fbpx

Το ήξερες; Παίζοντας δύο ώρες FIFA καις τις ίδιες θερμίδες σαν να έκανες 1000 κοιλιακούς!

Έχεις κολλήσει πάνω στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και πλέον δεν πηγαίνεις όσο συχνά θα ήθελες γυμναστήριο; Μην σκας!

Σύμφωνα με έρευνα, όταν παίζεις δύο ώρες FIFA καις τις ίδιες ακριβώς θερμίδες που θα έκαιγες αν έκανες -όχι 10, όχι 100- αλλά 1000 κοιλιακούς! Ναι, καλά διάβασες!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος θα σου κάνει παράπονα για τις ώρες που ξοδεύεις παίζοντας ηλεκτρονικά, μπορείς να του απαντήσεις αναλόγως και να τον αποστομώσεις! 😉

Μάθε λεπτομέρειες πιο κάτω:

Freepik.com

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την esports πλατφόρμα Stakester, υποστηρίζει ότι οι άντρες gamers καίνε περίπου 420 θερμίδες μετά από ένα δίωρο παιχνιδιού. Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, κατέληξαν ότι οι θερμίδες αυτές ισοδυναμούν με την εκτέλεση 1000 κοιλιακών!

Το πιο πάνω συμπέρασμα προέκυψε ύστερα από την καταγραφή των καρδιακών παλμών και την κατανάλωση θερμίδων 50 συνολικά gamers που έπαιζαν FIFA ή Call of Duty για ένα δίωρο.

Παίζοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και με την αγωνία να φτάνει στα ύψη, οι άντρες παίκτες καίνε κατά μέσο όρο 210 θερμίδες την ώρα. Κάπως έτσι, ενώ εσύ λιώνεις τους αντίχειρές σου… το σώμα σου χτίζεται από μόνο του!

theguardian.com

Όπως αναφέρει ο Tom Fairey, CEO και ιδρυτής του Stakester: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός αυξάνει τους παλμούς μας και οι περισσότεροι έχουμε βιώσει το “gaming sweat” όταν αναζητάμε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του FIFA ή όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση στο Call of Duty (…)

Δεν μας εκπλήσσει ότι παίζοντας μπορείς να καις θερμίδες, αλλά μας κάνει εντύπωση το πόσες καίγονται μέσα σε ένα δίωρο»!

fifa-infinity.com

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, μια ακόμη έρευνα που το επιβεβαιώνει είχε λάβει χώρα το 2020 από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Queensland, όπου συμμετείχαν 1.400 gamers, από 65 χώρες και απέδειξε ότι έχουν 21% περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν ένα υγιές βάρος από τον μέσο όρο του πληθυσμού!

Επίσης, αποκάλυψε ότι οι gamers καπνίζουν και πίνουν λιγότερο από τον υπόλοιπο κόσμο και είναι σημαντικά πιο δραστήριοι!

Εσύ γνώριζες ότι μπορείς να κάψεις τόσες θερμίδες παίζοντας ηλεκτρονικά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending