fbpx

Έβαλε χρώμα στην Αγλαντζιά «ντύνοντας» γήπεδο με ένα πρωτοποριακό έργο τέχνης, απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου!

Ένα πρωτοποριακό και πολύχρωμο έργο τέχνης δεσπόζει στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης στην Οδό Φιλίας στην Αγλαντζιά, έργο του απόφοιτου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, graphic/visual designer, Στέλιου Παπαγεωργίου.

Το έργο στο γήπεδο, πέρα από έντονα σχέδια και χρώματα, απεικονίζει μια γεωμετρική σύνθεση με τους κανόνες του Design (Χώρος, Γραμμή, Ισορροπία, Χρώμα, Μορφή, Σχήμα). «Ως επαγγελματίας graphic designer με εμπειρία στο street art, προσπάθησα να ενώσω τους δυο παράλληλους κόσμους με γραφιστική προσέγγιση, έχοντας ως στόχο να βοηθήσω στην ενίσχυση της τοπικής νεολαίας και να εμπλουτιστεί η πολιτιστική εικόνα του Δήμου Αγλαντζιάς», δηλώνει ο νεαρός καλλιτέχνης.

Το σχέδιο στο γήπεδο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Young Cities» και της δράσης «Καλλιτεχνικές Δημιουργίες στο Δήμο Αγλαντζιάς», με χορηγία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

«Ο στόχος ήταν να αξιοποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε τον χώρο όσο καλυτέρα μπορούσαμε. Παράλληλα με το mural, προστέθηκε μια μπασκέτα στο γήπεδο, έγινε αναβάθμιση και διακόσμηση στα παγκάκια που υπάρχουν στον  χώρο πρασίνου και τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης», εξηγεί ο Στέλιος.

Ο Στέλιος Παπαγεωργίου είναι απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με πτυχίο στις Γραφικές Τέχνες. «Ως μέλος της κοινότητας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τόσο ως φοιτητής όσο ως εργαζόμενος, κατάλαβα το πόσο σημαντικό είναι να παίρνεις πρωτοβουλίες, να βάζεις στόχους μεγαλύτερους από σένα και, σημαντικότερο, πώς να τους κατακτάς», δηλώνει. «Οι καθηγητές μου με βοήθησαν να δημιουργήσω μια πολύ θετική στάση προς τη δουλειά μου, να τη σέβομαι και να είμαι περήφανος για αυτή. Η σωστή μου κατάρτιση και η θετική προσέγγιση προς τις γραφικές τέχνες με βοήθησαν να  αναδειχτώ ως Φοιτητής της Χρονιάς 2020 στα κυπριακά Βραβεία Design και Διαφήμισης Πυγμαλίων, και ως ένας από τους τρεις Νέους Δημιουργούς στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) 2021 στην κατηγορία Νέοι Δημιουργοί», σημειώνει.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Στέλιος είναι μέλος της ομάδας του τμήματος Marketing & Communications του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ως Graphic Designer. Παράλληλα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και εξωτερικός συνεργάτης με διάφορους οργανισμούς και ομάδες. Τα σχέδια του για το άμεσο μέλλον είναι να επεκτείνει την καριέρα του ως Brand Designer στη Κεντρική Ευρώπη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending