fbpx

Εκστρατεία #StandForSomething από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Έχεις σκεφτεί ποτέ σου τι θα ήθελες να υποστηρίξεις και να υπερασπιστείς με πάθος; Πώς βλέπεις το μέλλον της Κύπρου/Ευρώπης ως νέος/α που ανήκει στο 25% του πληθυσμού της Ευρώπης; Σε τι είδους Ευρώπη θέλεις να ζήσεις; Πιστεύεις ότι λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις σου από τους φορείς χάραξης πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ και εθνικό επίπεδο;

Στην εποχή που ζούμε, η γενιά μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση, η αυξανόμενη ανισότητα και η πανδημία του κορωνοϊού. Η αντιμετώπιση τέτοιων πολύ σημαντικών ζητημάτων είναι επείγουσα, καθώς η ευρεία αλλαγή/αναστάτωση που προκαλούν θα είναι αισθητή για πολλά χρόνια ακόμα. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι νέοι/ες πρέπει να έχουν λόγο στα θέματα που είναι σημαντικά γι’ αυτούς και τους αφορούν άμεσα, γιατί κάθε φωνή έχει δύναμη. Η εκπαίδευση, η ψυχική υγεία και η ανεργία των νέων, είναι κάποιοι από τους πολλούς τομείς που χρήζουν αντιμετώπισης.

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια εμπλοκής των νέων #STANDFORSOMETHING, που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στην Κύπρο, καλεί τη νεολαία να λάβει θέση και να εκφράσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς της για θέματα που την ενδιαφέρουν, αλλά και για τα ζητήματα που την αφορούν άμεσα. Στόχος της καμπάνιας που γίνεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, είναι η συμμετοχή των νέων στη μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο (τη Διάσκεψη), με την κατάθεση των προτεραιοτήτων και των ιδεών τους για το μέλλον της Ευρώπης, οι οποίες θα μεταφερθούν μέσω της καμπάνιας στους Ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής. Επιπρόσθετα, σκοπός της εκστρατείας είναι και η ενίσχυση της ευρύτερης συμμετοχής της νεολαίας στη λήψη αποφάσεων.

Στο πηδάλιο της εκστρατείας βρίσκονται 21 ακτιβιστές/τριες νεολαίας από 16 χώρες, πρόθυμοι/ες να εμπλέξουν νέους/ες Ευρωπαίους/ες σε συμμετοχικές συζητήσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες για το μέλλον της Ευρώπης, καταγράφοντας τις φωνές και τα θέλω των νέων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της διαδικασίας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Η εν λόγω καμπάνια συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κάρτας Νέων (European Youth Card Association – EYCA) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν θέλεις κι εσύ να μοιραστείς μαζί μας τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου για θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά στην Κύπρο, συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας και ταυτόχρονα να λάβεις ΔΩΡΕΑΝ την ειδική ψηφιακή έκδοση της ευρωπαϊκής κάρτας νέων, τότε μπες ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ανατρέξεις στις επίσημες σελίδες της καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook και Instagram

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending