fbpx

TeamSeas: Γνωστοί YouTubers καθαρίζουν τις θάλασσες με… ρομπότ που «τρώει» τα σκουπίδια!

Το πρόβλημα με τα απόβλητα και τα σκουπίδια στις θάλασσες και τις παράκτιες περιοχές είναι τεράστιο, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο!

Γι’ αυτό και συχνά πραγματοποιούνται διάφορες εθελοντικές πρωτοβουλίες από οργανισμούς, εθελοντικές ομάδες ή και εταιρίες, όπως καθαρισμός παραλιών για να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Μια παρόμοια δράση ανέλαβαν και οι διεθνούς φήμης, YouTubers, MrBeast και Mark Rober, οι οποίοι επιστρέφουν με άλλη μια φιλανθρωπική συνεργασία, φιλική προς το περιβάλλον, όπου άνθρωποι και τεχνολογία γίνονται ένα για καλό σκοπό!

Στόχος τους είναι η συγκέντρωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων για την απομάκρυνση 30 εκατομμυρίων λιβρών πλαστικού και σκουπιδιών από τους ωκεανούς, τα ποτάμια και τις παραλίες του κόσμου. Για να γίνει αυτό χιλιάδες εθελοντές, αλλά και ρομπότ έπιασαν δουλειά.

Δες στα videos που ακολουθούν τι ακριβώς κάνουν οι 2 YouTubers:

1
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Ο MrBeast και ο Mark Rober ξέρουν πολύ καλά πώς να κάνουν τα videos τους viral, όχι για τα views… αλλά κάνοντας το καλό!

Στο πιο πάνω video, λοιπόν, ο MrBeast ανακοινώνει το #TeamSeas, βγαίνοντας να καθαρίσει 60.000 λίβρες σκουπίδια από εξαιρετικά βρώμικες παραλίες μαζί με εθελοντές. «Για κάθε ένα δολάριο που δωρίζετε… μια λίβρα λιγότερα σκουπίδια θα είναι στον ωκεανό», αναφέρει.

Οι διοργανωτές του #TeamSeas έχουν «στρατολογήσει» χιλιάδες δημιουργούς περιεχομένου σε 145 χώρες -με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ακολούθους συνολικά- για να προωθήσουν όλοι μαζί την προσπάθεια.

2
Με την τεχνολογία μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα!

Από την άλλη, ο Mark Rober, αναλαμβάνει δράση με τη βοήθεια της τεχνολογίας… και συγκεκριμένα μαζί με ένα ρομπότ που «τρώει» σκουπίδια από τις πιο λερωμένες θάλασσες στον κόσμο!

Η καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων θα διαρκέσει έως την 1η Ιανουαρίου 2022, αλλά οι χρήστες του YouTube θα διατηρήσουν τον ιστότοπο και θα μπορούν να ενημερώνονται για την πρόοδο καθαρισμού του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για τα επόμενα τρία χρόνια.

3
Τι θα πετύχει η καμπάνια #TeamSeas;

sportskeeda.com

Εάν το #TeamSeas πετύχει τον στόχο του, η καμπάνια υπολογίζεται να αφαιρέσει το ισοδύναμο 85 γηπέδων ποδοσφαίρου… καλυμμένα με σκουπίδια!

Οι YouTubers επέλεξαν ως συνεργάτες τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Ocean Conservancy και Ocean Cleanup. Το YouTube Originals θα καλύψει τις πρώτες δωρεές $400.000.

Τα μισά χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για εθελοντικά προγράμματα καθαρισμού παραλιών, μέσω του Ocean Conservancy, το άλλο μισό θα χρηματοδοτήσει τις φορτηγίδες της Ocean Cleanup “50-ton trash-eating robot” που συλλέγουν σκουπίδια σε ποτάμια που χύνονται στους ωκεανούς, όπως αναφέρει ο Rober στο πιο πάνω video.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίδυμο, το 2019, ανέλαβε την πρωτοβουλία #TeamTrees για να συγκεντρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να φυτεφθούν 20 εκατομμύρια δέντρα. Όμως, ξεπέρασε τον αρχικό της στόχο και κατέληξε να αποφέρει περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube video συνολικά. Δύο χρόνια αργότερα, το teamtrees.org εξακολουθεί να λαμβάνει αρκετές δωρεές για να φυτεύει 2.600 δέντρα την ημέρα!

4
Πώς μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ!

tubefilter.com

Όλοι μας μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε, κάνοντας τις δωρεές μας στο teamseas.org.

Εκτός από τον ιστότοπο #TeamSeas, μπορείς επίσης να κάνεις δωρεές και στα videos του MrBeast και του Rober, στο YouTube (που έχουν επισημανθεί για την καμπάνια), καθώς και στην εφαρμογή TikTok, μέσω ενός αυτοκόλλητου γρήγορης δωρεάς (το οποίο οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν στα προφίλ ή στα videos τους).

Τι λες; Εσύ θα συμβάλεις σ’ αυτήν την προσπάθεια καθαρισμού των θαλασσών;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending