναγνώρισης των εθελοντών σας

Μπορείτε να δείτε ΟΔΗΓΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΠΣΣΕ.

Εάν χρειάζεστε καθοδήγηση/βοήθεια για να διοργανώσετε τη δική σας εθελοντική δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σώμα Εθελοντών της επαρχία σας: Λευκωσία 22512602, Λεμεσός 25737761, Λάρνακα 24650525, Πάφος 26953725, Αμμόχωστος 99124521

«Ο εθελοντισμός απλώνει χέρια που αγκαλιάζουν και βοηθούν ανθρώπους».  Προσκαλούμε όλους να διοργανώσουν μία εθελοντική δράση για να πετύχουμε τους στόχους της Εβδομάδας Εθελοντισμού!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending