fbpx

Σε ένα κόσμο γεμάτο «Ξιαρχό»… Εσύ να είσαι ο εαυτός σου και να φοράς ό,τι γουστάρεις!

Οι άνθρωποι ωριμάζουν, σκέφτονται (μια, δυο, και τρεις φορές) πριν μιλήσουν, εξελίσσονται, σέβονται… ΔΕΝ κρίνουν! Δεν κάνουν αυτό που δεν θέλουν να τους κάνουν. Αυτό γνωρίζω, αυτό άκουγα εγώ όταν ήμουν παιδί κι αυτό απαιτώ και απ’ τους υπόλοιπους ανθρώπους!

Αυτό, όμως, θα έπρεπε και θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε «Ξιαρχό» εκεί έξω… κι ΟΧΙ να ασχολείται με το αν οι οριζόντιες ρίγες «πρέπει ή δεν πρέπει» να φοριούνται από μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Τις τελευταίες ώρες, όπως θα παρατήρησες, τα social media γέμισαν με χιλιάδες μηνύματα αγανάκτησης κατά του γνωστού χορογράφου/χορευτή και influencer. Σε βραδινή του έξοδο, ο Τάσος Ξιαρχό έβγαλε video μια άγνωστη κοπέλα, χωρίς τη συγκατάθεση της, κοροϊδεύοντας τη για τα κιλά της και για το ριγέ μπλουζάκι που φορούσε!

Λίγη ώρα μετά το ανέβασμα του video στα social media, η νεαρή κοπέλα βλέπει το story και του απαντάει με θάρρος, «ευχαριστώ για το σχόλιο ότι είμαι χοντρή και δεν θα έπρεπε να φοράω ρίγες. […] Αν θες μπορώ να σου δώσω την μπλούζα που φορούσα σαν αδύνατος που είσαι να τη φορέσεις και να την αναδείξεις καλύτερα από το χοντρό κορμί μου».

fthis.gr

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, με το hashtag #ξιαρχο να γίνεται νούμερο 1 trend στο Twitter, ο ίδιος αποφάσισε να ζητήσει «συγνώμη» μέσω ενός story, ρίχνοντας την ευθύνη… στον «αυθορμητισμό» του. Ενώ σε επόμενο του story, έκανε poll, ζητώντας από τους followers του να απαντήσουν με ειλικρίνεια αν «έχουν ποτέ κράξει κάποιον για τα κιλά, τα ρούχα, την εμφάνιση του». Συνεχίζοντας, έγραψε, «εάν γράψεις όχι, αλλά το έχεις κάνει τότε ζεις ψεύτική ζωή».

1
Τελικά, τίποτα δεν είναι αυτονόητο!

Κι αυτό είναι που με προβληματίζει -και πρέπει να μας προβληματίζει όλους- πιο πολύ. Εν έτη 2021, περίμενα ότι όλοι μας θα γνωρίζαμε πως δεν επιτρέπεται να βιντεοσκοπείς κάποιον χωρίς την συγκατάθεση του, και κυρίως ότι δεν κοροϊδεύουμε κάποιον για τα κιλά του ή ότι δεν κρίνουμε κάποιον για τα ρούχα του!

Δεν χρησιμοποιούμε τα social media, τον αριθμό των followers και την αναγνωρισημότητά μας για να δείξουμε την κακία μας… Πως δεν κάνουμε τίποτα που ίσως να έχει αντίκτυπο πάνω σε κάποιον άλλον, χωρίς πρώτα να σκεφτούμε.

Τελικά, το περιστατικό αυτό μας απέδειξε (για ακόμα μια φορά) πως το μόνο αυτονόητο τελικά είναι πως τίποτα δεν είναι αυτονόητο!

2
Να είσαι ο εαυτός σου… και να φοράς ό,τι γουστάρεις!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by One of Us (@oneofusgr)

Ας πάρουμε τη δύναμη και το θάρρος της κοπέλας αυτής κι ας κάνουμε αυτά το μήνυμα της σημερινής ημέρας. Να είσαι ο εαυτός σου, λοιπόν, φορώντας ό,τι εσύ γουστάρεις!

Κι ας ξεπεράσουμε -επιτέλους- όλα αυτά τα στερεότυπα και τα κλισέ σχετικά με το τι πρέπει και το τι δεν πρέπει να φορεί ένα αδύνατο, plus size, γυναικείο ή αντρικό σώμα. Γιατί, όπως έγραψε και η Κατερίνα Ζαρίφη, Ελληνίδα παρουσιάστρια και ηθοποιός, στο τελευταίο της post στο Instagram, «οι ρίγες, κάθετες ή οριζόντιες… δεν πρέπει να καθορίζουν απόψεις».

Όμως, ακόμα κι αν διαφωνείς, δεν έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις την οποιαδήποτε άποψη σου προσβάλοντας κάποιον!

3
Πώς αντέδρασαν celebrities;

@margariss##ΦτάνειΝαΜηΓίνειςΤάσος ?

♬ πρωτότυπος ήχος – Giannis Margaris

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zArIfIoUs? (@zarifious)

4
Δεν απαντάμε στον ρατσισμό με ρατσισμό!

Κλείνοντας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει ως κοινωνία να αντιληφθούμε ότι δεν είναι σωστό να απαντάμε στο bullying με bullying… στον ρατσισμό με ρατσισμό, στον σεξισμό με σεξισμό ή στη βία με βία! Γιατί, μετά από όλον αυτόν τον σάλο που προκλήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχουν -δυστυχώς- και πολλά άσχημα σχόλια προς τον Ξιαρχό.

Άλλο είναι να στηρίζεις την κοπέλα γιατί αυτό που έκανε ο Ξιαρχό και ο κάθε «Ξιαρχό» είναι λάθος και άλλο είναι να εύχεσαι «θάνατο», «καρκίνο» και άλλα τέτοια απαίσια πράγματα σε έναν άνθρωπο… Ας αντιληφθούμε επιτέλους τη διαφορά ανάμεσα στις 2 συμπεριφορές και ότι η «ανθρωποφαγία» δεν είναι η λύση στο πρόβλημα!

Εσύ τι πιστεύεις για όλα αυτά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending